Mit is gyűjt vagy gyűjtsön a retronom.hu?


Vita indító: http://retronom.hu/node/13833

 

A retronom.hu előtt a honlap neve MNVO volt. MindenNapok Vizuális
Objektumai! Az objektum helyettesít egy tárgyat, emléket, épülete, stb.
Számomra még mindig ez a legjobb, legrövidebb leírása a honlapnak. De
ezzel a névvel nem lehetett honlapot csinálni.
A lényeg, ami talán érhetőbbé teszi a retronom.hu hozzáállását.
Művészettörténeti tanulmányaim során a tanáraim arról beszéltek, hogy a
művészetet az adott környezetben kell vizsgálnunk. Nem egy kiemelt
piedesztára emelt valamiként... de mégse foglalkoztak ennek a
részleteivel, csak általánosságokban... a XX. században óriási
változások voltak a művészetben, a társadalmakban, stb. De a
mindennapok "művészete" eltűnik, mert nincs értéke, ahogy sokszor ti is
leírtátok... csak az emlékeinkben van értékük. Ezek nem több milliós
festmények, nem mennek a Szépművészetibe. De valahol van helyük!

NGA képe

Tetszik ez a leirás

leguan képe

Vagyis az való ide, aminek az emlékeink értéket adnak. Ezt fogalmaztam úgy korábban, hogy itt visszatekintünk a múltunkra.

Természetesen mindenkinek más a múlt, függően életkorától. Tele vagyok emlékekkel az '50-es évekből, hiszen akkor voltam tizenéves. De ezen túlmenően, akkor még láttam a nagyszüleimnél olyan tárgyakat, amikhez történeteket fűztek, tehát azokhoz is kapcsolódnak emlékeim, és azokat ők házasságkötésük idején, a '10-es években vásárolták. ---- És természetesen vannak olyan látogatói is a retronomnak, akik számára a '80-as és az '50-es évek jelentik azt, amit számomra az '50-es és a '10-esek. Egy biztos, ami a jelenlegi környezetünkben található, azt nem érzem idevalónak. Azok mehetnek egy "Mindennapi tárgyaink" oldalra, de nem ide. Majd 10-20-30- év mulva  idejöhetnek :-)

És ha már hozzászóltam: a visszaemlékezésnek fontos része az elhelyezés  az időben, egy adott kor környezetében. Nem véletlen, hogy e honlap egyik szerkesztési paramétere az évjárat. Ezért nem tartom megfelelőnek az "ismeretlen évjárat" megjelölést. E mostani témánk Feribá feszületéből indult ki, tehát éppen kapóra jön, hogy a feszület mellett idehozott egy szentháromság szobrot és egy Krisztus reliefet is. Mindhárom "ismeretlen évjárat". Pedig valamikor készült, valamikor odaállították, valamikor esetleg lebontották, valamikor felújították. Ezeket a dátumokat ki lehet (és szerintem ki kellene) nyomozni, és ideírni. Ez a nagyszerű oldal megér egy kis fáradságot, ami több, mint képek tömegének idedöntése néhány klikkeléssel.

 

Sajnálom, hogy ezzel a néhány műtárggyal indulatokat gerjesztettem és a sok kibelezett magnó képe mellé feltettem kulturális örökségeink néhány szép darabját. /Az egész honlapon nincs sok./
Azonban amíg egy csokipapírt, újságot vagy porszívót könnyű évvel beazonosítani, addig egy többszáz éves műtárggyal nehéz ezt megtenni, hacsak nincs valahol irodalma, tervrajza, leírása és egyáltalán valami róla. El lehet indulni ezen az úton is, de akkor esetleg évekig eltarthat a megjelenés. Ami látom nem is baj, hiszen ezen az oldalon ezekre nincs "kereslet". Hát maradjanak a hangfalak és a többi csúcstechnika. Azonban ott is vigyázni kell az év megadásával, mert nem mindegy, hogy az évjárat a gyártás ideje, a vásárlás ideje, vagy a hozzámkerülés ideje...! Feribá'

leguan képe

Indulatot sehol sem látok (nem is lenne ide való).


A rengeteg hangdoboz ideömlesztése nekem sincs  kedvemre (főként tulajdonosaik időnkénti csetepatéja), de hát most nem erről van szó, és ha kedves emlékeik kapcsolódnak ahhoz a dobozhoz, hát hozzák.


Minden településen  vannak szép szobrok, emlékművek. Ha mindenki idehozná a "sajátjait", igen szép képgyűjtemény  kerekedne ki belőle, de köze nem lenne a "retro" jelleghez. Ráadásul ezek egy része  1900 előtt készült, és akkor kinyílik a kapu, és jöhetnek a 16-17-18-19. század ugyancsaK  szép szobrai, festményei, épületei .....  Az oldal legfőbb értékei hígulnának fel.


De ha mégis nagy a felrakási késztetés, akkor - csak nem adom fel - a kép úgy mond számunkra valamit, ha információt is kapunk mellé. Esetleg, ami a korról is mond valamit, a látvány mellett. Az internet korában ezeknek az információknak  a megszerzése néhány ügyes klikkeléssel megvalósulhat.


A Te képedbe nem akarok beavatkozni, ezért egy saját példa. Az ország egyik legszebb Szentháromság szobra szűkebb lakóhelyemen, Óbudán (pontosabban Újlakon) van, a Zsigmond téren. Nem hozok ide róla képet, mert mindenki, aki több buszon, villamoson, kocsin arra jár, nap mint nap láthatja. Ha mégis idehoznám, alá írnám:  Bernardo Feretti készítette 1706-ban, Buda Város Tanácsának megrendelésére, a Budai Vár Szentháromság terére. Hat év múlva, 1712-ben került onnan jelenlegi helyére, tanusítva, hogy Buda töröktől való visszafoglalását követően az Újlakra betelepült svábok ekkorra már elérték azt a gazdasági potenciált, hogy ereményesen "lobbizhattak" egy ilyen értékes szobor megszerzéséért.

 

Így talán több a "retro" élmény, mint ha csak egy szép kép lenne.

Ez az óbudai Szentháromság szobor " szerencsés", mert vagy ellátták talpazatán információkkal, vagy bőséges irodalma könnyedén fellelhető. Ez elmondható a szombathelyi Szentháromság szoborról is.
Az általam közölt műalkotások történeti felkutatása számomra jelenleg rendelkezésre nem álló időt jelentene ezért bővebben most írni róluk nem tudtam. Valóban nem "retrók", hanem egyszerűen szépek...Talán az oldal használói közül értékelik egy páran ezt is. Feribá'

NofreT képe

Csak halkan szólok hozzá, hiszen nem túl régen regisztráltam a Retronom-ra, nem is ismertem előtte.

 

Lényegében leguan hozzászólásával egyetértek , de például nekem vannak olyan tárgyaim, amiben valami megörökítenivalót látok, de nem tudom az évjáratát. Ebben segíthetnek a többiek. Ezért indokolt az ismeretlen évjárat.

 

Magam is meglepődtem, hogy mennyi minden jelenthet retronóm témát, de teljesen el tudtam fogadni, hiszen tényleg nagyon különböző évjáratot képviselnek a jelenlévők :) Amennyiben az idővonal tól-ig tartományát betartjuk, bármi jöhet, - szerintem.  Még az én gyerekkori falvédőm is. Meg az a kézírásos recept, aminek háborús mézes a címe. Feladvány is fog hozzá tartozni.

 

Aki például a lomtalanításban talál valamit, személyes élménye nem lehet róla ezen kívül, de mégis fontos lehet. Többször előfordult, hogy a hozzászólók adták a személyes élményt, a pontosítást. Helye van itt, az én értelmezésemben.

 

Bár sok az elektronika, de az sem baj, sőt. Ha jól jön valakinek egy Energomat-leírás, szívesen megosztom azt, amit tudok. A rádió hátsó oldalának fotóján csak magamban nosztalgiáztam, hiszen gyerekkoromhoz szervesen tartozik a rádiólámpák sora, a cserélnivaló biztosíték, a varázsszem zöld fénye, a furcsa hangok, amikor végigtekertem lassan a különböző hullámsávokon az állomáskereső gombját.

 

Az előzményekben szereplő pécsi bauhaus épület más témakör, más életszakaszomhoz tartozik, de az is nagy élmény, mert nagyon szép, a jelek szerint vigyáztak rá, megőrizték az eredeti formát. 

 

Amit javasolnék a működtetéshez:

- az egyes képek hozzászólásait nehéz követni, mert új címet kell adni. A hozzászólás örökölhetné az eredeti kép címét.

- néha, amikor feltöltök egy-egy képet, várom ám, hogy van-e hozzászólás, ez természetes, talán mások is így vannak vele. Akkor szoktam elkedvetlenedni kicsit, amikor nagyon gyorsan lesodródik, eltűnik a címlapról (oldalt). Ez olyankor fordul elő, amikor dömpingben jön egy képsorozat. Ugyanakkor azt is elfogadom, és emiatt már nem is zavar, hogy az ember akkor tölt fel, amikor ideje engedi, vagy éppen rászánta magát, hogy az előkészített képeket fellője. Ezzel már meg is kérdőjeleztem azt a gondolatot , hogy figyeljünk egymásra e téren. Vagyis tárgytalan a felvetés.

Csak azért hagyom itt, mert más is gondolhatott hasonlót, és jó lenne, ha más is elfoganá , hogy az sem gond.

 

Összegezve, bátran töltsön fel minden regisztrált tag anyagot, csak az időhatárt kell betartani. Kár volna személyes hiúság okán kizárni a bennünket éppen nem érdeklő tárgyat, vagy témát, hiszen sokan megtalálják az Interneten, ma is, holnap is, és egy év múlva is. Most is hatan vagyunk bejelentkezve, de rajtunk kívül 25 ember nézi az oldalt. Azt hiszem, hogy érdemes a sok grátiszmunkát belefektetni, hogy ne menjen feledésbe a közelmúlt, hogy egymás mellé kerülhessen, kiegészíthesse egymást a sokféle nézőpont. A műalkotásokat is úgy , vagy úgy is kell szemlélni, hogy ismerjük a kort, a helyet, és a művészt. Ahogy Pogány Frigyes tanár úr tanította: kor-hely-művész. Kimondva is érdekes :)

 

Úgy tapasztaltam, hogy korrekt párbeszéd zajlik itt (amit kell, azt az admin kiveszi). Magam részéről minden felhasználó munkáját értékelem, és tiszteletben tartom, és ez vonatkozik az anonim hozzászólásokra is. (kivéve azt, amit admin úgyis kivesz, de talán nem túl sokszor kell emiatt törölnie).

 

Tehát én örülök minden feltöltött anyagnak (blog, kép, hozzászólás), és most itt meg is köszönöm.

 

Jó lenne, ha senki sem érezné sértve magát, és nem venné el senki kedvét a Retronóm aktív használatától ez a beszélgetés, vagy néhány ellenvetés, aminek szintén helye van. Az emlegetett képhez lehet, hogy odaírom, hogy ez bizony giccs, és akkor ott beszélgetünk arról. A másikhoz odaírhatom, hogy a háttérben lévő mai lakóépületek giccsesek a régi kőfaragványhoz képest, és akkor az az én véleményem, de nem szeretném, ha amiatt lekerülne a kép.

 

Halknak ugyan halk voltam, de elég sokat beszéltem, de talán most megbocsátható.

 

Nofre

leguan képe

A tól-ig időhatárt valóban be kellene tartani, mert különben teljesen elúsznánk. Habár  néha nagy késztetésem van, hogy az 1848-49-as időszak néhány családi "ereklyéjét", vagy a kiegyezést követő roppant izgalmas fejlődési időszak dokumentumait ide hozzam.

 

Persze előrelátó ember most fotózgatja a Megyeri híd építésének egyes fázisait vagy a metrótúrásos Kálvin teret. Jó lesz majd felrakni tíz év múlva :-) Majd elcsodálkoznak: jééé, tényleg!

NofreT képe

Ugye? :) Nehéz betartani, mert óhatatlanul felbukkannak a témához tartozó gondolatok.

Szerintem ne tartsd vissza magad, kapcsolt "áru"-ként majd megtalálod a helyét :) A történelem nagyon izgalmas dolg, ilyen hétköznapi szemszögből is, mint az enyém.

 

Nofre

admin képe

hogy lassan, de biztosan megtanulunk beszélgetni. Nem vitázni és megsértődni, nem foglalkozni a kötözködőkkel, stb. Az előző két fórum ezt igazolja.
De visszatérve a témára!

Két tanulságot vontam le, ami fontos lehet.

1. Sokakat zavar a pontatlanság (ismeretlen évjárat, miért került ide, stb.).

2. Sokakat zavar a precízség (hirtelen nem tudtam megfogalmazni másképp a hi-fisták szakmaiságát).

 

Ez a két véglet! Én személy szerint amiből kiindult a vita (Szentháromság szobor) nem tartom annyira lényegesnek. De itt is előjön az elsőre adható válasz. A képeinket témába kell tenni! Miért lehet érdekes ez a szobor számunkra? Legyen az a ház. Kerüljön a kép a nyolcvanas évekhez, amikor talán a ház épülhetett és próbáljuk kiegészíteni a szoborra vonatkozó infókkal! Merjünk megadni egy évtizedet és legfeljebb mások kijavítják. A téma az érdekes. Nem rég kerültek takarékbélyegek fel... azok se nagyon voltak még, hogy mondjak a témára egymásik példát, amit nem is nagyon kell magyarázni. Ha néha becsúszik egy új látogatótól egy ismétlődő kép... hát istenem, majd rájön hogy nem erről szól az oldal.
Az ismeretlen évjáratot meg nekünk kell megszüntetni. Okoskodni egy kicsit és a helyére tenni, ha lehet. Egy képet be is vállalok.
http://retronom.hu/node/13395

Kettes pont.

Ez már nehezebb ügy. Ahogy valaki meg is említette sajnálja, hogy a hi-fistáknak nincs egy honlapjuk. Biztos van, de itt kötnek ki, örüljünk neki.
Sajnos a google-t nem szidhatom le, hogy mindenre minket dob ki :-)
Volt egy kísérlet egy évvel ezelőtt a szakosításra. Pont ezek miatt indítottam volna el. Csináltunk két alhonlapot a retronómon belül, de bedöglöttek (bakelit.retronom.hu). Nagyon szétszedi a népet. Olyan lehet csinálni, hogy pl. hi-fi, elektronika témákat szétszedjük a főoldalon belül. ELEKTRONÓM! Hú de kreatív vagyok! Itt jelennének meg az elektronikával kapcsolatos hozzászólások, témák.

leguan képe

Nem az elektronika megjelenése a zavaró, hiszen a telefonok, rádiók, lemezjátszók, később  tévék, magnók szervesen hozzátartoztak környezetünkhöz a teljes "retro" időszakban. ---- Talán csak a teljesen szubjektív alapokról - ismétlődően - indított "mi a jobb" vitákat lehetne nélkülözni (pl. videoton-orion). ---- Azok a hozzászólások meg igen aranyosak, hogyasszongya "A nagymamának is ilyen volt!", "Mi is ilyet használtunk!". Ha nem lennék igen lusta, mindegyikre válaszolnék: "Gratulálok!"

ÁDY képe

A legjobban Nofre kollégával értek egyet én is.

Sok minden belefér ebbe a száz évbe nekem még a szentháromság szobor is. De kizárólag 1900-1999 -ig mert valahol meg kell húzni a határt. Engem inkább a hi-fisták száraz adathalmaza és veszekedése zavar, de hát istenem, mindenkinek meg van a maga fejlövése. Így a További friss tartalmaknál kezdem a nézelődést és ki se nyitom az ilyen hozzászólásokat.  De ha esetleg még is érdekelne valamiért akkor se tudom felvenni a fonalat mert egy kép alatt 72 követhetetlen hozzászólás van. Ezért kéne egy idő után fórum témává áttenni szerintem.

Ami még engem egy kicsit bosszant, ha nem elég figyelmesen van megadva egy kép neve és így majdnem hogy megtalálhatatlan a képek között ha véletlenül valaki pont azt a darabot keresné. És ebből adódik a másik probléma is, ha egy képből egynél több van fönt. Épp a minap írtam valakinek a szikra magnó kapcsán, hogy amit feltöltött az az ötödik darab volt a retronómon. ( Van értelme öt ugyanolyan magnót nézni)

Az oldalsávon megjelenő képeket én is egy kicsit rövidnek találom, lehet hogy meg kéne egy kicsit hosszabbítani! De itt is oda lehet figyelni a másik képeire. Én legtöbbször őt képnél nem töltök fel többet, és figyelek rá, hogy azok is változó évszámok és témák legyenek. Mert így nem olyan egyhangú a friss tartalom. A végére amit mostanában nagy öröm számomra, hogy egy dologról több képet is fel lehet tölteni. :)

 

 

NofreT képe

 

Kedves ÁDY, nem sértődtem meg, de ha kérhetném, lehetőleg a kollegina titulust használd velem kapcsolatban :) (Kívül belül nő vagyok, hogy szőke, vagy sem, az már részletkérdés :))

Nofre

ÁDY képe

Bocs,  akkor helyesbítek: ............ Nofre tagunk ...........

 

Erről az apró bakiról jut eszembe, hogy újításként lehetne kis képet tenni a tagokról és hozzászólásnál látszana. Így talán picit személyesebb és színesebb lenne.

leguan képe

Retro képet? (Idill a bilin.)

NofreT képe

:)
A Nofre név szerintem mind a nemet, mind az életkort tartalmazza, ha egy kicsit belegondoltok . Képet csakis retrót tennék fel.
de bili talán még nincs is a képek között, olyan igazi, régi, porcelán. Olyan még nekünk sem volt, talán az ára miatt.

Nofre

leguan képe

Felkínálom a képed:

NofreT képe

Ezt azért nem merném kitenni. Ez a mű is egy adott pillanatban készült, a modell volt fiatalabb is, meg.. kevésbé fiatal is :)

Az a jó, hogy elég sokan emlékezhetnek erre az időszakra, amikor ilyen szépnek, fiatalnak látták .

Ha lesz ötletem, majd valamit felteszek, amihez nem kell külön engedélyt kérni, mégsem nyúlhatom le valakinek az arcát, csak úgy.

 

Nofre

ÁDY képe

Természetesen, hogy retró képet :) Valahogy így?!  Pl: iskolában készült kisdobos nyakkendős

leguan képe

Most látom hasznát, hogy úttörővasutas voltam:

 

admin képe

A retronom.hu-t szolgálom! Engedélyeztem a kis képek feltöltését. Mindenki a saját adatainál feltölthet képet! Még engem is meg lehet előzni, mert hirtelen nem találok magamról egy régi képet sem!

ÁDY képe

Szuper :)

Látszani fog a hozzászólásnál is, vagy csak a saját adatoknál?!

Mert én már felraktam, és itt nincs kép :(

admin képe

itt is megjelenik egyből... de ezen még gyúrnom kell. De látom már tettetek fel. Tesztelésre jó lesz.

ÁDY képe

De lehet, hogy a kép mellé kéne rakni a hozzászólás infóit cím, név stb..

mert talán úgy kevesebb helyet foglalna a kép!

leguan képe

Hűha! Visszamenőleg is minden korábbi hozzászólásom képet kapott!

Most már képesített hozzászóló vagyok.

ÁDY képe

Admin képe is jó lett :)

leguan képe

Ez frappáns történet!

És fogok látszódni? Micsoda szembesülés!

 

Az "előnézetben" nem látszódom.

NGA képe

Köszönjük!

NofreT képe

NGA, te is helyes kis srác vagy :)

Azon gondolkodom, hogy tudtál-e már járni, amikor ez a kép készült? :) 

Nofre

retronóm képe

én is találtam képet!

NofreT képe

 

sőt, két masnija is van. de jó :)

Az egy műanyag maci a kezedben?

Nofre

ÁDY képe

régebben irtad valahol, hogy az admin és  a retronóm ugyan az és én úgy tudtam hogy az fiú! Vagy én néztem be valamit megint :(

Amúgy édes a kép, a klasszik műanyag sárga macival.

leguan képe

Derülnek itt kifelé a dolgok rendesen! :-)

Hát ez éredekes, mivel "a kisbéri megint szolgálatban c. blogon" szereplő képeken állítólag (?) maga admin szerepel. A szakálla alapján pedig nekem  férfinak tűnt. 

admin képe

a blogot. Alul ott a tulaj neve! Lassan ez a rész már nagyon OFF a témához képest. Nyissak egy új fórumot? Milyen nemű Retronóm címmel? :-)

ÁDY képe

Nyithatsz egy új fórumot, de egyszerűbb ha rövidre zárod a témát! ? vagy ?

980POWER képe

Nem kell ezért új fórumot nyitni, de ha mindenki a saját kereszt nevét vagy valami hasonlót írna a hozzászólás végére, mint pl.: „Feribá” Igaz néha az elejére írja, de akkor is oda írta, ha Anonymus-ként volt fent, akkor azért könnyebb meghatározni a nemet. Persze ez csak egy javaslat.

 

Én is a Hi-Fi útján kerültem az oldalra, örülök neki, szeretem az elektronikát, de a velük kapcsolatos, többször durva vitákat nem tartom helyénvalónak, bár sok mindent meglehet tudni róluk, de nem ez az oldal fő vonala.

 

Ha valaki bármelyik témában nem tud valamit, kérdezzen bátran (ha nincs fent a válasz ötször), ennyi felhasználó fejében sok mindenre megvan a válasz, gondolom szívesen meg osztja másokkal is.

 

 András

Feribá

 Igaza van Ádynak, hogy a jobb oldali friss tartalmak rövid dicsősége kijár mindannak aki becses képeit megoszja velünk, ezért tényleg nem kéne egyszerre teletolni saját anyaggal, hogy másokat kiszorítsunk onnan. Csak apránként. Bevallom én is tettem így, mert annyira szerettem volna megosztani Veletek az újabbnál újabb előkerülő dolgaimat.  

 Jó gondolat a kis képek felrakása is.

 Nem tudható -vagy igen?- az oldalt használó NEMEK aránya , én "nofrét" is ffi-nek gondoltam eddig. Őtőle egy egészalakos fördőruhás képet kérnék.

 Kellene a kategóriák rovatba egy HUMOR csoport is. Lenne bele anyag!

NofreT képe

 

Mit szól ehhez az asszony?? :)

De azért furcsa érzés.., eddig csak "szőkékkel" találkoztatok? 

Eddig kerestem a megfelelő képet, de nehéz, mert inkább szkennelnem kéne a kupacot, és közben szortírozni. Még nincs meg pont az, ami kéne.

De ti mind nagyon helyesek vagytok :)

Nofre

NofreT képe

:) Nofre

ÁDY képe

Hibátlan a kép, és persze ez is retró :))))

NofreT képe

ÁDY, köszönöm :)

Itt a hajam igazán retro, az a tekert tincs a fejtetőn, nagy fehér masnival, szóval így visszamenőleg nagyon tetszik :) Jóanyám megküzdhetett vele, mire ilyen formás lett az amúgy öntörvényű hajam. Később már két masnit hordtam, sőt én is vasaltam, a hajamat meg megtanultam befonni.

Nofre

leguan képe

Hogy miért nem a közelünkben laktál...!

NofreT képe

Most csak azt nem tudom, hogy miben tudtam volna segíteni? Vasalás? hajfonás ? :)

itt van nektek egy kis hangulat

http://www.youtube.com/watch?v=g0MCX5BNZAI

Nofre

ÁDY képe

Hát ezt pedzegettem a fenti hozzászólásomba!

Két napja a Friss oldalsávon majdnem csak Grundig rádió látható.

Szépek, de nekem egy kicsit már unalmas :(

Igazad van!Vettem az adást és elnézést kérek.Friss lelkesedésemnek tudható be.

NGA képe

Hát igen. Nehéz nagyon eldönteni, hogy kinek mi az unalmas :-)

Én élvezettel néztem végig a Grundig képeket, csodáltam az akkori technika finom részleteit, a hihetetlen tudást, ami ezekben van. Az is tetszett, hogy nem ugyanaz a tipus szerepelt 14x egymásután, mint a BRG magnók, ahol egy idő után nagyon unalmassá vált, hogy ugyanazt a készüléket rakta fel az illető 40x csak 3 szinben. Szerintem ha valaki felrak egy készüléket, arról elég egy fotó, azaz ne fotózza körbe 10-20 fotóval ugyanazt. Az más, ha valakinek van ugyanolyan vagy hasonló képe, és ő is felrak 1 fotót róla. De az, hogy 10-20 kb azonos fotó ugyanarról, az szerintem tulzás. Én örültem a Grundig fotóknak, és senkit nem akartam megbántani.

Köszönöm a hozzászólásodat,és örülök hogy tetszenek a Grundig készülékek.Nekem elég komoly gyűjteményem van belőlük,ezek egy részét kezdtem fel tenni.Belátom hogy hibáztam nem szabad egyszerre egy embernek ennyit feltennie az oldal ra.Majd apránként idővel bővítem a választékot és persze csak egy készülékrő egy képet fogok mint eddig feltenni.Annak azért szintén örülök,hogy jönnek érdemi kérdések is,amikre igyekszem a legjobb tudásom szerint válaszolni.

Ja és egyáltalán nem bántottál meg,sőt egyenesen jó hogy felhívtad a figyelmemet.

Szerintem is szigorúan meg kéne határozni, hogy csak 1900-1999 közötti tartalmat lehessen feltölteni. Azt például végképp nem értettem, amikor valaki egy 2008-ból származó m2 HD logót töltött fel.

Például ilyen aranyos kisgyerekek fotóit mint amilyen én voltam...:)))))

Olgi képe

Hát jópontokat!  ;)

 

Üdv.: Olgi

- amihez emlékek fűződnek sokak számára

- ami régi és érdekes lehet

- ami hasznos információt ad régi időkről

- amire jó visszaemlékezni

- ami történelmi és tanulságos

 

üdv.: oldtimer

Mit


gyűjt


Artas gázgyújtó
Ismeretlen évjárat
BRG gyűjtemény
Találat: 2
Gázgyújtó
Találat: 2
Gyűjtőnek kulcstartó
Ismeretlen évjárat
Jegy gyűjtemény
Ismeretlen évjárat
Ön-gyújtó
1990-1999
Öngyújtó
1970-1979
Szódás üveg gyűjtemény
Ismeretlen évjárat