Ajánló


Újpest központ
Akkor és Most

Újpest központ


Újpest központ

szóval,aki már 40 környékén és fejjebb jár, nos annak még ismerős a "retró" Újpest-központ látványa, sehol egy alúljáró, sehol egy "M" jel, sőt még a macskaköves Árpád úton is járt a 10-es és az 55-ös vili. Továbbá, azon szerencsések még láthatták ezt a kerületet úgy, hogy ott kedves, gondozott kertes házak, hangulatos vendéglők,cukrászdák voltak, panel az max. csak az uszoda épületében volt. Nekem az az Újpest bizony jobban tetszett...

1 dolog vígasztal, hogy a lángos a piacon még mindig olyan isteni, mint '76-77-ben,amikor először vett a nagyi.

teslaeltos képe

Még 1984-85 körül is ilyen volt de akkor már túrták a környéket....

én még 40 alatti vagyok, de még emlékszem, hogy az áruházzal szemközti, képen is látható sarkon egy cukrászda-féle volt, ahol isteni finom volt a Kati-szelet és a gesztenyepürét még aluminíum talpas tálkában adták, magas kerek asztaloknál lehetett megenni állva. És arra is emlékszem, hogy az üzlet mellett egy fotó-stúdió volt, amolyan Mosoly albuma. és hát a piaci lángos, az valóban felejthetetlen, óvódából a 8-as villamossal jöttünk haza, a végállomás ugye a piacnál volt és nem lehetett kihagyni a lángost (megjegyzem valóban most is olyan jó ott a lángos szerencsére), télen pedig volt, hogy nemcsak gesztenyét sütöttek az utcán, hanem sütőtök szeletet is. És az Újpesti Áruházat mi a családban mindig úgy hívtuk/hívjuk, hogy az Állami :) nagyon -nagyon szép gyerekkori emlékek!!

Kalmopirin képe

Érdekes, hogy bár nagyjából az árúválaszték hasonló volt az árúházakban, de az Újpesti Centrumba szívesen kijöttem időnként valami "újdonságért". Akkoriban még volt olyan hogy 84-es busz, ami a Moszkva térre ment be. Ezzel a busszal jöttem ami azon az oldalon állt meg idefelé, ahonnét a fénykép is készült.

Visszafelé pedig az Újpesti Árúház oldalán.

Itt vettem életem első VHS Videómagnóját, egy Seltron VH600 RC-t. Akkor 39900 forintot kértek el érte. És itt vettem egy Bigston kis kazettás magnót is amit, még emlékszem az eladó "Bingston"-nak átkeresztelt, mert a blokkra ezt írta.

Szegény magnó igencsak silány volt bár dizájnos. A frekvencia átvitele 50-6400Hz körül lehetett. És míg a Seltron videómagnó jól működött, addig erről nincsenek jó emlékeim.

Nem sikerülhet minden :-)

 

Kalmopirin

Újpest


központ