Orion HS 280 hangsugárzó generációk...


Forrás: 
saját tulajdon
Orion HS 280 hangsugárzó generációk...

Az Orion gyár legjobban sikerült hangsugárzója, mely az idők során több generációt is megélt. Nagyon sok hifi rajongónak ez volt az egyetlen lehetősége, hogy elfogadható hangminőséghez jusson.
Az első a közvetlen előd, a HS 200 továbbfejlesztésével készült, a korai darabokon még HS 200 típusjelzés található, jóllehet a hangszórókészlet már különbözik a korábbi HS 200 dobozoktól. A második változat igazából már a harmadik, mert a középsugárzó membránja már a kék színű BASF membránból készült. Ennek van szvsz a legjobb hangja. A harmadik doboz már a "Rumba" fantázianevet viseli (a HS 9 "Mambó" és HS 500 "Boleró" között), és már mutatkoznak rajta sajnos a költségcsökkentés jelei (pl a doboz töltőanyagában).

Üdvözlöm. Azzal pontosítanék, hogy Az Orion gyár legjobban sikerült hangsugárzója egyértelműen a HS-40 volt. A 2xx család csak jól sikerült volt, már amelyik. Ebből a szériából a 280 Rumba, meg a 288, 284-es voltak kivételek, mivel ezek már nem voltak zeneinek mondható dobozok.

Don taxis piQs képe

piQs szerintem a rumba ellégé elfogadhato hangfal  mert ha meg nézzűk a mai hangfalakat mx 50-60 ezer kőzzőt kapunk 1 jó hangfal párt  és a 10-20 kőzzőtiek mind ilyen komly talan music center vagy kocka hézi mozi szerű nevetség tehát azért ha meg nézzűk a rumba mai viszonlatban jó hangal mert max 20 ezerélt hozálehet juttni és biztos vagyok benne hogy meg veri az ilyen Lg házi mosikat meg ilyeneket  meg a music centereket  van 1 rumbád használta veszke 1 sztereo erősitőt és meg  van az igényes  zene hallgatás alapja persze  ha már itt tartunk azért ase mindegy hogy mijen modon van bekőtve meg ilyenek mert láttam már olyan bekőtéseket hogy fúúúú a 1 frekvencia 2 hangfalra hát.. az életveszélyes az erősitőnek... de am nekem van hs500-am meg hs280-am sőt hs-282emis!! és tudomhogy eszt a hangfalat mindenki utálja mert nem olyan komoly frekvencia van benne de akkor is van benne zenei éllet a pénzét meg éri!!! én szeretem nagyon és vigyázok is rá... és ha már bele folytam a mai olcso hangfalak fikázásába  nem csak a hangfal szar hanem a mai zenék is a sok tuc-tuc  hát ez nem zene ezekre van 1 jópár hangfal kitalál va őrűletes hangerő dubőgés de sehol 1 szépp csilingelő magas és ma minden kis hangfal 2 utas de mért hát ez is a sporolást minél kevesebb anyag persze van igényes 2 utas hangfal de akor is ezek akis muzsoc centerek  40.50 ezer kőszt is mozognak de hát semmi élle nincs benne  én kiprobáltam 1 sony házi mozi a hogy mijen a zene hallgatás hát igen elkeseritő még filmen is SZAr már bocsánat de ez elszomorito hogy ma már az áttlag ember leszarja csak jó hangos legyen meg hűű meg háá wattok meg ilyen kinézzet olyan kinézzet szerintem és én nem a házi mozot fikázom mert ott a a jamo 180 zenénél nem a leggjobb de ha normálisan 5.1 benn van bekőtve akkor a front feladatát  nagyon jól végzi  filmen.. én tisztelem aszt aki el ismeri a videotonokat és az orionokat  de leg főképen azokat akik tudják hogy melyik kategoriában vannak mert azért nem 1 csucs hifi de ez még HIFI hangfal  perse vannak mai hifi hangfalak is de azok kicsit drágábak de 1 etlen mini házi moz van amitt elismerek mert az télle jó akár ki akir mitt mond  ez nem más mint a BOSE ...én őrőzgetek 1 2.1 belőle és zenén is győnőrű telt biztos hangja van remek basszus és emmelet nem doboz hangu magas.. kőszőnőm hogy elmont hatam a véleményem ezen lehet fel háborodni kiegésziteni vagy egyet érteni de ez az én véleményem  bár nem vagyok matematikus vagy jogász de lehet véleményem további szép napot űdvőzletel piQs..:D

NGA képe

Tudod mi a baj? Hogy a második sornál tovább képtelen voltam olvasni. Ne haragudj, de amit leírtál, az egy olvashatatlan tagolatlan betűhalmaz. Hallottál már olyanról, hogy mondat?

 

Megtisztelnél bennünket azzal, hogy egy ötödikes általános iskolás szintjének megfelelően írsz, fogalmazol? Mert ez így katasztrófa.

Don taxis piQs képe

piQs kicsi tsz tsz..(Y)

NGA képe

Ne haragudj, de ezt nem értem.

Osztom a véleményét Tisztelt NGA! Illő volna, ha a Don taxis kicsit odafigyelne a karakterekre, borzalom ahogyan ír!

Don taxis piQs képe

piQs jó lehet hogy nem irok  gépelt formában helyesen de szerintem azért el lehet olvasni:(

NGA képe

Ne haragudj, de te tudod mi az, hogy mondat? Mert abszolute nem az látszik.

Don taxis piQs:

 

Ez valami betegség Nálad? Nem egy hozzászólásodnál értelmezhetetlen amit leírsz.

 

Az lehet, hogy gépelt formában nem írsz helyesen, de nem is olvasol helyesen vagy fel sem fogod mit írsz le abból amit gondolsz. Legközelebb mielőtt elküldöd a hozzászólásod kijavíthatnád, sokat segítenél nekünk abban, hogy az értékes hozzászólást dekódolhassuk.

 

Azt sem értem, hogy miért kezdesz minden hozzászólásodat "piQs" betűcsoporttal?

Szegeny Don taxis piQs, bantanak teged. :)

 

Na, asszem nem haragszik meg az illeto, de en hallottam szolni AZZAL az Orion toronnyal a HS-40-et ami mar az en tulajdonomban van (a torony, nem a hangfal). Nem szeretnem elarulni a nevet, Doller Akos-nak hivjak. :)

Azt hittem nemjol hallok. Ugyanaz az torony, itthon a HS-282-vel mar kozel sem szol annyira jol mint ott nala. Hihetettlen jol szolt na. Pedig a HS-282 sem lehet annyira tre tekintve hogy a hangszoro keszlet ugyanaz mint a HS-280-asban van. Valahogy a HS-40 egesz mas vilag.

dollerakos képe

Szia!

 

Nem haraxom :-) Hát, igen.... Nekem is volt HS 280, 282 is, valamint szerepeltek nálam HS 500 és 501-esek is. Azon kívül volt JPW Sonata-m, néhány kisebb Mission és Tannoy (már + nem mondom, milyenek, de az alsó kategóriából, amelyeket hifi magazinok favorizáltak) - 2 7nél tovább 1ik sem kellett, állvány ide vagy oda..... Viszont ezek már a HS 280-282 és 500-501-eseknél jobbak. Van még Heybrook HB1-em is, de valahogy az sem tetszik annyira, mint a HS 40, amelyből most szereztem + a 2. párt is...... Mondom (írom) ezt annak ellenére, hogy a HB1 mérési parái jobbak, mint a HS 40-nek. A HS 40 pl. a korabeli Hifi Magazin által legjobbnak kikiáltott HS 280-nál összehasonlít6atlanul más világ! Persze, ezzel nem szeretném azt sugallni, hogy a HS 40 világbajnok hangfal, vannak azért korlátai, de tutira jó, muzikális hangdoboz-pár. Ja és az erősítőn nem szabad kitekerni a magasakat, mert azt nagyon nem szereti, tönkremehet! - Ez az 1ik konstrukciós hibája, hogy a magasakra túl "alacsonyról" kerülnek rá a frekik. Kérdés: ismeri valaki a HS 20-as párt? Állítólag ugyanaz a hanxóró-készlete, mint a HS 40-nek, csak kisebb doboz. A google-ban nincs. Még egy kérdés: van valakinek Spendor BC1-e? Hú, de +hallgatnám (1előre csak hallgatnám, mert mani nem igazán lenne rá, pedig..... milyen jó is lenne). Sokan mondják, hogy van már olyan áron annál jobb doboz is, de azért, mégiscsak nagyon-nagyon érdekelne.....

oldtimer képe

Tessék, kérem! Elkészültem a „fordítással”

 

A forrás: piQs szerintem a rumba
Don taxis piQs, 2009, december 19 - 16:18
.

Szerintem a rumba ellégé elfogadható hangfal. Mert ha megnézzük a mai hangfalakat max. 50-60 ezer között kapunk egy jó hangfal párt.

És a 10-20 közöttiek mind ilyen komlytalan music center, vagy kocka 'házimozi-szerű' nevetséges!

 

Tehát azért ha megnézzük, a rumba mai viszonlatban jó hangal! Mert max 20 ezerért hozzá lehet jutni!

 

És biztos vagyok benne, hogy megveri az ilyen LG házi mozikat, meg ilyeneket. Meg a music centereket is! Ha van 1 rumbád, használtan veszel 1 sztereo erősitőt és meg  van az igényes  zenehallgatás alapja.

 

Persze, ha már itt tartunk, azért az se mindegy, hogy milyen módon van bekötve, meg ilyenek... Mert láttam már olyan bekőtéseket, hogy fúúúú az 1 frekvencia 2 hangfalra. Hát.. az életveszélyes az erősitőnek!

 

De, ami nekem van HS500-am, meg HS280-am, sőt HS282-esem is!! Én tudom, hogy ezt a hangfalat mindenki utálja, mert nem olyan komoly frekvencia van benne, de akkor is van benne zenei élet! Az árát megéri!!! Én szeretem nagyon és vigyázok is rá!

 

És ha már belefolytam a mai olcsó hangfalak fikázásába,  nem csak a hangfal sz@r hanem a mai zenék is!! A sok tuc-tuc  hát ez nem zene!!! Ezekre van 1 jópár hangfal kitalálva őrületes hangerő, dübőgés, de sehol 1 szép csilingelő magas!

 

És ma minden kis hangfal 2 utas, de miért?

Hát ez is a spórolás! (Minnél kevesebb anyag) Persze van igényes 2 utas hangfal, de akkor is ezek a kis muzsik centerek  40-50 ezer közt is mozognak. De, hát semmi élet nincs benne!

 

Én kiprobáltam 1 Sony házi mozit, hogy milyen a zene hallgatás. Hát, igen elkeseritő még filmen is! Sz@r /már bocsánat/, de ez elszomorító, hogy ma már az áttlag ember lesz@rja, csak jó hangos legyen! Meg hűű, meg háá..., wattok meg ilyen kinézet, olyan kinézet!

Szerintem!

 

És én nem a házi mozit fikázom mert ott a Jamo 180! A zenénél nem a leggjobb, de ha normálisan 5.1-ben van bekötve, akkor a front feladatát  nagyon jól végzi a filmen.

 

Én tisztelem azt, aki el ismeri a Videotonokat és az Orionokat, de legfőképpen azokat, akik tudják, hogy melyik kategoriában vannak! Mert azért nem 1 csúcs HiFi, de ez még HIFI hangfal.

Persze vannak mai hifi hangfalak is, de azok kicsit drágábak. Ám az egyetlen mini házi mozi van amit elismerek, mert az télleg jó! Akárki akár mit mond,  ez nem más mint a BOSE!!

Én őrízgetek egy 2.1-et belőle és zenén is győnyörű telt, biztos hangja van. Remek basszus és emellett nem doboz hangú magas.

 

Köszönöm, hogy elmondhattam a véleményem!

 

Ezen lehet fel háborodni, kiegésziteni, vagy egyet érteni, de ez az én véleményem. Bár nem vagyok matematikus, vagy jogász, de lehet véleményem további szép napot üdvözlettel: piQs..:D

 

Remélem emészthető így :-))

 

üdv.: oldtimer

 

Nem vagyok nyomdai korrektor, de igyekeztem :))

 

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2
Orion HS 20 ...
Találat: 2
Orion HS 200
1980-1989
280