Videoton R5932 + RETRO VENTILÁTOR + RÉGI KÁVÉ DARÁLLÓ


Forrás: 
saját gyüjtemény
Videoton R5932 + RETRO VENTILÁTOR + RÉGI KÁVÉ DARÁLLÓ

- A szüleimnek van ilyen ventillátora, szerintem az évszázad formaterve.. Gyerekkorunkban a tesómmal azzal szórakoztunk hogy belenyúltunk a forgó rotorba, ami gumilapátos lévén nem okozott sérülést.. Elvan a gyerek ha játszik, ugye.

Ilyen kávéfőzőnk is volt, kicsi és nagy is. Az egyik felrobbant a konyhában (kimaradt a szűrő teteje, és a zacc betömte a kifolyó-csövet) ...Pont a konyhában voltam ekkor. Felemelkedett a gázról 20-30 centire, majd leesett a földre és ott forgott mint egy búgócsiga.

A fal körben kávés lett persze.

 

A videotont nem ismerem, de hasonló volt a nagyapámnak.

"Ilyen kávéfőzőnk is volt, kicsi és nagy is. Az egyik felrobbant a konyhában (kimaradt a szűrő teteje, és a zacc betömte a kifolyó-csövet) ...Pont a konyhában voltam ekkor. Felemelkedett a gázról 20-30 centire, majd leesett a földre és ott forgott mint egy búgócsiga."

Régi szép idők...  :)

Bendegúz

ÁDY képe

Látjátok ezért jó a neszkávé, az nem fog soha felrobbanni!:)

Próbáld meg , mikróban forrásig felmelegített vízbe , egy zacskó neszkávét

gyorsan beleönteni ..... hmmmm .... tud az is pusztítást csinálni ... leo

 

Ilyen későbbi maszkos R5932 van nekem is.(Ez ha jól tudom pár csöves+tranzisztoros hibrid szrtereo rádió,elődje full csöves R4932,az előtt még csak a módositottPacsirta-R5700as volt sztereo,de az egymás mellé felülre épitett 2hangszóróval)

Ez is OIRT kelei URH sávos,állitólag létezett nyugati vagy nds exportra nyugati URHs,CCIRsávos is...meg min 2-3féle maszkváltozat diszités potmétercsavarók...

"Biztos jó munkásember" S.Balázs Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

János123 képe

És , ha jól emlékszem a gyári hfalai: Vidi D 131 volt.

Egyikhez volt amikor megnyertem,2db MINIBOX D161, 1972esnek tűnik,6VA (W) 4Ohm...egyiken rajta maradt szerencsére a hátsó gyári matruica nagy része.Viszont az elejéről a hangszórószövetről hiányzanak a szögelets VTTV jelek,ha jól tudom olyanok voltak rajta...de akkora kincs,pont szinte oylan szinű lakkozottfa hangdoboz,mint a rádió teste is...de vajon a csöveshez vagy a csöves-tranzisztoroshoz nyertem,már sok éve volt?Itt van mind2 egymás mellett-alatt 1m-re sem a géptől...(át kell rendezni a szobát,garzon bútorokkal is van telitve az egyik része,amihez hiányoznak alkatrészek,másik vmi zalabútor de vastag és fának tűnik...)

"Biztos jó munkásember" S.Balázs Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat