Lámpa


Forrás: 
Saját
Lámpa

Nem tudom hol használhattak ilyeneket.Valamilyen akkumulátor volt benne biztosan mert semmilyen elem nem passzol bele.A mérőszalag csak tájékoztatás, sehogyan sem tudtam úgy megállítani, hogy rendes méretet mutassak.Elnézést érte.

Kép 005.jpg Kép 006.jpg
NofreT képe

 

érdekes vonalú lámpa.
Ha nincs a gépeden képszerkesztő, érdemes kipróbálni a www.picnik.com online ingyenes szolgáltatását. Oda feltöltheted, szerkesztheted, és lementheted a képet. Csak azért mondom, mert ém egy egyszerű printscreen-el néztem meg. Sokkal több látszik belőle, ha a gamma-korrekcióval segítesz rajta. (ez volt a ritka váci fotóval is)

Valamiért a búvár-lámpa jutott eszembe, nyilván nem az. A felső részen is érdekes az üveg zárása? ha jól láttam, és még valami felirat is van az elején. A lámpa elején. Jó régi lehet.

 

Nofre

Csuby képe

Szerintem vízálló régi barlangász lámpa.

Nem tudom, hogy vízálló e, vagy egyáltalán valaha az volt e. Teszek fel még egy képet nyitott állapotban is róla.Felirat valóban van rajta de még én sem néztem meg, hogy mi.Egyébként a zárszerkezetéből valami alkatrész hiányzik sajnos.

Most jobban megnéztem.Egy gumitömítés lehetett az alja és a lenyitható rész között.2.5 Voltos áramforrás kellett a működéséhez.Az elején szerintem egy sorozatszám van, de a hátulján is van egy pici tábla.Gyanítom,hogy az meg afféle leltári vagy raktári számként funkcionált.

Csuby képe

Biztos, hogy vízálló. A zárja pedig úgynevezett bajonett zár volt, ez rá tudja szorítani a fedelet a gumi tömítésre.