Cezar konyak miniüveg


Forrás: 
Saját.
Cezar konyak miniüveg

Egyenesen Jugoszláviából!

 

Apám és anyám azt hiszem 1984 őszén/nyár végén mentek oda ROVINJba...és hoztak onnan ilyent..szerintem még bontatlan...fura hogy a jugoszlávok nyelvén a konyak az VINJAK e üvegen ;-)

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

NGA képe

A francia szabályozás értelmében, a konyak nevet csak a szigorú feltételek teljesülése esetén viselheti az ital. A feltételek a következők:

az előállítás módja legalább 300 éve változatlan;
az italnak legalább 90%-a az Ugni Blanc, Folle Blanche vagy Colombard szőlőfajta borából kell készülnie, és a maradék 10%-ban is csupán a Folignan, Jurancon blanc, Meslier St-Francois (Blanc Ramé), Select, Montils, Sémillon szőlők borait jelentheti;
rézüstben történő kétszeres lepárlással kell készülnie és francia tölgyfa hordóban kell legalább két éven át érlelődnie. (Maga a tölgyfa származhat Európa egyéb területeiről is, de Limoges városát érintve kell megérkezzen - az ilyen tölgyfát „limousin” tölgynek is nevezik.)

Azt a vidéket, mely jogosult konyakot előállítani, hat zónára osztják fel. A hat zóna egyfajta besorolás, mely utal az onnan származó konyak élvezeti értékére. Az elnevezéseik a következők, az elismertség csökkenő sorrendjében: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bon Bois és végül Bois Ordinaire.

 

Ezért nem horvátul Vinjak a konyak, hanem egyszerűen nem lehet konyak. Ahogy a Lánchid brandy sem konyak.

 

(forrás: wikipedia)

NGA képe

A francia szabályozás értelmében, a konyak nevet csak a szigorú feltételek teljesülése esetén viselheti az ital.

 

Itt olvasható: http://hu.wikipedia.org/wiki/Konyak

 

Ezért nem horvátul Vinjak a konyak, hanem egyszerűen nem lehet konyak. Ahogy a Lánchid brandy sem konyak.

 

Nekem akkor is a dugója tetszik a legjobban :)

 

És... szerintem írhatták volna rá nyugodtan akár Horvát nyelven is hogy konyak, mert a franciák nem ismernek rá a szóra, ugyanis a francia Cognac-ot

másképp írják. Állítólag Horvátul konjak ez a szó.

 

üdv.: oldtimer

konyak


Konyak medicinal címke
Ismeretlen évjárat
Konyakmeggy
Találat: 7