Eucharisztikus Kongresszus bélyeg


Forrás: 
http://philatelydominicanorder.org/
Eucharisztikus Kongresszus bélyeg

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus: világméretű ünnepségsorozat az Eucharisztia (Úrvacsora)megismerésének és tiszteletének elmélyítésére.

ÁDY képe
leguan képe

Ráadásul a tied egy eredeti, bélyegzett pédányról készült, ez pedig az internetről koppintott.

kosbor képe

a keresőben, de nem találtam (se az Eucharisztikus Kongresszus címszó alatt, se a bélyeg szó alatt). Most viszont meg volt az Eu. Kong. alatt. Akkor töröljük, vagy mert ez nagyobb méretű és jobb minőségű, maradjon ez is? Majd a portál gazdája eldönti.

NofreT képe

én azt mondanám hogy maradjon. Nem ugyanaz a kép, és az egyik abszolút "szűz", a másikon bélyegző van, és kissé megtörődött. Ezen még a perforáció is másképpen látszik, még nem értem, hogy miért.
Az internetről áthozott ("koppintott" ) kép egyáltalán nem ritka itt, ezért ezt nem érzem jogos indoknak a törlésre. Skodáról azért jóval több hasonló kép van :)

Nofre

Még valami, ha már újból téma a duplikát? kép.
Amennyiben előmoderálás után kerülnének ki a képek, csak az jelenne meg a színen, amit az oldal gazdája jónak lát.

ÁDY képe

A nagymamám raktározta nekem, hogyha megnövök, megkapom.

Megnőttem, az édes nagyim meg már elment.

Azért ilyen "megtörődött", mert már lelke van.

Ez a különbség egy belinkelt, vagy egy saját kép között.

 

http://retronom.hu/node/1739

leguan képe

A perforáció különbsége abból adódik, hogy az egyik fekete, a másik fehér háttérrel lett szkennelve, ami átlátszik a lyukakon.

 

Internetről koppintásban nincs  a felrakó "hozzáadott értéke" (megőrzés, felkutatás, fotózás, szkennelés), és nincs az a személyes kötődés,  ami valóban azt jelenti, hogy ha idehozunk valamit, akkor ezzel adunk a többieknek (és persze  - viszont - kapunk is tőlük), sőt nem érezhető mögöttük az az élményanyag sem, ami  a "retrónak" bizony a lényege (és amit többen le is írnak a felrakott képük  mellé). ----- Mindezekért a "koppintást" nem sokra becsülöm. Csak akkor látom jogosultságát, ha valamit nagyon indokolt bemutatni (mert mondjuk szó esik róla), és nincs más szemléltethető anyag.

 

Mindebből adódóan, ha moderátor lennék (hál'istennek nem vagyok), ezt bizony törölném.

kosbor képe

saját bélyegem. Mindkettő jó minőségű, szép bélyegblokk, függetlenül attól, hogy valamely net-oldalról hoztam, vagy saját tulajdonú. Ha megnézem, az általam felrakott képeket, azok kb. 40%-a nem saját kép (természetesen a forrás megjelölésével. Itt pl. a dominikánus rend egyházi témájú bélyegeit lehet megnézni sok országból). A cél a múlt jobb megismerése a képeink által. Régi emlékek jutnak eszünkbe róluk, mások a történelem megértésében vannak segítségünkre.