honvédségi táska


Forrás: 
saját
honvédségi táska

Honvédségi kimenő táska 1987 előtti.

Csuby képe

Már el is felejtettem, hogy volt ilyen is.

Nagyon bénán néztek ki szegény kimenős katonák ezzel a "szatyorral"

Szerintem kicsit nőies volt. :-)

Radios20 képe

mindíg Nagyfaterom jut eszembe. Mindíg, mindenhova ilyennel járt.

Idővel már a füle is leszakadt, amit derékszíjból vágott bőrrel pótolt, ezt csavarral erősítette fel:-)  Piacra ezzel járt pl. De mindíg volt benne bányászfonott üvegben egy kis bor, vagy pálesz stb.

Azt sosem felejtem el amikor a belvárosban sétáltunk, én még olyan 5 éves lehettem. És Nagyapa ha hosszabb útra mentünk, mindíg hozott magával nekem inni valót, (almalevet, szőlőlevet stb.) Ezt általában laposüvegbe tette nekem is. Történet úgy szólt, hogy mentünk a városban, megkértem Nagyapát, hogy adjon inni, mert szomjas vagyok. Elővett a fenti táskából egy laposüveget és a kezembe adta. A belvárosban megállt az élet :-) Szegény Öregemet, a "tisztes polgárok" biztos gondolatban százszor elítélték :-) Itatja a gyerekét, ilyen korán. Mik vannak fúú :-D

Adj' Isten!

Legalább nagyságrendre azonosítsa be valaki az évszámot!

Én 1984-86 között voltam katona, de Radios nagyapjáról mesél a táskával kapcsolatban. Az én nagyapám 1944 szeptember 11-én esett el Erdélyben, emléktárgy szinte nem maradt. Nagyon nagy az intervallum.

 

Bendegúz

Radios20 képe

Nagyapámnak volt, de azt egy szóval sem mondtam, hogy katona korából maradt. Kapta biztos valamelyik haverjától. Amúgy miskolcon nem egy 70-80 éves emberkét láttam már ilyen táskával. Nagyfater is immár 88.-évét töltötte :-D

Amúgy szerintem ez a táska kb. olyan 73-74-től, lehetett, olyan 86-87-ig.

 

 

Üdv; Radios20

Csuby képe

Szerintem Radios20 úr nem konkrétan a honvédségi táskáról ír.

Itt a bal alsó részen van egy MN "logo", és kizárólag sötétbarna szinben készült.

Abban az időben minden táska így nézett ki.  :-))

A kezdő évszám 73-74 szerintem jó, hogy meddig volt rendszeresítve azt nem tudom.

Radios20 képe

Én konkrétan erről a táskáról beszélgetek.

Néphadsereg logóval, barna színnel. Pont erről a táskáról.

Üdv; Radios20

Ödi képe

Ezt a táskát 1974-ben találta ki valaki hogy a laktanyán kivüli tartozkodásnál egységes megjelenés legyen és evvel üzentek hadat az egyre jobban elterjedő nyugati termékeket reklámozó műanyag zacskoknak,de rendszeresítve csak 1975-ben lett.

88- tól már biztosan az új volt, a vállon vivős,( teszek fel majd képet) de laktanyánként csúszhatott a dolog.  Mi már egy éve Bocskai sapkát hordtunk , de még mindig láttunk tányérsapkás honvédeket.

NGA képe

Én 1986-ban vonultam, 88-ban szereltem, és akkor már a vállonhordós volt, de még tányérsapkával. Mi még elvtársak voltunk, utánnunk jövők már bajtársak.

Pont a rendszer váltáskor vonultam, az első hónapokban  elvtárs  egy évig bajtárs és leszerelés előtti hónapban már úr volt a megszólítás.

Tiszteletem

Bocsánat hogy belepofátlankodok...én már nem voltam...deviszont..volt a VT PLASTICbn egy volt pincér kollegám műanyagfröccsöntö gépkezelőként...aki egy válltáskaszerű barna műbőr MNes vagy MHs jelú táskát vitt magával...

kb akkorát mint amiben 2gránát elférget vagy 2 kisebb teleobjektív egymás mellett...ha jól emlékszem...az milyen elnevezésű/célú táska lehetett?volt rajta fémcsat szerintem...talán 1...

"Biztos jó munkásember (lennék ha végre újra felvennének 2008óta)" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

honvédségi


táska


Alicja táskarádió R-603
Ismeretlen évjárat
Hűtőtáska
1980-1989
Táskarádió
Ismeretlen évjárat