Posztó festése


posztó.jpg

A cím egy kérdés lenne, nem is blog. Adott egy posztó köppeny. Nem régi, csak olyan mint a régi. Ma használatos "társasági felöltő". A színe miatt én úgy gondolom, hogy rendőr, társasági lehet. A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne ezt feketére befesteni.

Vagy ha ez házilag kivitelezhetetlen, akkor hol és kinél lehetne befestetni.

Még anno egy Somogyváry regényben olvastam, hogy amikor az I. VH-ból eltávra hazajött,

akkor, mivel nem volt Színházba illő kabátja, így a katona köppenyét festette és gombozta át. Én is valami hasonlót szeretnék elkövetni vele. (Itt jegyzem meg, nem léptem be semmilyen mozgalomba, csoportba, nem azért akarok egy katonaköppenyt feketére festeni. Amúgy is szerintem engem minden "irányzat" kivetne magából, mert nem sok olyan dolog van, amiből ne csinálnék gúnyt. Nagyapámat idézve--"Mindenben van irónia, csak meg kell találni, és máris minden elviselhetőbb" :-)

Egy szó mint száz, a kabátot csak azért akarom át festeni, mert tetszik a formája, semmi más nem fordult meg a fejemben. Szeretnék egy olyan szövetkabátot, mint a Somogyváry regényben. (Valamint 3 éve nyüstölöm egyik katonai ruha gyűjtő ismerősömet, hogy szerezzen egy ilyet, ilyen célból.)

Utóírat /most már tényleg csak a kérdésre koncentrálva/ Mi módon lehetne átfesteni a kabátot. Vagy ha ez házilag nem megoldható akkor hol tudnák ezt átfesteni nekem.

 

Előre is köszönöm a válaszokat!

 

 

Ha házilag nem lehet posztó festését megoldani, de esetleg valami cég foglalkozik ilyennel

és a nevét a reklám miatt nem lehet kiírni, akkor kérem írják/írjátok meg nekem a bognar1207@freemail.hu címre.

 

Még egyszer köszönöm!

 

 

Üdvözlettel; Radios20