Pacsirta


Forrás: 
Saját gyűjtemény
Pacsirta

Eredeti állapotában porosodó Orion Pacsorta. Sajnos már nem működik.

tényleg Orion.És a skála alapján az,akkor pár évvel idősebb a rádió.1965-ben már nem gyártottak rádiót az Orionban.Központi utasításra a VT későbbi Videoton vette át a rádiógyártást.A gyártási számból könnyen azonosítható,hogy hol és mikor készült.

Laki Géza képe

Ez teljesen igaz kedves György, az utolsó mondat kivételével. Ugyanis a gyártási év megállapításához tudni kellene,hogy mikortól vezette be az Orion az említett számok kombinációját. Ezt lehet tudni? Mert szerintem 62-ben még a gyári szám nem tartalmazta a gyártási évet.

Kedves Géza!Most hirtelen 4 db Orionos AR 612 gyártási számát találtam meg a gyűjteményemből:2-s gyártásiszámú- ez egy nyilvánvaló prototipus más a skálája,trafóján látszik,hogy még kézzel rajzolták fel a feszültség értékeket.A többi 612060 ez egy Pacsirta zeneszekrény,617056,629618 e két utóbbi íves dobozú.Én úgy gondolom,hogy a két első számjegy a gyártási évre utal.A VT gyártmányok96X-52-XXXXX gyártási számmal készültek ahol az első három számjegy a gyártási év,az 52 a pacsirta az utolsó 5 számjegy a sorozatszám.

Laki Géza képe

Mert szerintem 62-ben még a gyári szám nem tartalmazta a gyártási évet.

Másolat - 0b1d5b4e5ea63315_1.jpg

Viszont ha igen,akkor ezt a Tiszát 43-ban gyártották!!!

az Orionos AR612 gyártási száma 61,62-el kezdődik és nincs köze a gyártás évéhez.Pedig logikus lenne:((((