Hálózati zavarszürő


Forrás: 
Saját
Hálózati zavarszürő

Nem tudom mire való de biztos jó lehet.

SP_A2323.jpg

Nekem ugyan ilyen "tokozásban" van egy régi hosszabbítóm, csak abban a másik 2 hyle nincs levedve, és az fehér. A Hálózati zavarszűrő mint neve is mutatja a hálózati zavarokat szűri ki, amik a készülékekben gerjedést vagy zajt okozhatnak.

Sima 4-esben nekem is van...

És milyen jó !!! Nem kell lecserélni a régi rádió gyűjteményemről a dugókat földeltre :)

Sajnos ma már sehol sem lehet kapni újonnan :(

Igen kényelmes megoldás:) egyedül az elosztó dogóját cseréltem szabványosra. Nagymamámtól még szereztem egy régi földeletlen konektort azt is beépítettem. Valóban kár hogy ma már nem lehet kapni, és bár földeletlen szerintem semmivel se veszélyesebb egy újnál hiszen vasztag bakelit az egész és kétszeresen szigetelt vezetéke van. Az enyémnek annyi hibája hogy az aljáról az egyik kis gumilábacska elveszett , ezért billeg.

Laki Géza képe

"földeletlen szerintem semmivel se veszélyesebb egy újnál hiszen vasztag bakelit az egész és kétszeresen szigetelt vezetéke van"

 

 

Miről van itt szó? Mi köze a bakelit vastagságának és a kétszeresen szigetelt vezetéknek az aljzat földeléséhez?

Oké vállalom, lehet sőt biztos hogy hülyeséget írtam, de van rá mentségem: Álmos voltam:)

Egyébként rosszul fogalmaztam meg a gondolatot, igazából arra akartam utalni hogy pl van olyan földelt hosszabbítónk (helyesebben csak volt mert rövid úton megváltam tóle kisebb tanulmányozás után) Aminek a műanyag borítása, a bábel szigetelése és az egyész szerkezet úgy volt megépítve, hogy egy kész életveszélly volt, teljesen alul volt méretezve. ilyen szempontból akartam dicsérni ez a régi jó vastag anyagokból készült szerkezetet:)

Üdv mindenkinek :ezt a furcsa elosztót a 70-es és 80-as években lehetett kapni az elektromos szaküzletekben ,az volt a szerepe hogy a hálózat felől érkező klf. zavarokat megszűrje . Rádió adásokat és egyébb audió eszközöket elvileg így tisztábban lehetett vele hallgatni . Volt szerencsém szétszedni egy ilyet 4 tekercset ,2 kondenzátort 1 ellenállást és egy biztosítékot tartalmazott .Ha valakit érdekel a kapcsolási rajza fel tudom rakni , de csak szabadkézzel rajzolva ./ még jó hogy annak idején leskicceltem /