Újpest újság


Forrás: 
saját
Újpest újság

A IV.Kerületi Tanács és a Hazafias Népfront lapja

A képen látható fegyvert tartó szobor tanácsköztársasági emlékmű,melyet 1959.március 21-én a Magyar Tanácsköztársaság 40. évfordulóján avattak fel.Az emlékmű ma is háborithatatlanul áll a helyén! A történelem kegyetlen fintora,hogy az emlékmű felavatása napján végezték ki Mansfeld Pétert a forradalom legfiatalabb mártirját aki pár nappal előtte töltötte be 18. életévét. A szobrot Gyenes Tamás szobrászművész készitette,a kép a műtermében készült.

magazinok_0012.jpg
Győző képe

Jellemző.

rumola képe

Aki egy legitim kormány megdöntésében részt vesz az ne várjon Kossuth dijat. Gondolod az Orbán kormány sokkal elnézőbb lenne?

FŰ alatt megkapná ugyanezt a demokrácia nevében. Kár most utólag mindent rákenni a a régi rendszerre. Döglött oroszlánba belerugni.

Ez az oldal amugy is a fiatalságunkrol szól, ami ugy volt szép ahogy volt.

Kommunistástól, Kádárostól. És ebben mi is benne voltunk. Amerikát akartuk. ide a kuka jutott.

VAGY VAN AKI EZT AKARTA???

Horváth Béla

Győző képe

Ezt meg kellene írnod a Mansfeld Péter rokonainak is.

 

Részemről ezzel vége a politizálásnak.

Morvay László képe

Most utasitotta el a legfőbb ügyészség a Mansfeld Péterre halálos itéletet kérő Mátsik György ügyész elleni a Jobbik párt által tett feljelentést.Nem árt tudni,hogy Mansfeld Péter rendkivül pimaszul,és cinikusan viselkedett a biróság előtt,mert azt hitte nem merik halálra itélni! Tévedett!

Morvay László képe

Attól még nem változik a véleményem a Jobbikkal kapcsolatban mert kitörölte a mellette levő jelzőt! Igaza van ez nem politikai vitafórum,elnézést is kérek ezért,de a FIDESZ-ről is ez a véleményem! Retronómos üdvözlettel:Morvay László

Igen, ma is áll.

Emléket állít annak a katonának, mely újkori történelmünk folyamán egyedülállóan, hadjáratokban győzött,  megállította - átmenetileg -  a hazánkra törő intervenciós csapatokat.

 

Hogy a sapkájukon vörös csillag volt ?

Lehet fanyalogni.......és megkérdezni a déd-nagyapákat:  miért nem adtátok oda a kétharmad országot a Vix elképzelése szerint, véráldozat nélkül ?

Mint később megtette a Horthy adminisztráció......

Morvay László képe

Valami van ebben a véleményben. Én korábban baloldali érzelmű ember voltam,szüleim munkás származásuak voltak,nálunk tradició volt a Népszava olvasása,ma is azt olvasom,apám többszörös kiváló dolgozó,élmunkás,sztahánovista volt,anyám is kiváló dolgozó,szocialista brigád tag,ő még él! Én értelmiségi pályán dolgoztam a Nyugdijfolyósitó Igazgatóságon.Én 21 évig a szobor háta mögött az Attila és a Liszt F.u sarkán laktam idén márciusig.A szobor az 1948-ban épitett MESZHART ház előtt áll. Minden év március 21-én megkoszorúzza Thürmer Gyula a Munkáspárt vezetője! Én jobb életet vártam a rendszerváltozástól,de óriásit csalódtam! Ennél a mai életnél még a Horthy korszakban is több joga volt a munkásnak mint most! Dercze Tamás 1990-2010-ig 20 éven át volt Ujpest polgármestere,(FIDESZ),és meghagyta ezt az emlékmüvet a Berda utcában levő partizán emlékmüvel együtt.Kiváncsi vagyok hogy Wintermantel úr meghagyja-e? Mindenesetre ma hazánkban semmi megbecsülése nincs a becsületes kétkezi munkának!

 

rumola képe

Attól hogy elviszik az még ott marad. A történelem megtörtént tények láncolata. amit megmásítani meglehet, de attól még tény marad.

"A tények makacs dolgok"   (Sztálin)

Horváth Béla

Újpest


újság


Bravo újság
Találat: 5
Friss Újság
1900-1909
Füles újság
Találat: 3
Képes Újság
Találat: 3
Kisdobos újság
Találat: 4