Technics RS-B40


Forrás: 
Saját
Technics RS-B40

Áron alul vettem, nagyon örültem neki ! Az első Deckkem. Nagyon jó hangja van!

Kiss Béla lászló képe

Az én első deck-emet 14 évesen, 1995-ben vettem egy zálogházból. Egy Sherwood DD1030-as volt: 4400ft-ot fizettem érte, akkor az fika pénz volt egy pár éves, dupla kazettás deckért. Életem egyik legboldogabb napja volt:O)

Szép napot ! Nagyon jó kis téma ; " az első Deckkem " ...

Szerintem aki teheti az írja meg hol  , mikor , mennyiért , milyen típusú volt az első deckje ... Sok érdekes történetet hallhatunk remélhetőleg ...

Én a részemről , a Kálvin téri Keravillból , 8500 Ft ért vettem 1981 ben ...

Az egész nyári szünetem ment rá , fater mellett töltött munkával ...

Megérte , nagyon jó kis gép volt , sajna ma már nincs meg ... leo

rákos zsolt képe

ahimotu Az én első Deck-em egy TEAC V 350C volt, ami  ma is megvan !

Sokat használtam fejcserét is kellet benen eszközölnöm ,nemrég szíjat is cseréltem benne .Abban az időben még a kazetta fogadó fészek hátsó fekete lemez  falát is átalakítottam világítós plexi ablakra amely enyhén zölden világít ma is !

Sok örömet okozott nekem abban az időben amikor apu meghozta németből 1984 környkén, megvan a rajza leírása és a blokkja is! Az akkori barátnőm énekkaros volt amivel felvettem akkor egy fellépésüket , kölcsönkapott Grundig sztereó mikrofonpárral Maxell UD  XL II -esd króm kazettára .

Nemrég felvettem vele a kapcsolatot (iwiw) és érdeklődtem,hogy érdekli-e ez a régi felvétel,ami még megvolt nekem(nem vettem rá az idők során) ,nagyon megörült neki és a mostani  énekkaros barátnői is mivel , bedigiztem és elküldtem neki ,mert kiírtam cd -re az akkori 3 ének számukat.

Körülbelül három éves korom óta érdeklődöm a kazettás technicka

iránt és én erre nagyon büszke is vagyok! 5-6 évesen már tudtam kezelni anya magnóját . Első magnómat nagycsoportos óvodás koromban kaptam mamától és nagyon örültem neki. Történt viszont egyszer, hogy nővérem elvitt Komlón a keresztlányáékhoz bemutatni és náluk leültünk a nagyszobába . Arra emlékszem, hogy ott láttam életemben először deck-et  ami talán AKAI volt a vidi toronyból.

Utána állandóan azon járt az eszem meg nyaggattam az otthoniakat, hogy nekem kell olyan magnó ami olyan mint a videó- fekszik. Aztán eltelt jópár év és nem lett belőle semmi. Történt egyszer, hogy épp Exp... .hu-t nézegettem és ott megláttam, egész este nem tudtam aludni mert előjött bennem,hogy kell! Másnap újra meg akartam nézni de addigra sajna törölték! Azután egy ideig nem keresgéltem aztán idén március elején elkezdtem újra deckeket nézegetni V...-n majd lám újra megtaláltam ! Azonnal licitáltam rá ! Két nap múlva kaptam az értesítést,

hogy az enyém, már csak el kellett menni érte. Aznap nyolc órám volt, de az a nyolc óra hamar elröppent. Suli után egyből felhívtam az eladót, hogy mehetek-é érte ? -és rögtön mehettem is ! Amint hazavittem már rögtön kapartam elő a kazettáimat és egyből észrevettem,hogy eddig milyen rossz felvételeket készítetem addig. Viszont volt olyan műsoros kazetta amit annál tisztábban nem hallottam még! (Első Emelet '86 - a kedvencem!) És gy valamit sajnálok csak rajta: azt, hogy nincs kazetta megvilágítás, mert ugyanis imádon nézni sötétben lejátszás közben a kijelzőjét!

Én is leírom. Tizenéves koromban jutottam hozzá az első kazettás deckemhez egy csere útján. A 90-es évek végén, de az is lehet hogy a 2000-es évek elején volt. Vannak homályos részletek de arra határozottan emlékszek hogy egy Akai cs-mo2 volt. A feje már eléggé szét volt kopva, de így is örültem neki, mert előtte csak kétkazettás vacak rádiómagnóim voltak, az AKAI-ba pedig Dolby B is volt. Nem sokat volt nálam, az első adandó alkalommal eladtam vagy elcseréltem. Kellett megint egy magnó de olyan ami már érintőgombos és tudja a Dolby C-t is. Egy lomisnál találtam egy Luxmant, ami tudta ezeket és ráadásul odavisszajátszós is volt. De ennek a feje is kopott volt. Elvoltam vele azért, de aztán a CD írók elterjedésével már inkább CD-n gyűjtöttem a zenéket. Évekkel később viszont úgy gondoltam hogy megint kellene valami de akkor már többet szántam rá és egy Yamahát vettem. Ennek végre már a hangjával is teljesen elégedett voltam, soha nem gondoltam volna hogy egy kazisdeck ennyire normálisan is szólhat.

dj.land képe

Az első deckem egy Sony TC-FX211 volt, ami a mai napig megvan.

Előtte rádiósmagnóim voltak.

A több mint húsz év alatt ,kisebb mechanikai javítástól eltekintve (kissé

nyávogott) semmi más baja nem volt.

Az igazsághoz tartozik hogy viszonylag keveset van használva, mert

időközben ezenkívül még 8 db deckem lett amiket használtan vettem.

AKAI 4db,SONY 2db,SHARP 1db,JVC 1db,KENWOOD 1db.

Bár manapság már alig használnak, és alig gyártanak kazettás magnót,

én szívesen hallgatom a zenéket a tekintélyes méretű kazettaállományról.

Közben meg lesem a kivezérlésjelzőt, amely e készülékek ékessége.

 

 

bandika75 képe

Az én első deckem egy Akai HX2 volt, amit a bátyám egy lemezlovas :) barátja adott el. Mert lemez az nem, de kazetta az volt a korabeli bulikon. Akkor simán megcsináltak egy kisebb szalagavatót 2 db EA 6383, és 2 pár DC 2550 felhasználásával :)). Sokáig megvolt, aztán SM 250, Aiwa AD6000, AD-F 220, AD-F410, AD-F810, SM 1025, stb.... Most, ami van a gyűjteményben (tornyokkal együtt): Akai CS-702DII, CS-M02, CS-F21, CS-R33, HX-A3, Unitra MDS 432, Orion SM1025, Sony TC-K500, TC-K490, TC-K600ES, és egy Onkyo TA 6510.

Az első Deck-em egy Akai 4000DS volt. Az Otthon Árúházban vettem 9990 forintért. Akkoriban ez nagy dolognak számított az Unitrák és TESLA magnók között. Pláne, hogy előtte is egy Unitra kazettás magnóm volt, ami hogyismondjam.... Szóval beszéljünk másról.

Az Akai felejthetetlen élmény volt, mivel a hangjával nagyon meg voltam elégedve.

A kuplungja is jól viselte magát az első években. Aztán úgy cirka 3 év használat után kezdtem felfedezni a konstrukció hibáit.

Érdekes, hogy 25 és 18 mikronos szalagom is volt hozzá néhány darab, de valamiért jól bírták. Nem emlékszem, hogy fodrozódott volna.

 

Kalmopirin