Voodoo3 Install CD


Forrás: 
Saját
Voodoo3 Install CD

Nekem is van egy ilyen cd-m! király videókártya. 16 megás-om volt, külömb képet alkotott mint a geforce mx400-as 64-es, ami igen csak 4-5 évvel később jött ki... 3dfx teknológiát sajnos nem használnak már. 1 voodoo kártyáról tudok az utolsórol, ami akkora hosszúságú mint egy gépház. és limitált példány készült belőle, a maga korában a legbrutálisabbnak számított

zolimobydick képe

Nekem is volt! Mai napig a kedvenc kártyám, nagyon sokáig tudtam használni mire elavult! Nem volt olcsó!

gti3per888 képe

Amikor még a 3Dfx "divat" volt, kb akkor lett meg az első pc-nk, szóval kimaradt ez a dolog az életemből. Asszem az Nvidia vette meg később ezt a céget, aztán feledésbe is merült a 3Dfx. Volt egy utolsó próbálkozásuk, egy groteszk rettenet, ami külön tápról ment.

 

zolimobydick képe

Mi ez borzalom, a típusát megtudnád adni?

Üdv

gti3per888 képe

Asszem VooDoo6...

Anno a Riva TNT elott hasznaltam 2 kemeny hetig egy Voodoo2-t. Erdekessege volt a kartyanak es az elodnek is, a Voodoo1-nek hogy nem volt benne 2D-s egyseg, mindenkeppen kellett hozza egy masik videokartya is ami tudott 2D-s funkciokat. Egy specialis kabellel kellett osszekotni a ket kartyat. Na meg hogy enyhen homalyosabb kepet kaptal amikor mar a 3D-s kartya kepet kaptad (a voodoo-et). Nekem sajnos fagyott a gep vele, ugyhogy kicsereltem egy nVidia Riva TNT-re ami akkor kb azonos teljesitmenyu volt, viszont sokkal dragabb, cserebe volt rajta TVbe/ki menet is. Utolag derult ki hogy nem is a Voodoo volt a hibas a fagyas miatt hanem a 2D-s kartya ami akkor egy S3 Trio64 volt. Egyepkent valahogy nagyon kiegyensulyozott tejesitmenyt adott a V2. Erezheto volt rajta hogy sokkal optimalizaltabban futott rajta a jatek mint pl a TNTn. Nem volt rossz kartya de ettol a ket videokartyas dologtol a hajam is egnek allt, nem igazan tetszett. Asszem a V3nal mar benne volt a 2Ds egyseg is es nem kellett hozza tovabbi videokartya.

 

Hala istennek mar Mac Mini (2009)-t hasznalok es konzolon jatszom ugy 5. eve, ugyhogy ez a PCs szenvedes hogy valahogy fusson a jatek mar nalam a multe. Nem kovetem mar a videokartyak utjat, es nem is igen talalkozom windows-al sem csak ha nagyon muszaj. :)