Roland (Rotel) RX-800 receiver


Forrás: 
saját
Roland (Rotel) RX-800 receiver

A Rotel korai gyártmánypalettájának csúcsgépe a '70-es évek elejéről, 2x60W szinuszos kimenő teljesítménnyel, ami akkoriban igen nagynak számított.   A "Rotel", mint márkanév a japán Roland Corp. alá tartozik (ld. billenytűs elektronikus hangszerek), és saját márkanéven csakis a svájci piacra szállítottak egy kisebb szériát. IEC-szerinti (RCA) csatlakozókkal ellátott, angol feliratos gép. Ez azért lényeges, mert a '70-es években - többek között -a Rotel és a Yamaha is készített a nyugat-európai piacra modelleket német feliratokkal és DIN-csatlakozókkal.

A cég filozófiája egybevág a sajátommal: esti zenehallgatáskor kifejezetten zavaró -az egyébként gyönyörű -skála,-és műszervilágítás: ezért rádióállásról elváltva, minden fény lekapcsolódik, csakis a kiválasztott üzemmódot jelző kis izzólámpa (nem LED) világít. Ezt egyébként a széria szerényebb darabjai is tudják, de itt ezen felül a fényerő egy kapcsolóval tovább növelhető/csökkenthető.

Hangminősége átlagon felüli, sokáig hallgatható, zenei élményt nyújt: összahngban van a külső kiviteli és szereléstechnikai színvonallal.

DSC07773.JPG