Téli táj tankkal


Forrás: 
saját fotó
Téli  táj tankkal

Sajnos megérkezett a hó, így lementem az utcára és elkészítetem ezt a fotót .

Egy Csehszlovák gyártmányú? fém játék tankkal(elemes) és egy kis modell házikóval.

Már nem tudom kinek volt ilyen, de gyerekkoromban nagyon tetszett nekem. Persze sosem katam meg, amint a villanyvasutat sem :(

Csak fakockákból lévő vonatot.

No, meg volt egy lánctalpas traktorja az unokatesómnak az is ilyen klassz volt.

 

Téli táj tankkal? Erről az jutott eszembe: lassan jobb lesz "Táj teli tankkal" (vagyis egy olyan kocsi aminek teli a tankja)

üdv.: oldtimer

rákos zsolt képe

ahimotu Igen nekem is nagyon tetszik,valamikor rég egy zsibin vettem .

Eléggé masszív darab, ez még fémlemezből van csinálva :cuclista békebeli!

Mostanában nem nyüstölöm,vigyázok rá.Story: amikor még a  lányom kicsi volt akkor levittem egy pici 1.2Ah-s 12 V-os zselés akkuval a földszintre,mivel ott tanyáztak a macskák(1 db kandur és az udvartartása) és bekapcsolva nekik eresztettem (a lányom akkori nagy zöld legójain  is jól átgázolt igaz, hátrafelé)persze réműlten nézték,hogy mi megy feléjük!

Szóval ezekkel a jó masszív játékokkal nagyon jól lehetett játszani.

De ha már itt tartunk: gyerekkormban volt (akkor ment a Kloss kapitány és a 4 páncélos+kutyu ennek látta kárát az NDK-s rakétás!!!!! holdjáróm mivel én is rögtön tankolni akartam a padlón,de az műanyagból készűlt sajnos ...)egy alu kardom később meg egy tapadókorong végű fapálcát kilövő fanyelű puskám is volt.És kaptam egy pici lemez pisztolyt ami pörgettyűt lőtt ki .Manapság nincsenek már  ilyenek .

üdv:Zsolt

És FF ben láttuk a  filmeket nem 3D-ben !Én az Orion Duna tv jét néztem .

Amikor elromlott jött a nagypapám az Univekával (nemrég azt is beszereztem)és javítgatta, még kis trafót is tekert bele gondolom az eltérítés lehetett mert,ha az nem ment, akkor volt egy fényes csík középen.Csak hát gyerekfejjel azt látja az ember, hogy a nagypapának benne van a feje a dobozban.Persze nem mondta el hogyan működik,én el is határoztam, hogy majd én az unokának bezzeg elmondom mi hogyan van.Csak azóta egy kicsit bonyolultabbak lettek a készőlékek és a lényeg: otthon még véletlenűl sem javíthatók meg  !!!