Videoton TS 4329 SP AV csatlakozó hiba


Sziasztok!

A következő problémám lenne: Adott egy Videoton TS 4329 SP típusú TV. És mivel ezen még DIN szabványú SCART csatlakozó van vettem hozzá egy Ilyen átalakítót. Az a bajom vele hogy hiába dugom be nincs semmi az AV csatlakozón maximum valami nagyon halvány látszik rajta a DVD lejátszóból. Az opció menüben van olyan lehetőség hogy az AV csatlakozó nem tudom melyik lába 5 Volton van. Ha bekapcsolom ha ki akkor is ugyanaz a helyzet.. Valami ötletet tud adni valaki mit kezdjek vele??

Illetve  Itt egy másik kép. Ilyen 6 pólusú DIN.

A következő a helyzet:
Összedugtam a DVD-lejátszóval a TV-t és nemvolt bedugva az antenna csatlakozó. Bekapcsoltam AV-n semmi változás nem történt továbbra is csak hangyázott.. De mikor átváltottam programhelyekre halványan hangyásan megjelent a DVD képe.. elkezdtem kíváncsiságból csatornát keresni és volt egy pont mikor majdnem minden teljesen kitisztult a képe a DVD nek de mindez rendes URH sávon.. Aztán bedugtam az Antenna csatlakozót Ekkor ha adókat váltogattam tisztán megjelent az adó is meg a DVD képe is egybeolvadva. Mivel van egy olyan csatorna amin csak feketeség van ezért átraktam erre ekkor tökéletesen tiszta volt a DVD lejátszó képe, de hang nem volt.. És AV-n megint semmi sem volt.. Valami ötlet?? Remélem érthető volt

A domino csatlakozóval szerelt vidi tv-k külön 12v-os jelet kívánnak. Anno nekem is volt problémám ezzel. A megoldás az volt, hogy össze kell kötni bellül a csatlakozón két pólust direktbe.

Régi szerelők tudják miről van szó.

Én már nem emlékszem melyik volt a 2 pólus.

Tehát a régi videók külön adtak feszültséget a tv-nek, amit a mai dvd-k már nem.

Most próbáltam egy olyant, hogy 1-es meg 5-ös lábakat direktbe összekötöttem mert egy másik ember ezt javasolta.. Hát most az lett vele , a rendes adókon csak feketeség AV-n meg továbbra is hangyaháború.. legalább ha legalább fordítva lenne ez már előbbre lennék.. Én nem értem ezt..:S Egyébként nincs belerakva ebbe sem némítás.. Valamint az nem lehet még, hogy az opció menübe bekéne kapcsolni, hogy az AV nem tudom melyik lába kapjon 5 Voltot.. Úgy rémlik volt benne ilyen opció.. Csak nagyon nem merek kísérletezgetni mert félek, hogy elszáll a TV-be valami..

Akkor szerintem magával a tunerrel, vagy a vevő egységgel lehet valami gubanc. A menübe ha jól emlékszem nincs olyan, hogy lehetne kapcsolgatni bármit is. Amint megkapja a segéd feszültséget, azonnal magától át kell kapcsolnia av-ra. Ha nem, akkor szervíz.

panblue képe

Hello!

Ha segíthetek....Ezzel én is szívtam: anyós 20 éves tv-je valamint egy vadi új philips dvd....

nos: ha jól emlékszem akkor kép helyett feketeség volt vagy másik verzióban volt kép de meg sem mukkant a cucc (ohne hang).

Megoldás: lebutított scart kábel,amin nincs huszon akárhány láb,hanem csak

(nem tudom pontosan) 5 v 7???

Van egy ilyen butított rca-scart kis vackom,és mivel legutóbb nem találtam lakásfelújítás után anyós összekötő kábelét ezért ez alapján megnyirbáltam egy új scart-scart csatit.Értelemszerűen elég szétszedni a scart egyik végét és a feles szálakat elvágni úgy hogy ne érintkezzenek,elkerülve a minimális veszélyt is.

Mint régen,most is bevált így :)

Ezt tudom javasolni.

panblue

Hello!

Húú és megtudnád nekem mondani, hogy meik érintkezőket iktassam ki?? Mert szétszedtem már a scartos felét és láttam hogy nemvolt bekötve csak kb 9-10. Meg az enyémen van egy kapcsoló is in out azért nehezebb dolgom van.. És neked a megnyirbált scart DIN-es felén nemkellett mókulnod hogy lábat összekötni, hogy kapjon 12 Voltot??

Előre is köszönök mindent!!

rákos zsolt képe

ahimotu Üdvözlet !

Ezeket a dolgokat egy régi rádiótechnika újságban olvastam 1990 környékén.Nálam az volt a helyzet annak idején, hogy anyámék Orion Mór Tv-jén is DIN bmenet volt és volt egy 3 fejes Panasonic videó magnójuk így

hogy a TV videóbemenetessé váljon a DIN csati  egyik lábára be kellett küldeni +12V-ot egy külső segéd tápról amiben jól szűrt egyenfesz volt így az nem síma dugasztáp volt, hanem bele lett téve még egy 7812 es feszstab IC is.Azon a 6 os  aljzaton megy be még a hang és a kép is .

A földelés közös .

Ide vázolom az IEC  bekötést : szemből

GND

3

hang be           4             2 videó be

5       1  + 12 V be                          Sajnos középre nem tudtam bebiggyeszteni a 6 odik aljzatot!

Üdv :Zsolt

Ez így van az én kábelemen is.. Sajna nem működik:S

rákos zsolt képe

ahimotu Szai !

Akkor lehet a köröket futni Tv ügyben !

Az lenne a legjobb, ha szereznél Euroscart-os Tv-t!

Manapság ingyen és-> 10 eft ért is vannak a hírdetési oldalakon !

Lehet a tvdben nincs is vagy nem jól (levált a forr)lett ez az aljzat kötve .

Tudok valamiféle rajzot erről küldeni neked( ha belül nézni akarod ) amit annak idején a rádiótechnikában leközöltek és én a Gyurkovics A. :modul  Tv kész.  III. könyvbe külön lerajzoltam magamnak - beszkennelem akkor , ha küldesz emil címet hova küldjem ?Én ahimotu@gmail.com  vagyok

Régebben lényeges volt a szinkronleválasztó IC :TBA 120 ast cserélni TBA 120 U ra ,mert annak gyorsabb volt a működése a valamikor agyonnézett  vacak-szinte  színtelen másolt szines videó kazetták esetében .De manapság DVD a műsorforrás  így az jóval stabilabb képet ad (szinkronjelet a videójelben)Így nem hiszem ,hogy azt manapság ki kéne cserélni.Az említett cikk ezt a problematikát  járta egyébként körebe.

Ha valakit érdekel a cikk a RT füzet 1985/6. számában volt a 30. oldalon.

Felgyorsítható IC-k még:TDA 9503,2590,1180 F és P

 

Szia! Elküldhetnéd nekem a kapcsolási rajzot:) Egyébként magát a könyvet is elküldhetnéd ha vannak benne érdekes dolgok mert bizti hogy érdekes:) Köszönöm szépen!:)

Email: potter63@t-online.hu

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat