Nicosonic zsebrádió - NS883-2


Forrás: 
Saját Gyűjteményemből
Nicosonic zsebrádió - NS883-2

Nicosonic NS883 2. Generációs középhullámú zsebrádió. Nagyon ritka!

Hangszórója nagyon dobozhangú, de Kossuth rádióhoz ugye minek mélynyomó :) Egyébként tökéletesen működik, 5 darab tranzisztor van benne.

Több infó erről a csodáról: https://www.radiomuseum.org/r/nicosonic_am_receiver_ns_833_2.html

Hátlap

Valóban az. Vagyis: Elég ritka rádió, mivel most látok ilyet először. Nem is tudom, talán itt, M.o.-on boltban nem is lehetett kapni. Vagy ha volt is, csak elvétve. Igaz, nem kifejezetten böngésztem a zsebrádió kínálatát a boltoknak, de csak felfigyeltem volna rá, mint pl. az Elekta, Dyras, Crown, Audioton, stb. készülékekre.

 

És az is igaz, hogy a hangszórótól az ember csak annyit vár, hogy a beszéd érthető legyen, mivel inkább híreket, kabarét (ha) hallgatott valaki rajta és zenét nem igazán.

 

:: Kalmopirin

Dr Dee képe

Ezek voltak az első lépések abba az irányba,hogy silány minőségtelen eszközök kerüljenek a boltokba és az emberek otthonaiba. Az általad felsorolt márkák is ezt az utat követték Elekta, Dyras, Crown, Audioton,a hajón összeszerelt vackok voltak.

Persze tudom az,az egyik magyarázat,hogy mindenki számára elérhetővé tegyék a dolgokat,ezt pedig a minőség oltárán kellett feláldozni.Dehát sikerült is szart,szarra halmozni. Azok a termékek amiket még MEGTERVEZTEK,nem pedig elterveztek a mai napig működnek.

Teljesen egyet tudok érteni a fent írottakkal. Egyébként van még a polcon egy másik "Nicosonic" tipusú rádió, melynek még a hangszóróján is valami kínai érdekes felírás van... Meg persze ezen dolgok forrása ismeretlen, tehát vagy találtam őket, vagy ilyen "Marikanéni" kalibertől szedhettem össze. Személy szerint nekem ezzel a rádióval nincs különösebb bajom, hiszen vésztartalékként működhet Kossuthot hallgatni, de viccből sem közelít mondjuk egy Aiwához...

 

ui.: Egyébként én egy "büszke" Audioton magnó tulajdonosa vagyok. Magnó része teljesen kihalt, de kb. 40 éves létére Line-in bemenetre kötve teljesen használható. Most komolyan, annak idején, ha a "Mariahilfe strasse"-n ilyet találtál, már szerencsés voltál :)

 

CsGD

Dr Dee képe

Hatalmas csalódás volt számomra az első Bécsi egy napos utazásom,amit Édesapámtól kaptam. Mondjuk nárúsoktólem vásároltam vackokat amivel a Maria....tele volt. Engem jobban érdekeltek amiket nem a magyaroknak szántak....

Üres kazettákkal,dobozos kolával meg Bravo magazinokkal megpakolva tértem haza.

Ettem ittam kint,ez jobban érdekelt mint a vacak műszaki cikkek dömpingje. Nevettem a sok "kapott már ajándékba tölünk párfümöt" mennyi embert becsaptak:-((

Amúgy ha arrébb sétáltál már minőségi hifi cuccokat lehetett venni.

A másik magyarázat meg az, hogy pénzsóvár, kapzsi és mohó emberek, a "nesze semmi fogd meg jól"-t is el akarták adni :((

Szinte versenyszerűen fejlesztették az "embereik" az olyan készülékeket, amelyek olyan szinten vannak mint a papírzsebkendő.

Egyszer (kétszer?) használod majd eldobod.

Viszont a "szórakoztató elektronika"-ból ha eldobod és veszel másikat, azok a pénzek az "Ő" zsebüket dagasztják.

 

Gusztustalan "üzlepolitika".

 

Nevessen ki aki akar, de ez sátán világa!

 

:: Kalmopirin

Dr Dee képe

Az ördög uralkodik...még.

De! Nem sok ideje maradt, csak nekünk hosszú, mert más időszámítás szerint éljük a napjainkat. (2Pét. 3:8; Jelenések 12:12)

 

:: Kalmopirin

Dr Dee képe

Ámen

A családban volt aki egy sokol-t cserélt le egy Nicosonicra, mert az már hálózatról is üzemelt, nem kellett az elemekkel bajlódni. Még 2 normás FM is volt rajta, de a lényeg a Kossuth volt. Jópár évet lehúzott a kredenc tetején, és neki végülis megfelelt. Ennek ellenére a Nicosonic bőven kimerítette a bóvli fogalmát. Lógtak vagy szorultak a kezelőszervek, elcsúsztak a feliratok, és persze minden műanyag, sehol semmi fém még véletlenül se. Megörököltem a gépet és sajnáltam kidobni 15 évet biztosan nálam is állt. Aztán egyszer úgy döntöttem hogy beüzemelem, de nem sikerült. A panel gyárilag le volt gányolva foltokban valami sárgás barnás takonnyal, és alatta elkorrodálódtak az ellenállások. Még éppen beazonosíthatók voltak, úgyhogy kicseréltem őket, aztán a gép életre kelt.

Nos igen, ez az a tipikus helyzet, amikor egy ilyen gép teljesen megfelel. Csak rádióból is van nekem egy egész szép gyűjtemény. a 90%-a úgy került hozzám, hogy állt valamelyik "stelázsin" egy ideig, aztán vagy meghibásodás miatt cserélték le, vagy egyszerűen mert találtak egy szebben, hangosabban szólót. Az én kollekcióm néhány darabja abban az állapotban van, hogy szinte hozzá sem nyúltak, csak az elosztóba dugdosták bele, oszt' jóvan. Szóval ami lényeg, hogy ezektől sem vártak csodát az emberek, a lényeg volt, hogy szóljon egy ideig, aztán hogyha nem, akkor vagy szemét, vagy egy olyannak, mint én. Tényleg egy sátán Világ, de ez jobb nem lesz.

Ennek is volt egy hosszabítója és annak a vége volt ki-be huzogatva. Annak ellenére hogy újkorában van akinek megfelelt, az igazság az hogy ha manapság egy gyűjteménybe kerül ott is legjobb esetben csak egy "alsópolcos" darab lesz. Semmi olyan részlet nincs rajta ami különlegessé tenné, és műszaki szemmel nézve is teljesen érdektelen.

Dr Dee képe

Érzelmileg kötödhet hozzá valaki.Ezért számára sokat ér.

Nekem is van egy VHS ami nem volt csúcs kategoriás,nem HI-FI stereo. Bár mindent tudott amit 1987-ben egy házi képmagnónak tudnia kellett. És egy év ment rá és kb 20.000 ft mire működő állapotba tudtuk hozni:-)

 

https://retronom.hu/node/58621

 

 

Ezt taglaltuk feljebb. Ez az a kategoria ami semmit nem ér.