Jean Michael Jarre-Oxygene


Forrás: 
https://www.theguardian.com/music/2018/oct/16/jean-michel-jarre-michel-granger-oxygene
Jean Michael Jarre-Oxygene

Jean Michael Jarre-Oxygene 1976-ban megjelent nagylemeze, melyet otthonában vett fel analóg szintetizátor és más elektronikus hangszerek és effektusok segítségével. Számomra az elektronikus zenék legjobb albuma. Hozzám kicsit késve érkezett. De csak Isten a megmondhatója hányszor hallgattam meg. Napokban újra előkerült nálam. Ajánlom mindenkinek,hogy ha nem ismerte akkor hallgason bele. Érdemes rászánni azt a 39 perc 44 másodpercet..

https://www.youtube.com/watch?v=ttpPIRnEFVE&t=1588s

melica képe

Fizikaórák.. ez jut eszembe erről a minőségi zenéről! Jó zene, jó emlékek!

Dr Dee képe

Még valaki akinek tetszik!

Feleségem nem ismerte őt csak miután összeházasodtunk.

Az tény, hogy Jean Michael Jarre hatalmasat alkotott! Az Oxygene csak mint első lépcsőfok volt, de jött az Equinoxe, majd a Magnetic Field... stb.

Nagy tehetség, és buzgó alkotó. Némi túlzással valamelyik klasszikus zeneszerzőhöz lehetne hasonlítani, mint aki oda tehető a sorba ahol a többi nagy név tartozik.

 

Minden vitán felüli a tehetsége! Érdemes belegondolni: 1976-ban még nem igazán lehetett a Computerekre "bízni" a zenét. Ezért maga a zenész, aki minden tudását beleadva alkotta meg a legelső lemezt.

 

Szerintem örökre beírta magát a zenetörténelem lapjaira.

 

Ez a kép is jó róla a Zalamédián :-)

 

:: Kalmopirin

 

u.i.: Már nem emlékszem mi inspirált a lemez megvételére. Annyi bizonyos, hogy több lemeze is megvolt. (csak épp volt amelyik eltűnt egy volt lakóm segítségével)

Hah, mint Vangelis! Őt is 8 szinti vette körbe átlagosan :) Persze akkoriban azért a zseniális hangzásért, amit ők produkáltak, kellett is. Ez egy sosem múlandó zene. Ha a "mai fiatalok" már el is feledik teljesen, lesz még elég ember ahhoz, hogy tovább népszerűsítsék. Na meg ha esetleg "visszaérik" rá az emberiség... Lesz még Jarre-korszak!

Dr Dee képe

Jól mondtad :-)

Nekem Vangelis-től a China a kedvenc albumom.