Melodzsia lemezjátszó barna


Forrás: 
Saját Csányi Tibor gyűjteménye
Melodzsia lemezjátszó barna

Nem tudom ki hogy van vele, de én egyáltalán nem bánom hogy a fizikai hangrögzítés korszaka lezárult, illetve kihalófélben van. Oké rendben van, sokan visszasírják a bakelit dinamikáját mély telt szép basszusait. De ki sírja vissza a kazetták alapzaját, a metál kazettáktól gyorsan kopó kombinált fejeket? Hogy mást ne mondjak: kb 3 éve megbízásból volt nálam digitalizálás céljából az István a Király rockoperának a díszdobozos változata. Originál új volt én bontottam ki a csomagolásából. Akai lemezforgató karbonfíber egyenes karral, vadi új Ortofon hangszedő amivel a lemezt lejátszottam. Feltettem, és nem akartam hinni a fülemnek! Az első szám kb 10 másodpercénél egy nagyon erős durva kattanás! Azonnal leállítottam, visszaraktam újra ugyanott ugyanaz a kattanás. Emberek! Hát ezt sírjuk vissza? Ezeket a durva hibákat? Akárki akármit is mond én szeretem hallgatni a digitális zenét. Nem zenész vagyok, nem vájtfülű, hanem zenekedvelő. Nem mondom, az mp3 ak között is van hibás, sérül tvagy rossz minőségű darab. Kérem ott a "Delete" gomb és keresni kell helyette egy másik felvételt ami hibátlan...!

"Azonnal leállítottam, visszaraktam újra ugyanott ugyanaz a kattanás."

 

Egyszer volt, hol volt, hol nem volt... még a Lengyel kultúra boltjában vettem egy, aztán még egy Livin Blues LP-t. Az olcsóbb lemezeknél előfordult sajnos hogy valamilyen sérüléssel adták el, vagy pedig a tulajdonosa karcolta meg valahogy.

 

2005-ben "fedeztem fel" hogy van lehetőség megoldani, hogy PC-vel az LP-ből CD lemezt lehet csinálni.

Ekkor jutott eszembe a Livin Blues lemez.

Bejátszottam a PC-re és elmentettem egy WAV fájlba, majd jött az Audacity!

A lemez "B" oldalán 8-10 körön keresztül kattogott a lemez.

Eredetileg!

Az audacityvel azonban a kattanást "kisimítottam". Így a CD-n már nem kattog.

 

De, miért is érdekes ez?

1) Ha bármilyen kattanás, kattogás van, simán ki lehet szedni a számítógépen lévő fájlból

2) Mert bármennyire is szerettem volna, de nem tudtam CD-n megvenni a lemezt. Igaz ez 2005 körüli és utáni élmény, és azóta már lehet kiadták....

 

Kalmopirin

lemezjátszó


Audio lemezjátszó
Ismeretlen évjárat
Szovjet lemezjátszós rádió
Ismeretlen évjárat
Tesla lemezjátszó
Ismeretlen évjárat