Berekfürdő egykori Kohász-üdülő


Forrás: 
saját fényképalbum
Berekfürdő egykori Kohász-üdülő

A berekfürdői régi Kohász üdülő nekem az egyik legkedvesebb gyerekkori emlék. Jó lenne találni olyan embereket, akik szintén voltak, hogy ott pihenték ki a fáradalmaikat. Én a 80-as évek végétől a 90-es évek közepéig jártam oda rendszeresen a nagyszülőkkel és a tesómmal. Hihetetlenül jó hely volt. A felső képen a fekvő fekete-fehér kép a üdülőtulajdonos házát ábrázolja, (valamilyen Erzsike néni volt, ha nem tévedek) az üdülő legvégén található, mögötte parkoló volt.
Ahogy a fényképezésből csinálunk egy 180 fokos fordulatot, akkor elénk tárul a másik fekete-fehér kép (álló) ami egy ilyen kuglizó akármi volt. Most mellettünk jobb kézre volt egy fa-hintaágy, bal kézre pedig egy nagyobb társalgó. A társalgó két helyiségből állt: volt egy nagy TV szoba, a kisebbikben pedig volt csocsó, kártyaasztal meg talán sakk és ping-pong készlet. Emlékszem a sztorira, hogy a bejárat mellett volt a villanykapcsoló mind a kis mind a nagyszobába, valamint 1-1 ventilátor is. A lányok bementek kártyázni a kisszobába, elkezdtek kártyavárat építeni, mi kint az ablakban lestük, majd mikor már nagyjából készen volt a mű, beléptünk a TV szobába és megnyomtuk a kisszoba ventilátor kapcsolóját XD. A kuglizó képén leghátul látható még az egyik üdülőépület. Talán 3 emeletes volt.
A színes kép a faházak egyikét mutataj, mi szinte mindig faházban voltunk és azt hiszem mindig ugyanabban.
Manapság a Kohász üdülő át lett alakítva: Viktória Hotel a neve (Berekfürdő, Gyár út 5.) ahogy hallottam felszerelték némi luxussal, átfestették, felújították, lehet, hogy már nyomokban sem emlékeztet a régi önmagára :(
Ha esetleg valakinek ismerős az üdülő, főleg ha van képe is róla, akkor jelezze, írjon. Köszönöm!