Ellenőrző könyv


Forrás: 
saját
Ellenőrző könyv

Nem tudom ez hogy néz ki manapság, vagy hogy fog kinézni 10 év múlva, mindenesetre nem árt erről sem egy kép...

De rég láttam ilyet!
És ott a félévet elválasztó piros csík is! :-)

De ismerős nekem ez az aláírás. Melyik városban és iskolában volt ez vezetve?

Hát egy idő után szerintem minden tanár majdnem ugyanúgy írta alá...
Egyébként Budapest, Kelenvölgy.

BoB

vudu képe

Nekem is meg van szinte az összes, de inkább nem raknám fel mert ez a rész még OK, de az értesítések résznél tele vannak mindenféle csúnya dóógokkal (figyelmeztetés, intő, rovó, hamis orvosi igazolás...).

Nekem is megvan pár ellenőrzőm, és az enyém betellt a sok regénytől. A múltkor megtaláltam, röhögtem is rajta.

 

Az aláírásokat pedig sosem lehetett kiolvasni, ez országosan ilyen univerzáils Blalalané, Xné meg Yné látszott csak.

Nekem egyszer általánosban nem akarta elhinni egyik tanárnőm,hogy valóban aláírattam a 4e vagy 5ös jegyet!Mert anyám egyszer nem SNÉ-nek írta alá elhúzva,hanem a S*g*né is látszott... ;-)

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

 

UI: Van gimis történetem is, a Szfvár-i Tópartiban 1-2tanár volt,akik majdnem alig pár mp-el a becsengetés után már beértek az osztálytermünkbe.Nos én akkor voltam hetes...utánam névsorban jövő S.Erikával...és azt hiszem jelentésben én voltam a soros...negyed-fél szendvicset épp beharaptam,mikor bejön föcitanárunk,és "gyorsan jelentést kérek" stb :-D se megrágni,se lenyelni nem tudtam,böködtem társnőmet és néztem,hogy inkább ő...de nem :-D És amikor le akartam nyelni,vagy rágni,észrevette Sz.K. Tanár Úr,és kaptam egy olyan szöveget,hogy "Jelentés helyett evett." ;-)

Egyébként meg 1992-96ig voltam gimis ott,amikor indult a német szak ott és a művészeti is,...1989ben építették a Tópartit...máig vannak benne plafonról lógatott Videoton Infracolor2000es tvk a termekben,meg nyelvi labor valahol...ja és a testnev.szertár mellett mini konditerem is...Előtte meg 1984től 1992ig Vasvári Pál Ált.Isk.ba jártam,azt hiszem tavaly lett 50éves...a régi szárnya a szürkésfehér, az újabb szárnya a sárga,nos az újabb velem egyidős ;-) és jártam a raktárnak használt légópinceféleségében is...vannak onnan is legendák ;-)

Zolejj képe

Általánosban földrajz óra elején kaptam egy egyest, nálam az volt a szokás hogy még melegében aláirtam nehogy elfelejtsem. szinte tökéletessen tudtam hamisitani, a bibi csak az volt hogy okosságomból kifolyólag óra végén kaptam még egyet, megint ki kellet vinni az ellenőrzőt......na igy kaptam még figyelmeztetőt is a két egyes mellé.

De azt is aláírtam......

Ez halali volt, nagyon jol szorakoztam rajta, bocsika.

De koszi hogy megosztottad!!!!

Sziasztok!

Ha ellenőrzőknél tartunk nincs valakinek képe a '84-ben kiadott ellenőrzőnek? Bár azt hiszem tájékoztató füzetnek hívták és vajszínű, fektetett írólap alaku volt.

Köszi: Mazsi

HAVIJEGY?

Ott olvasom a jegybeírásnál...

Ez valami újabb helyi kitaláció reform lehetett,vagy én nem emlékszem rá már?

Mert volt a gengszterváltás környékén nekünk egy olyan kissé rövidéletű kezdeményezés,hogy "Az iskola ne csak oktasson/tanítson,hanem az életre is neveljen" jelszóval,amikor  amenzán étkeztünk,1-2tanárnő járkált mögöttünk,és KÉSSEL?VILLÁVAL nyugató szöveget mondott ;-) Ez is megmaradt bennem...

Viszont az is,hogy kisebb koromban még a kommunistiában,ugyanott,mert valaki pártember lányától vagy fiától nem kértem bocsánatot valamiért,a tanárnő NEM ENGEDETT BE ÉTKEZNI.Úghogy gyomorkorgással ment utána az angol szakkör..a "fene nagy demokráciában"..ma iylenért azonnali elbeszélgetés járna...meg volt olyan is,hogy amíg BPn vagy máshol vidéken aki elfelejtett kidobos-úttörőszerelésben menni iskolai ünnepség napján,azt NEM BEZÁRTÁK A TEREMBE műásfél-két órára,mint engem az ünnepség ideje alatt,hanem pl a sor végére állították és ugyanúgy lemehetett ünnepelni meg napon állva elájulni a kisudvaron.Ilyen dolgok miatt,és Rák jegyem miatt is kérlelhetelen igazságkereső és sérelemfeltáró is lettem...

 

Egyébként megjegyzem,hogy amikor 3adikas koromban orosz szakos osztály lettünk hirtelen (kb 1986-87),akkor azonnal be lettem iratva szülőileg angol szakkörre,és ez bölcs döntés volt,és nem emlékszem,hogy fizetni kellett volna érte,vagy titokban intézték...És rá 1-2évvel meglepő módon 1989re lett 8bites mikrogépekkel számítástechnika terem is,ami a könyvtárrészből lett gipszkartonfalszerűvvel leválasztva (nem mai gyenge hanem korabeli változatokkal,AlbaRegia gyártmányúval)...azt hiszem az a 2nagyablaknyi terem még megvan,de PCkkel,ráccsal stb...a könyvtár pedig nemrég bővülhetett az egyik terembe való átbővítés módszerével(ahogy az ablakon keresztül láttam,de be fogok majd jubileumilag kéredzkedni,ha még élek addig).

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Volt heha, HIHI, akkor legyen huhhuuuuú...

 

Jómagam is régenten láttam ilyeténforma Ellenőrző könyvet.

 

Talán ilyenem nem is volt amiben csupa 4-es meg 5-ös volt.

Emlékszem egy ízben megbuktam szorgalomból, meg magatartásból félévben.

Kopperné Tüdős Ágota volt az osztályfőnök, és aki ismerte nem csodálkozik semmin.

Egyszer állítólag a fél osztályt meg akarta buktatni.

 

--

Kalmopirin

oldtimer képe

Na, ne tessen már ugratni :)

Engem meg testnevelésből buktattak meg félévben és majdnem osztályt ismételtem miatta. Pótvizsgázni nem lehetett....

Soxor ellógtunk a tornaóráról, mert a tanár kedvence a békaügetés volt.

Nekem és több más izomlázas osztálytársamnak meg nem.

 

De, régen is volt! Olyan régen, hogy már a Karcsibá a tornatanár nevét sem tudom, pedig Pádárnak hívták. És Trabantja volt.

 

üdv.: oldtimer

"egyes érdemjegyei".

Nem is mind?

Tény, s való, hogy nem minden hozzászólás emeli az oldal színvonalát.

 

Számos példa látható rá!

Hol a „hejyesiráss”, hol a szövegértés, hol a gondolkodás (hiánya) ejti zavarba az átlagembert aki böngészi az oldalt.

Még, ha valami humor, írónia lenne felfedezhető bennük(?)

 

--

Kalmopirin

könyv


Anyák képeskönyve
Akkor és Most
BASIC tankönyv
Találat: 2
Betétkönyv
Találat: 2
Cselédkönyv
1900-1909
Emlékkönyv
Találat: 2