Tejszínes Fagylaltpor


Forrás: 
Saját - M. K. újság
Tejszínes Fagylaltpor

retropeti

 

Rossz volt mint a bűn, de vettük mint a cukrot. És nyaltuk.

Ócska volt, de utáltam.

Hogy egy Moldovai hasonlattal éljek, annyi köze volt az igazi fagylalthoz, mint a magyar banános csokinak a valódi banánhoz.

Nekem ízlett!

Igazi különlegesség volt 84-ben.  Kinn ültünk a kertben a testvéremmel és alig vártuk hogy anyu kihozza a mélyhűtől a SZIFON-t, amiben a fagylalt el volt készítve. Isteni jó íze volt, főleg a puncs.

Körülbelül egy hónapja jutott eszembe, hogy léteztek ezek a fagyiporok. Anyukámmal mennyit csináltunk hétvégén! Főleg a csokis és a puncsos fogyott, és milyen finom volt. Nagyon sajnálom, hogy már soha többé nem lesz alkalmam ilyet enni, pedig a világ végére elmennék érte, hogy Anyuval leülhessek mégegyszer egy ilyet enni.

Nem is értem, hogy miért nincs egy olyan cég, aki ezeket a retro termékeket gyártja. Tutira megérné, mint ezt a sok vacakot gyártani, amit most kapni. Ha valakibe szorult egy kis üzleti érzék, az csináljon egy retro édességeket gyártó gyárat, sokan imádnánk.

 

Nagyon fimon volt ,én is szerettem ,még szárazon is
eszegettem . 1988 nyarán berettyóújfalui állomáson voltam nyári gyakorlaton  és menni kellett a tejiparhoz  darab számolni , ezt a fagylalt port rakták vasúti
kocsiba . Akkor láttam utoljára,sajnos. 
   

Tejszínes


Tejszínes csokoládé
Ismeretlen évjárat