Dr Dee blogja1975. szeptember 25ét írtunk.Péch Géza 1956. 10. 23.

 

"Önkéntes mentősofőrként segített az utcán heverő sebesülteken az 1956-os forradalom és szabadságharc alatt, azzal sem törődött, hogy a szovjet tankok rendszeresen lőtték a mentőautóját. Meg is lett a „jutalma”, a később a fegyvertelen ellenálláshoz csatlakozó Péch Gézát a megtorlás során kivégezték. Egy alig ismert mártír története, akinek életéről bővebben is olvashat a tavaly megjelent Magyar Hősök című kötetben.


"AMIKOR A FLIPPERT BETILTOTTÁK, LEFOGLALTÁK ÉS FELAPRÍTOTTÁK/

WHEN PINBALL WAS BANNED, SEIZED AND SMASHED


"Furkó Kálmán 1947. január 2-án született Nyírbátorban. Tehetséges, sportszerető gyermekként a Testnevelési Főiskolára (TF) készült. Minden álma volt, hogy olimpiai bajnok súlylökő lesz. Elsőre nem vették fel a Testnevelési Főiskolára, így az Északi Járműjavítóban technikusként dolgozott.


A hely története 1991-ben kezdődött, amikoris a III. kerületi TTVE pálya mellett, a volt honvédségi ebédlőből Klivinyi Zoltán létrehozta a korszak legmenőbb discoját.


Vannak dolgok melyeket pótolni szeretne az ember amiket elveszített,blog sorozatom hetedik része:


Vannak dolgok melyeket pótolni szeretne az ember amiket elveszített,blog sorozatom hatodik része:

 

Fiat Regata Weekend 1500cm benzin,75 lóeró,szervó kormány,fék. 4 elektromos ablak,centrál zár,fordulatszámérő,5 sebbeséges kéziváltó.A szedán 1983-ban jelent meg a Ritmo szedán változataként. A kombit hivatalos nevén Estate,1985-1990-ig forgalmazták.8 fajta motorral. 5 fajta benzines,és 3 féle dízellel.


Mikor gyerekkorod kedvenc sorozatának sport autóját csak úgy hanyagul leparkolva találod Budapest IX.kerület Ipar utcájában.
Ferreri 308 GTS,Magnum Ferrari.