Dr Dee blogja



1975. szeptember 25ét írtunk.


Ratkó Anna (Bíró Károlyné ) Született Párkánynána(Szlovákia) 1903 augusztus 19-én-1981. július 20-án hunyt el Budapesten, 78 éves korában.

 


Kádár Jánosról sok mindent lehet olvasni az interneten. Mennyire puritán volt. Mennyire egyszerűen szeretett étkezni,és az,hogy mikként. Hokkedlin ülve egy lábasból.



Péch Géza 1956. 10. 23.

 

"Önkéntes mentősofőrként segített az utcán heverő sebesülteken az 1956-os forradalom és szabadságharc alatt, azzal sem törődött, hogy a szovjet tankok rendszeresen lőtték a mentőautóját. Meg is lett a „jutalma”, a később a fegyvertelen ellenálláshoz csatlakozó Péch Gézát a megtorlás során kivégezték. Egy alig ismert mártír története, akinek életéről bővebben is olvashat a tavaly megjelent Magyar Hősök című kötetben.


"AMIKOR A FLIPPERT BETILTOTTÁK, LEFOGLALTÁK ÉS FELAPRÍTOTTÁK/

WHEN PINBALL WAS BANNED, SEIZED AND SMASHED


"Furkó Kálmán 1947. január 2-án született Nyírbátorban. Tehetséges, sportszerető gyermekként a Testnevelési Főiskolára (TF) készült. Minden álma volt, hogy olimpiai bajnok súlylökő lesz. Elsőre nem vették fel a Testnevelési Főiskolára, így az Északi Járműjavítóban technikusként dolgozott.


A hely története 1991-ben kezdődött, amikoris a III. kerületi TTVE pálya mellett, a volt honvédségi ebédlőből Klivinyi Zoltán létrehozta a korszak legmenőbb discoját.


Vannak dolgok melyeket pótolni szeretne az ember amiket elveszített,blog sorozatom hetedik része: