AKAI GXC-710D kazettás magnódeck


Forrás: 
Saját
AKAI GXC-710D kazettás magnódeck

Először 1996-ban tettem szert egy ilyen magnóra, amit aztán-ha jól emlékszem - egy Technics M216-ra cseréltem el, akkori ésszel persze. Azóta kerestem egy szép, túrkálásmentes példányt, amit végül sikerült megtalálnom. Példás felépítésű és minőségű, egyszerű magnódeck a középkategóriából.

imi2 Üdvözlöm. Nekem is ilyen van. Ha sikerül a kapcsolat ezen alapon, majd kérdeznék pár dolgot.

Kiss Béla lászló képe

ÜdvImi,

 

várom a kérdéseket!

imi2 Kedves László! Én átváltok tegeződésre,engedelmeddel. Első kérdésem: a memory gomb a számláló nullázója mellett. Mit tud ez? Ha mondjuk benyomom lejátszáskor vagy felvételkor?

Mi az az ADR System?

Lehet-e javítani ha lassul a kazetta forgása, amikor tele van a jobb oldali kazetta orsó? Szíj csere?

Piszok jó hangja van, nem szeretném elpasszolni.

Azt írtad, hogy középkategóriás, GX fejjel is annak számít?

Egyenlőre ennyi :)

Kiss Béla lászló képe

Szia Imi!

Menjünk szépen sorjában:

- tetszőleges műsor egy pontját kijelölhetsz a szalagon úgy, hogy aza dott pontnál nullázod a számlálót, és benyomod a "Memory"-gombot. Ha vissza akarsz csévélni erre a pontra, a magnó itt fog megállni, automatikusan a visszacsévélésből. Más magnón is divat volt ilyesmi.

- ADR: Automatic Distortion Reduction: Akai szabadalom: egyfajta "automatikus szalagkalibráció" nagyon leegyszerűsítve. A második és harmadik harmónikusok torzításait hivatott scökkenteni felvétel közben ez az áramkör.

-Az természetes, hogy a felcsévélő orsó forgása lassul a szalagtömeg változásakor, ez a magnómechanika elvéből adódik. Ez akkor igaz, ha a szalagsebesség állandó marad, magyarul nem nyávog a gép, de ez nem derült ki a kérdésedből.

-Minden tekintetben közepes gép: átlagos, vagy kissé jobb átviteli jellemzők, egyszerű mechanika, kombinált erősítőrendszer (nem háromfejes gép) A GX-fej ezen semmit sem változtat, még ettől szerényebb magnóba is tettek GX-fejet. Egyébként  a GX-fej (és általában a ferrit fejek), mint felvevő fej kimondottan rosszak, nem váltak be, a stúdiótechnikában sem terjedtek el. Akkoriban akkora üzleti fogás volt a GX, mint 10 éve a DolbyDigital.

imi2 Köszönöm a válaszokat!! Természetesen a nyávogásra gondoltam, ezzel a lassabb orsó fordulattal.

A további gondom is pont ebből adódik. Megjavíttassam (szíjcsere) vagy eladjam pár ezerért. Eddig azt hittem "műszaki csoda" van a kezemben.

Aztán a válaszaidból kiderül, hogy nem egy nagy ügy.

Teljes értékűként használnám amíg kazetta kapható, de így nyávogva csak a helyet foglalja.
Mit tegyek?

Kiss Béla lászló képe

Üdv Imi! E tengelycsonkok gumiperemű közlőkerekei lehetnek a ludasak. Teljes mecahnika-tisztítás szükséges.Ha nagyon utálod, én megvenném, ha mondasz egy okos árat:O)

imi2 Üdv. Első körben megpróbálnám javíttatni: VELED. Puff neki! Hol laksz? :)

 

Kiss Béla lászló képe

Bocs Imi, ez sajnos nem fog menni, megmondom, miért. Én (már) csakis a magam cuccait fúrom-faragom, ugyanis olyan a munkaidőm, hogy mást ez nem enged meg. A saját motyóimnak akkor állok neki, amikor kedvem és időm van. Külső munkákat éppen ezért nem vállalok már egy jó ideje: semmi értelme annak, hogy nem tudjak határidőt ígérni, neincs kapacitásoma  cuccokat tárolni. Aztán jönnek a finom érdeklődések: mikooooor lesz már meg??? Aztán megunom, és összehányom az egészet. Enenk nincs értelme, ez nem erről szól, így tisztelettel megköszönöm a bizalmadat, de ugyanilyen tisztelettel elhárítom a kérést, éppena fentiek okán. Olyan nincs, hogy "ráér" nem ér eá, nekem nem, mert az meg zavar, ha megoldatlan feladat van előttem. Bízom megértésedben, üdv!!

imi2 Szia. Semmi gond, köszönöm, hogy egyáltalán válaszoltál egy ilyen "udvariatlan" felkérésre. Még megpróbálok valakit felkutatni itt Veszprémben a javítására. Ha nem megy, akkor jelentkezem. Ezen az oldalon lehetőség van email vagy tel.szám cserére?

AKAI


Akai
1970-1979
Akai Cuccok....
Akkor és Most
AKAI GXC-60D
1970-1979
AKAI HX-2
1980-1989
AKAI kazetta
1980-1989
Akai SR-HA301
Ismeretlen évjárat
AKAI torony
Találat: 3
AKAI torony
1980-1989