Kínai ébresztőóra


Forrás: 
saját
Kínai ébresztőóra

kínai pandás ébresztőóra

 

Működő állapotban.Az ébresztő hangjától az egész utca felébred.Az egyik panda feje billeg,ez is jelzi a működését a másodpercmutatón kívül,ami meglehetősen ritka az ébresztőóráknál.5-6 napig jár egy felhúzással.

Nekünk is van ugyanilyen óra,szerintem,ahhoz képest hogy kínai,nagyon strapabíró,hajszálpontos kis szerkezet.Ha egyszer beállítom,csak fel kell húzni,soha nem mászik el,nem késik, nem siet,pedig már több mint 30 éves! Most nemrég volt az órásnál egy kis karbantartáson,tisztításon,olajozáson(még eddig sosem volt). Azért a kínaiak is tudtak jó minőségű,időtálló cuccokat gyártani,ha akartak! Magyar gyártmányú MOM órám is van,(a kutyás,itt is van a retronómon ugyanilyen) ő a nyelvét ingatja,úgy mutatja a másodperceket.Ez is hajszál pontosan jár,ráadásul azt hallottam az órásmestertől,hogy RITKA DARAB!Ő is csak a szokásos karbantartásokon esett át,,tisztítás,olajozás.

Dr Dee képe

Volt ennek a gyártónak másik fajta is, ami itthon akkoriban elérhető volt a boltokban. Azon más motivum volt. Egy kissrác zászlóval "játszott" egy sárkánnyal. A sárkány feje járt, ugyanígy ahogya ezeen a panda feeje. Na nekünk olyan volt. Olyat én is elfogadnék, de ez is jól nézz ki.