Ajánló

Crown walkman SZ-22F


Crown walkman SZ-22F

A viszonylag korai rádiós walkmanok egyike, magnója megy de az erősítővel gond lehet, mert a rádió is hallgat, a kimozgatott jack aljazat megforrasztása után is.

További infók:

http://www.radiomuseum.org/r/crown_stereo_radio_cassette_pl.html

További képek További képek További képek További képek
rákos zsolt képe

ahimotu Köszi,hogy feltette ezet a képet !Anyuéknak is van ilyen tipus , soha nem használták,ez a hordozható kazettás lejátszók egy letűnő   régi korszak leszálló ágbeli terméke :egy jó  Walkman koppintása,de gyagyin megcsinálva(full műanyag )  ez már az a korszak amikor a cégek kezdtek áttérni otthoni és az utcán (sok elemmel) hordozható Cd player -re ,és már nem volt anyira  fontos a lejátszott hang  minősége.... a kazettáról !Mivel a Philips és a Sony elég nagy pénzt ölt bele a Cd szabvány elterjesztésébe a 80-as években, Mo-on ez az új  szabvány  egy kicsit később terjedt csak el: kinek mire tellett egykoron  a Maria Hilfer Strasszén ?Én cd -t a leszerelésem után láttam egy bizóban 1987-ben,ami a Whitney H.első vagy második cd-je lehetett amit rögtön fel is vetettem az akkori haverommal !Ez a  felvétel ma is megvan.Bocsi a témához vissza : lehet fordítva tették bele az elemet és kinyírta benne az Ic-ket,de lehet,hogy erről van megoldás egy régi rádiótechnikában: ford szab -zó stb

Zalairádió képe

de egy biztos, a fontos részei, tehát a mechanika fémlemezből van.

A műanyagnál milyen fontos alaketlemekre gondoltál?

Mert ugye a ház az majd mindegyiknél műanyag.

A mechanikáról van kép a fenti linken, igaz kevés látszik belőle.

rákos zsolt képe

ahimotu Elnézést csak rosszul fogalmaztam meg a mondókámat nemrég itt!

Azt akartam megfogalmazni,hogy a régebbi készűlékekhez képest nem annyira kidolgozott és valszeg nem annyira strapabíró a készűlék. Nekem Grundig Beat Boy 100 om volt /van csak még nem jutottam hozzá,hogy reparáljam,mert sokat hallgattam annó 1983 körűl és elkezdett nyávogni.Később(1988körűl) kaptam anyutól egy fekete  Sony-t amit Bécsből hozott azt is hallgattam sokáig,de később vettem magamnak egy fém  DD-s Sony walkmant-t is.a közelmúltban  meg áttértem Sony MD-re ami 30eft volt annó .De épp most van eladó ilyen csak komolyabb :a kollégám árulja, a képeket/hírdetést  holnap teszem fel ide  , de az az MD  valamikor 100eft volt!!

Forditva betett elemre általában 1db. diódával "védelmet" lehet/szoktak csinálni, és mivel nem nagy áramerősségről van szó nincs szükség nagyobb teljesítményű diódára.

 

5letnek nem rossz azért a fordítva betett elem.

Olyan ez nekem mint a (nem mondom meg kitől) a "nézd meg a pillanatálljt" tipp egy Akai GX260D magnó esetében.

 

OKos tipp volt

 

:: Kalmopirin

Érdekes, hogy nekem van egy UNISEF sz 20 as Walkmanom

http://retronom.hu/node/32467 ami a kazettafészek ajtaját kivéve egy az egyben megegyezik ezzel!

rákos zsolt képe

ahimotu Érdekes,de az én Grundig beat boy 100 asomnak is láttam más márkájú kivitelét csak azt már nem adták nekem oda(hagyatékból), ezért nincs meg, biztos 1 kaptafás termékek voltak ezek akkoriban 3 elemmel mentek  aztán 2-vel és végűl 1-el mentek aztán vége,de kb:1996-2000 körűl végképp  kimentek/kimehettek  a divatból ->MD rendszer aztán Mp3-4 stb ma meg okos telefon,de én ragaszkodom a régi rendszerekhez csak jó min-ű tartós elemmel kellene bírni, szerencsére ezekből is vannak olcsóbbak: a bevás.kp.-ok saját márkái és jó minőségű un. fülbe dugós fülesek is megjelentek azóta: 8- 45 eft ért is!A tölthetőek  3200mA körűl járnak már!

Valami hasonló volt az első Sétáló (gyalogos) magnóm. Pirosban.

Emlékszem akkoriban mennyire nagy szám volt ez. (nem nekem volt nagy szám :-)

Szóval, sokan csodálták, viszont a minősége nem volt csodálnivaló. Persze csak Fe2O3 kazettát tudott lejátszani. Aztán a későbbiek már jobbak voltak.

 

:: Kalmopirin

Crown


walkman


ELTA walkman rádiós
Ismeretlen évjárat
Grundig walkman
Találat: 4
Sony walkman
Találat: 4