Pioneer HiFi


Forrás: 
saját
Pioneer HiFi

Pioneer HiFi, 1980

 

A magnó, ami legenda lett...Eladtam, azóta is siratom!

oldtimer képe

Sajnos az ember meggondolatlan olykor. Tesz valamit amit nem lehet visszacsinálni. Gyakorlatból tudom :(

 

Egyetlen egy eset volt, amikor eladtam valamit és aztán visszavettem egy idő múlva.

 

üdv.: oldtimer

Dr Dee képe

Megértelek. Vagyok én is így már.  Eladtam mert, mit tudom én...Aztán újra szereztem egyet, megint eladtam és újra vettem egyet belőle.

panblue képe

Üdv!

Én talán a marantz 2245 receiveremet bántam meg hogy eladtam.

Talán a legszebb és legkomolyabb "retro" gépem volt,de a hangjával nem voltam teljesen megbékélve-talán ezért is adtam el anno.

Ha most még meglenne-lenne egy nagy értékű (legalábbis borsos árakon elérhető) retro rádióerősítőm amit vszínű nem hallgatnék csak nézegetnék,lehet hogy utóbbit örömmel.

Másrészt ha akkor nem adom el akkor nem jönnek sorban a különböző gépek az évek során és nem indulok el azon az úton hogy a nekem legjobbat megtaláljam.

A tanulság: sokra tartott,nagy becsben levő készülék sem biztos hogy a legjobb,azóta pár marantz átment a kezeim közt és azt kell mondjam a mostani pár éves modellel vagyok megelégedve a legjobban.

Össze sem vethető a régi receiver hangja a mostani sztereo erősítőével.

 

Nekem is hasonló a meglátásom. A régi nem feltétlenül jó, még ha jól néz ki akkor se. Marantzból nekem egyértelmű csalódás volt a pm750dc. Nem egy alapmodell, ránézésre is biztatónak tűnt. Nagy trafó, korrekt hűtőborda stb. A mélyhang nem volt az igazi, csak huppogott. 10 évnél fiatalabb sztereó erősítőket még nem volt alkalmam meghallgatni, de el tudom hinni hogy van amivel szemben  jobb lehet. Sok régi géppel való talákozásom után a Marantz, Onkyo, Harman Kardon márkákkal szemben fenntartásaim lettek, kiderült hogy egy Technics is lehet jó. A Denon gépeket pedig valamiért mindig kerültem, pedig érdemes lett volna jobban figyelni rá.

panblue képe

Üdv!

Mindenkinek más jön be de keresztezi egymást a tapasztalatunk: én denon-ban még nem csalódtam-akár régebbi belépő modellek esetén sem.

Az onkyo a másik nagy kedvencem,bár sok tapasztalatom nem volt velük,házimoziban remekelt (Tx-sr606) és receiverben is tetszett.

Harman Kardon bár nem volt - ismerősi körben nem egy közkedvelt darab.

Visszatérve a marantz-ra: a2245 után volt sr520-am amit nagyon szerettem meg aztán pár amik annyira nem hatottak meg.

Egészen 2018-ig amikor alkalmi vételként és végső döntésként beszereztem egy pm7005-öt egy cd5005-el.Nincs panaszom,és egyelőre nem is kell több-más.A pm7005 elég dinamikusra sikerült,

érezhetőek az alaposan kitolt sávszélek alul és felül egyaránt,emellett elég dinamikus és meg van fejelve egy jó dac-al is.

Ez a kínálat-sorozat középosztálya (nálam arany középút) ami már teljesítményben,műszakilag stb meghaladja a belépőt (pm5005,pm 6005) de még megfizethető volt az anno pm8005-höz képest.

További jó retro illetve hifi élményeket!

Onkyoból volt egy 5.1-esem a típusra nem emlékszem. Átlagnál nagyobb trafó volt benne de a hang dinamikátlan volt. Az újabb jellemzően hdmi-s darabokból pedig sok egyszerűen csak elnémul. IC probléma, ezekre hulladékként tekintek. Egy Harman Kardon receiver belső DA konvertere teljesen kiütötte a Petőfi frekvenciáját. Más adók szépen bejöttek. A modult kivéve hibátlanul szólt a Petőfi is. A DA konverter percenként beakadt optikairól, mintha ugrana egy CD lemez. Sima szetereó jellel nem is 5.1-el... Ezekhez képest már szinte semmiség volt, hogy a tuner csak távirányítóval programozható, mert az előlapról lespórolták a Memory gombot. Másik Harman Kardon sima sztereó erősítőben koppig tolták a bordákhoz a pufferkondikat. Persze hogy púposak lettek. AB szelekt kapcsolókkal pedig közvetlenül kapcsolni a hangszórókat, nem pedig relén keresztül. Bőven megvan annyi teljesítmény hogy átégjenek a kapcsolóban a kontaktok, amik amugyis oxidosak már. Mindenhogyan gáz. A sokat szidott Sony "STR-DE" házimozi erőlködők a sokféle hibáikkal, némi apró változtatással sokkal emészthetőbb gépek a felsoroltakhoz szerintem, pedig azok elég alap gépek. Nekem a Yamaha jött be a legjobban, de nem vagyok elfogult. Mindenesetre nyitott szemmel járva tovább gyűjtöm a tapasztalatokat, és hasonló jókat kívánok.

panblue képe

Engem valahogy vonzanak a "középkategóriás" azaz sok típusnál a "7"-es szériás gépek.

Anno amikor a házimozi megjelent kis hazánkban (1999-2000) akkor vettem egy közép-felső kategóriás sony st-db725 qs av receivert.

Sokáig hibátlanul üzemelt, majd egy fesz. csökkentő ic elszállt (hűtés nélkül tervezték) - sógorom cserélte-hűtőbordát szerelt rá, a gép azóta is üzemel-egy rokon vette át tőlem 2008-ban.

Denonból és yamahából is szeretem a "7"es sorozatokat.

Az említett sony-t váltotta fel az onkyo (606) ami szintén a mai napig üzemel egy rokonnál, szinte éjjel-nappal megy (még focimeccsek alatt is az szól) szerencsére hdmi és egyéb hibáktól mentesen. Nálam 2008-2016-ig volt.

Technics-pioneer nekem valahogy soha nem jött be pedig minden gyártónak megvannak a jó és csúcs gépei is.

 

 

Pioneer


HiFi


"Old HIFI"
1950-1959
Hifi
Ismeretlen évjárat