Fisher videó


Forrás: 
saját felvétel
Fisher videó
P2190121.JPG P2190122.JPG P2190124.JPG P2190127.JPG P2190128.JPG

Sokan nem tudják, és éppen ezért az a legérdekesebb az egészben, hogy a Fisher VHS videómagnók belseje ugyanaz, mint az ITT Nokia, vagy az Univerzum, vagy akár a Siemens videómagnóké, vagyis Sanyo! Ahogy a GRAETZ digitális HiFi videóm is Sanyo volt.

Népszerű márka :)

Volt alkalmam anno javítani egyszerre egy Fishert és egy ITT Nokia-t, és akkor le is tudtam ellenőrizni, az azonosságot. Egy ferde előlapos ITT Nokia volt nálam és egy Fisher P200-as. A távszabályzójuk meg mint két tojás, pontosabban ettől egyformább volt.

Így már érthető, amit először még nem tudtak az ismerősöm szülei, hogy a Garanciában "leadott" ITT Nokia megmaradt távszabályzója miért volt minden funkciójában jó az újonnan vett Sanyo videómagnóhoz.

üdv.: oldtimer

Murena képe

Még ráadásul a kijelzője is (a fényképeken nem minden megjeleníthető funkció látható), feltűnt számomra más típusokban is. Ugyanebben a méretben és szegmensekben pompázott.

 

A készülék egyébként hibátlan, bár azt hiszem a szalagcsévélés ma már nem az igazi és eredetileg sem volt az erőssége.

 

Üdv: Murena

Hű ezt a videó típust de szerettem! Az otthonok királyaként is bevonulhatna a történelembe. Még ma is megvan valahol, de le merem fogadni, ha előhúznám a lomok közül és bedugnám a konnektorba, csak egy kazi kellene bele és működne. Sose volt vele gond, "százmillió" kazettát lejátszottunk vele és akkor még DÖRZSI típusú VHS kazetták voltak amik ették a fejet rendesen.... (Agfa, korai TDK, Maxell, Panasonic stb.) Egyszer kellett javítani, mert az ékszíjak elnyúlottak benne. De azt cserélve rendbe jött a készülék.

Ja lehet az enyém nem pont ilyen... az enyémen egy legendás felirat látható: Made in West Germany  :-)  Bár ma már ez semmit nem jelent, csak azoknak akik tudtak onnan ilyet szerezni. Maga az érzés, mint ha ezt az istenek küldték volna valami túlvilági helyről ez kb. annyit jelentett.... rég volt... én meg kisgyermek.... :-/

Valaki akinek van ilyen, vagy csak ért hozzá és tudja hogyan lehet beállítani a csatornákat az leírná nekem mert nekem is van egy ilyenem és nem boldogulok vele. Köszönöm!

Murena képe

Szia!

 

Össze kell kapcsolni az antennával és a tévével, az antenna a bemenet helyére és a tévét pedig ráhangolni, a keresés teljesen automata, akkor keres, amikor egy L, U vagy H betű villog, ami a sávot jelöli, alatta pedig 4 pálcikaszerüség jelzi, hogy folyik a keresés. Így végig keresi az összes sávot, ha talál valamit megáll. Akkor szépen kiválaszthatod, hogy melyik memóriahelyre szeretnéd tenni a + és - gombokkal. Enter gombbal jóváhagyható. (Az egész művelet a preset feliratú gombbal a fedél alattival kezdhető.) Majd folytathatod. Azt hiszem mindig a következő helyre tenné az újabb adót magától. Nem nagy misztikum, csak kicsit bután van megoldva, valójában rém egyszerű. :-)

 

Lehet, hogy egyes típusoknál vannak eltérések, de valami hasonló lesz.

Szia! Sikerült beállítanom a csatornákat! Tulajdonképpen az volt a gondom, hogy amikor a preset után megnyomtam a +-t akkor hiába ment végig mind a három sávon, nem talált semmit, mert mint utólag kiderült az AV-Tuner kapcsoló nem mindíg érintkezik rendessen. A tv re nem kellett hangolnom mert bejött azon a csatornán amelyikre a Seltron VH600Rc-m van behangolva.

Köszönöm szépen a részletes leírást! :)

Öröm ezen a helyen végre valami sikerről olvasni. ;-)

Murena képe

Szia!

 

Szívesen. Örülök, ha ilyen dolgokkal segíthetek!

 

Üdv, Murena

Fisher


videó


ITT videó
1980-1989
Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Philips videó
Találat: 2
Sony videó kamera
Ismeretlen évjárat
Videokazetta
1990-1999
Videokazetták 3
Ismeretlen évjárat
Videoteknika
1970-1979
Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat