Borotvák akkor és most


Forrás: 
saját
Borotvák akkor és most

Borotvák akkor és most.

A bal oldali nagyon régi,60-as évek körüli lehet,majd balról jobbra haladva látható fekete színben egy "retro" de újfajta wilkonson,majd egy egyszerű gilette,majd egy elemes gilette fusion.

A régi pengék több mint 25 éve megvannak a szekrény-fiók alján.A wilkinson 5 darabos penge dobozkáján szinte semmi sem változott csak a fedőlap-feliratozás.A legfelső dobozka vadonat új,mai napig ebben a formában kapható.

panblue

borotva_02_resize.jpg

Üdvözletem, gratulálok a gyűjteményhez!

A képhez csak annyit, hogy a bal oldalon látható, aranyszínű borotvakészülék az egykori Csehszlovákiában gyártott Soluna típus, a mellette lévő Wilki a mai napig is változatlan formában kapható.

Én jelenleg is ilyenekkel borotválkozom, a jobb oldalon látható 3-4-5 pengés 'csodák' patronjai méregdrágák,és semmivel sem adnak jobb eredményt.

Azért az említett csodák nagy előnye hogy gyorsabban és lazábban lehet velük borotválkozni mint a hagyományos régi vágásúval.

A villanyborotvánál jobban szeretem a hagyományos pengéket,igazából nem tudom miért.

A gyorsaságban, meg a lazaságban valószínű igazad van. A hagyományos, ún. 'zsilettpengés' borotvákra tényleg oda kell figyelni, mert a figyelmetlen, kapkodó, hozzá nem értő ember kezében önveszélyes lehet. Viszont vagyunk úgy néhányan, hogy a napi teendők közül néhánynak visszaadjuk a retrós hangulatát. Így vagyok én a borotválkozással, ha már muszáj, akkor legyen benne egy kis retro, egy kis meglassúbbodás, egy kis odafigyelés. Mert szertartásokra igenis szükség van...

A villanyborotvákkal egyébként én is nagyon pórul jártam, mindegyiktől kipattogzott az ábrás felem, bármit is használtam előtte-utána.

panblue képe

Szia!

Köszönöm a  felvilágosítást a csehszlovák "készülékkel" kapcsolatban.

A feleségem édesapjáé volt (akit sajnos én már nem ismerhettem meg),

ez a borotva meg volt őrizve a pipereszekrényben,szinte vadonat új,nagyon jó állapotú.

Csatlakozom retropotlo-hoz,én sem vagyok elájulva a villanyborotváktól,volt pár fajta,eddig a mostani philips 3 körkésese jött be,persze nem a legolcsóbb fajtája.

A képen látható gyűjteményemből a jobb oldali elemes-rezgős gilette fusion a leggyorsabb,legprecízebb és a legsimább arcbőrt produkáló :)

A retro-új wilkinsonnal egy bajom van: az orrom alatti részt nehéz vele megborotválni,az első pár alkalommal sikerült is picit kicsipkéznem magam vele ezen a részen,ezt leszámítva tényleg van olyan jó mint a mostani sokpengések,de ezt leírtam egy másik borotvás "blogon" .

panblue

Nekem is van egy bal oldalihoz hasonló borotvám de az készletben van pamacssal és egy szappanos dobozkával műbőr tokban. Nagyapámék pincéjében ette az idő ameddig rá nem találtam. Gratulálok, szép gyűjtemény!

Szépen fel van állítva a sorrend, ahogy nézem balról jobbra úgy nő a szenvedés és a káromkodások száma használat közben. Legalábbis nekem. Az aranyszínűhöz és a fekete wilkinsonhoz nekem is volt/van szerencsém. Az aranyszínű már adott volt ezen "tanultam be". A fekete wilkinsont valamikor karácsonyra kaptam. Örültem neki, mert a klasszikus pengés kivitel ötvöződött egy modern kinézettel. Sajnos gyorsan elpártoltam tőle, mert az oldalán levő benga "ütközők" idegesítőek voltak. A jobb oldali két csodába nem mennék bele a lényeg hogy néhány húzástól "eltömődnek" ezek a semmire nem való hitványságok. A csibészbajuszt legyalulni jó lehet, de az nem kunszt. Viszont 1 hét után megborotválkozni a többpengéssel vér nélkül na az már kihívás. Akár egy sima pengéssel is. :) Egy héten 2x borotválkozok, de nekem a sima pengés a legegyszerűbb. A legfelső két csomag wilkinson pengéket szintén ismerem, jelenleg is a legfelsőből van egy csomaggal. Egy alapos fürdés után egy csepp vér nélkül meg lehet úszni a műveletet, a végeredmény pedig nulla borosta.