hangszóró peremezés


Forrás: 
saját munkák és fotók
hangszóró peremezés

Mivel elég széles kört érdekel a hangszóróperemezés folyamata,

nehézségi foka és kivitelezhetősége ezért megnyitom ezt a témát.

Sem vitát nem nyitok,sem itt válaszolni nem fogok a kérdében.

Ha valakinek segíthetek akkor az keressen fel privátban.

A képek tanulsága hogy nem is olyan nehéz művelet ez,

akinek van indíttatása,kis kézügyessége és türelme az meg tudja csinálni.

A sógoromat idézem: "Van aki meg tudja csinálni a dolgokat,és van aki meg is akarja."

panblue

 

Képmagyarázat: 20 cm-es és 16 cm-es videoton hangszórók újraperemezése.

A 20 cm-es hangszórókon porsapkát is cseréltem.

peremezesem_01.JPG peremezesem_02.JPG peremezesem_03.JPG peremezesem_04.JPG vidi_mely_01_02.jpg mely_lepucolva.JPG peremezve_1.JPG peremeze_2.JPG
ÁDY képe

Valahol értem hogy retró, de ez erre honlapra már nagyon szakmai! Ráadásul ez megint pont arra lesz jó, hogy a hozzászólásokban parttalan vitát folytassatok egymás sértegetésével. Kérlek mellőzük az ilyen tartalmak feltöltését! Köszi!

panblue képe

Ezt kizárólag azoknak szántam akiket érdekel ez a dolog.

Nem szakmai és nem vita jelleggel.

Már megkerestek privátban a dologgal kapcsolatban-aminek örülök.

Így segíthetek azoknak akik kevésbé felvilágosultak a témában vagy neki szeretnének látni valahogyan.Puszta SEGÍTSÉG.

Ígérem-ahogy a témaindítóban is írtam-hogy hozzá sem szólok,vitát nem nyitok és folytatok.

Tisztelettel:

panblue

Szia Péter!

Köszönjük a segítségedet.Engedelmeddel pár érdeklődő ismerősömet

átirányítottam hozzád.

 

persze,mindent meg lehet csinálni,csak az a kérdés,hogy aki először próbálja,mennyire fog sikerülni....én már több százat csináltam,de én nem merném ajánlani gyakorlat nélkül senkinek,mert több kárt okozhat a membránon,mint hasznot!! azonkivül a régi ráragadt szivacs eltávolitása sem egy egyszerü történet.ez is egy külön szakma! ez kb. olyan,mintha lefotóznám az autóm szédszedett motorját,és tessék,lehet próbálkozni összerakni:))

Szép napot!Nem figyeltél,a fotó csak kedvcsináló-panblue írta hogy ha kérdés van akkor keressék fel. Egyszer mindent el kell kezdeni... Laci

Sziasztok !

Nem akarom senkinek a munkáját megszólni , ezt tisztázzuk a legelején . De az biztos hogy kézügyesség és tapasztalat kell hozzá . A másik fórumban megadott videókba  belenézve .Hát nem akarom senki munkáját kritizálni , de ezek nevezik magukat szakembernek? Talán inkább szakbarbárnak  kellene .Még az eredeti  ragasztó maradványokat sem takarították le  megfelelően . Én szerszámokat esztergáltattam a perem illesztéséhez, odaszorításához .Azért hogy ne kelljen leszedni a porsapkát a központosításhoz , de van mikor az is kevés . Mert az eredeti csévetest ha ferdén ragasztott  vagy deformálódott , vagy a pille deformálódott akkor lehet szétszedni az egészet .  Ezek meg a  videókon  kézzel simogatják oda a széleket . Hol felválik hol nem .Utánna kenik össze visza  ujra ragasztgatják (ami kifolyt  az kifolyt , úgy jó ahogy van ). A ragasztó sem mindegy , főleg pl a fekete színűre  festett  kosaras  újabb vidiknél .  Az általánosságban elterjedt  ragasztó amivel sokan dolgoznak (ami átlátszóra szárad ) úgy elválik a kosártól  ahogy az  kell . Az eredeti ragasztó  amivel  dolgoztak a vidinél , tudtommal már nem is kapható az utód is 20 vagy 25 kg os kiszerelésben .  Tehát aki még nem csinált  peremcserét az  először  gyakoroljon  olyan hangszórón amit  nem baj ha elszúr . Mikor meglesznek a kézmozdulatok akkor jöhet majd a megtartandó  hangszóró .

Persze  semmi sem lehetetlen .

Kalmopirin képe

Egyetértek, hogy jó az óvatosság. Szerencsére itt "nem jött be" az a helyzet ami az interneten (az anonimitást kihasználók) elő szoktak hozni.

Aminek az alapja általában a "nagy tudás", vagyis a "nagyokosok" (okoskodók) összecsapása.

Mára szerencsére "letisztult" ez az oldal, vagyis a "nagyokosok" távoztak.


Egy egészen más téma közzététele is alkalmat adott arra, hogy privátban egy magát nagyra tartó okoskodó engem is elküldött "melegebb éghajlatra" pedig csak azt írtam le ami velem történt a munkahelyen. Bár nem dolgozunk egy munkahelyen, az illető (szociopata) magára ismert és a tűlük megszokott módon igyekezett felém kerekedni és lenyomni. Érveltem. Na, ez nem tetszett neki, és tromfolni akart. Mivel nem sikerült, ezért "elküldött"....

A fogyatékosságát mi sem jelzi jobban, mint mikor arra az érvelésemre, hogy "Ezt pedig a 75 éves anyám is megérti" erre úgy reagált, hogy én "Anyáztam".

Szóval.

Egyetértek, hogy jó az óvatosság. Sőt, jobb az óvatosság ;)

 

:: Kalmopirin

hangszóró


Hangszóró
1950-1959
Hangszóró
1970-1979