Videoton Telstar


Forrás: 
sajat
Videoton Telstar

1975-ben a Videoton tervezőgárdája megtervezett egy olyan rádiómagnót, melynek a továbbfejlesztett változatát még a 80-as évek végén is gyártotta. A BRG szállitotta a mechanikát, az MK42-43 alapjaira épólt mono változatot, és a Videoton épitette hozzá a köritést. Akkor ez volt ez egyetlen elfogadható hangú és árú készülék a magyar piacon. 1975-ben a nyugati piacon sem kellett a készülékkel szégyenkezni, hisz ekkor még a hordozható sztereó még nem jelent meg tömegesen, meghát a kempingekben, kiránduláson, horgászásjor, vagy a hétvégi házban nem a sztereo hanghatás, hanem az idő kellemes eltöltése volt a cél. Ennek tökéletesen meg is felelt ez a készülék. A korai példányok még faimitációval készültek, majd áttértek a fekete szinre. Készült sztereo rádió változat is, ez a Capri nevet kapta.

Elsö fizetésemből ilyet vettem igaz 76augusztusban, még megvan csak már afiam szét bontotta,demég meglehetne csinálni,nosztalgiábol.:Gabi

Ilyennel nőttem fel én is. Eredetileg a bátyámé volt, de miután ő elköltözött otthonról az "enyém" lett. Az URH-n volt benne CCIR sáv (akkor "nyugati urh"-nak hívtuk), így a Dunántúlon frankón lehetett az osztrák adókat is fogni. Ami a "a kempingekben, kiránduláson, horgászáskor"-t illeti, na ja... 6 db góliát elemmel betárazva egyrészt kb. 10 kg volt, másrészt a magnó kb. fél napig bírta. Egyébként ma is megvan, kicsit leharcolva, de a rádiója teljesen OK. A kazettás része is strapabíró, mert abban az időben még fémből készültek a mechanikák, csak a görgős részek, meg a csúszókupplung koptak el, ezért kicsit nyávognak benne a kazetták.

Milyen anyagból vannak ezek? Mert én már fogtam ilet és nagyon

nehéz volt!

Ilyenem volt, vagy a másik fajta már nem tudom pontosan. De jó látni......

1974 ????

Vörös

Kalmopirin képe

Nekem is volt ilyen, de ilyen nagy VIDEOTON emblémát nem adtak hozzá :-)

 

Komolyra fordítva a szót, nem tudom más hasonló készülékek (több változata volt) milyenek voltak, de nekem nagyon mélytónusúnak tűnt a hangja.

 

:: Kalmopirin

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat