Szaloncukor


Forrás: 
Saját
Szaloncukor

Szeretettel Tücsöknek :)

Ebből ha jól emlékszem létezett világoskék színű is?!
A töltelék meg barna, fehér és rózsaszín volt? Ha ez az amire gondolok, akkor a rózsaszín töltelék volt a kedvencem és mivel az puhább volt, képes voltam az összeset a fán végignyomkodni!
Köszönöm szépen Ády!

jaj ezt nagyon szerettem! még most is van ilyenünk emlékként elraktuk :) boldog karácsonyt mindenkinek ;)

A kéket jobban szerettem! De mindkettő nagyon fincsi volt :))
"Lelegeltük" a karácsonyfát :) Hogy ne tűnjön fel a szűlőknek, hogy fogy a szaloncukor, ezért az üres papírt fenthagytuk és visszacsomagoltuk :)

olyan gusztán sorakoztak a dobozban,és mikor kinyitottuk a dobozt kellemes illata volt.jaj de visszasírom ezt a csomagolást!! Szőkéné Eri

Szia Tücsök!Szerintem amire Te gondolsz,az a konzum szaloncukor volt,mert abból volt,fehér,barna,sárga,és rózsaszín.De az nem volt bevonva semmivel.A papírja fehér,és ezüst volt.Azt hiszem így volt.Én 72-es vagyok,nem is tudom meddig ehettem belőle.8-10 éves koromig?Egyszer csak már nem volt.

Moris

Szerintem lehetetlen, hogy arra gondoljon, amire te (már ha jól értem, mire emlékszel). Arra ugyanis elképzelhetetlen jóérzéssel emlékezni, legalábbis az íze miatt biztos nem lehet. Én még a barnát (kávés?) csak meg-megkerestem kibontogatva, de a fogyasztása annak sem okozott túl nagy örömöt.

Neked van igazad a többszinű az egyszerű cukormázból volt pl kávéval izesitve stb,csokifondant nélkül.Nekem pont a barna és a fehér volt a nyerő,a rózsaszin csak akkor jött szóba ha a többit befaltam.Igen gyors ütemben..:b

...az, hogy szinte egyáltalán nincs már ilyen papíba és alufóliába burkolt verzió... :-(((

Tudja valaki, mi a neve ennek a szaloncukornak? Gyermekkorom kedvenc szaloncukorja volt (ezen kívül talán a Konzum létezett, azt nem szerettem). A rózsaszín volt a kedvencem, könnyen megtaláltam, mert puha volt, és össze lehetett roppantani.

 

Lehet még valahol ilyet kapni?

Tisza Cipő képe

Nekem is a visszacsomagolt üres papír ugrott be elsőre.A mai szaloncukrokkal már nem lehet ilyet csinálni.Sőt!Úgy összevannak ragasztva,hogy felborítom a fát,mire kiveszem a csomagolásból.

Értem a gyártókat.Minél olcsóbban, minél többet gyártani.De nem lehetne mégis ilyet készíteni?Lenne rá igény.A feleségem szerint én az őskorban leragadtam.Nekem ezek voltak a gyerekkorom emlékei.Vajon a mai fiatalok emlékezni fognak a mostani szaloncukorra?

Szaloncukor csomagolásokat gyűjtök. Valaki tudna a gyűjteményembe adni ilyet (csere)?