Sharp VC682 VHS


Forrás: 
Saját
Sharp VC682 VHS

Sharp VC682 VHS lejátszó. 1987-et írtunk amikor a földszinti szomszédnak volt egy ilyen Sharp videója. Rengeteg narrátoros,kalóz kazettát néztünk meg rajta. Pl A Kincsvadászok (Goonies) Rocky IV, Rambo 1,2, Vagy a Túl a csúcson(Over The Top), Szörnyecskék(Gremlins)

Hatalmas fíling ma is birtokolni egy ilyet.  Ramaty állapotban került hozzám. Több mint egy évig javítás alatt volt. Kapott új szíjakat,idlert,fejet. Néhány IC is csere érett lett benne.  Sok idő ment el az alkatrészek vadászására.De megérte,most működik.

501F2246-2898-4E75-8347-7AA7FFF47D15.jpeg

Ismerős érzés.

Olyan ez, mint az első szerelem. Ahogy néztem a képet, visszajött egy emlék: Toshiba V83 amit még Bécsben a Rádió Budapest boltban vettünk 1988-ban. Egy élmény volt, hogy miután itt Pesten 3 listán is fel voltam iratkozva, amelyeken 22., 51., és 250. Mondanom sem kell, hogy egyik listával kapcsolatos bolt sem értesített itt Pesten, hogy át lehet venni. Akkoriban sok álom előzött meg (nálam) egy videómagnó vásárlást.

Valóban olyan volt,mint az első szerelem, amikor azon voltam, hogy a szeretett lány (osztálytársnő) közelébe kerüljek.

Míg végül Bécsben sikerült az itthon 50 000 forintos készüléket Schillingről átszámítva 29700 forintos áron megvenni. A csodálatos nevű "általános forgalmi adó" Mehrwertsteuer levonása utáni ár ez.

 

Varázslatos volt ahogy könnyedén, szinte beszippantotta a kazettát, és ahogy "duruzsolt" üzem közben. Amikor Rec. üzemmód után megnyomtam a Stop-ot és rögtön utána a Play-t, akkor nem fűzte vissza a szalagot, hanem felvételből egyből lejátszásra kapcsolt. Így gyorsan be lehetett állni a felvétel végére, hogy ott Pause üzemmódban várjon a következő felvétel elkezdéséig, mert volt amikor gyorsan kellett "készenlétbe" állni.

 

Így jobban látni az előlapot is:

 

 

Az "Original méretért klikk ide!"

 

:: Kalmopirin

Dr Dee képe

Így vagyok vele én is ☺️

Ezért is van pár 1990 vhs lejátszóm és kamerám.

 

Most nézem  milyen koszos a lejátszó teteje a képen...