Ajánló

Fortuna Discó


Forrás: 
Dec 30 party
Fortuna Discó

Fortuna mix-ekre kerestem rá. Így kerültem ide.  A Fortuna egy olyan hely volt egy a Budapest külvárosában (XVII.Ker) felnövő fiatalnak mint a zenei fellegvár.  De még is...1987 ősszén kezdtem eljárni bulizni. Az első hely a Pecsában volt  a csillagfény Disco ahova elmentünk pár haverral. A zenék jók voltak. A porta túl kemény volt... A kivetítőn s...x filmek mentek (éjjel kettő után 3ig ) egyáltalán nem tették számomra kedvencé a helyet. Hallottunk a Fortunáról, de ekkor még nem mentünk el oda. Mert már akkoriban "fászkontrol" meg "dreszkontrol " volt. Nem voltunk jól öltözöttek oda, sőt kicsit rosszarcuak is .

A Pecsában tapasztaltak után maradtunk a kerületben, hisz ekkor már két darab discó is volt, Lucifer és Snooker néven.  Édesapámtól elkönyörögve az 1600s Ladánkat eljártunk a Gödöllői egyetem klub-ba meg Sote-ba is, mega III. kerületi Rainbow discoban isÍgy nem kellett az éjszakai járattal haza buszozni. Ezek szerintem hatalmas helyek voltak. Mindig teltház volt és jó hangulat. Na meg persze megfizethető  számunkra is.  Majd 1989-ben édesapám lett az Expo 25 disco vezetője. Ahol dolgoztam is a ruhatárban. Sokat lógtam fent a DJ pultban az Ötvös Lacika , Perjés Zoli mellett. Volt mikor elmentek csajozni és ott hagytak egyedül a pultban. Nekem kellett összekeverni a zenéket, a táncparketten kb 4-500 ember táncolt . Sikerült a mixelés

 

Ekkor már menő ruháim voltak, de ekkor sem mentem el a Fortunába. Egy igazi sznob és belső körös, túl "hájpolt" hely volt.  A Fortunáról nem is emlékeznek meg sehol sem külföldön. Ellenben a Sote,,High Life,Expo 25 ,Randevuról vagy a Panoráma Discoról igen.Természetesen időben lezárva 1990-ig.  Szakmailag elismerem Schulz Bakai munkásságát. Zsoltit személyesen is ismerem. Ez most kijött.

95_02_0000-1537262783.jpg 96_02_0000-1537262785.jpg Telt Ház a Foriba:-)