Blaha Lujza tér


Forrás: 
Saját
Blaha Lujza tér

Még áll a nemzeti.
Képeslap

C...vox képe

Olyan érdekes, az a fehér tetejű fekete autó (sajnos, a márkája számomra titok, de gondolom, valaki majd ide fogja írni :) ) szinte minden olyan fotón rajta van, ami az ebből a szögből fotózott Nemzeti Színházat ábrázolja.
Vajh, kié lehetett?

ÁDY képe

Az autó ha jól tudom TATRAPLAN

 

kép: aerotatra.czweb.org

C...vox képe

Valóban :)
Fú, de klasszak!
Köszönöm!

ÁDY képe

TATRA 87
mert ennek nagyobb a farka és nincs hátsó ablaka mint a Tatraplannak!

 

C...vox képe

... s szélvédő üvege is mintha kevésbbé lenne döntött...
Micsoda arzenálja van mindenből, Ády!
Gratulálok.

zagyex képe

Igen, ez tatra 87, 3 elemből áll a szélvédője, mai napig az egyik legjobb légellenállású autó.

 

 

zagyex :)

Pont ilyeneken szoktam én is agyalni-)) Elmondanám: én ültem ilyen autóban. Csúcs.

Ilyennel járta a világot Hanzelka és Zikmund, a két világutazó (reklámozva a típust).

jiri hanzelka és miroslav zigmund

Nagyon vagány formaterv, de egyet sosem értettem, hogy lehetett ezekkel egy hosszabb hátramenetet csinálni, esetleg hátra betolatva parkolni. Kínosan rossz a hátra kilátás. 

Nagyon vagány formaterv, de egyet sosem értettem, hogy lehetett ezekkel egy hosszabb hátramenetet csinálni, esetleg hátra betolatva parkolni. Kínosan rossz a hátra kilátás. 

Azokban a lámpafejekben fent kb oylasmi lehetett,"félig meztelenül"...vagy volt rajta bura,vagy csak az a kis bajusszerű O alakú üvegszálasmüanyag terelő?Hány W-osak lehettek a fénycsövek?Remélem nem mint az otthoniak,hogy scak 40W...létezett ugye 80W-os és több is belőlük?Nemrég pár hete láttam a Szfvári Vidámpark romjainál a félszigetre vezető hídnál egy "gombakalap"lámpatest-romot és fura,de nem 2db nagy higanyégőfoglalat volt benne,hanem iylen kis 20Wos rövis fénycsöveknek legalább 4,ha nem 5-6 foglalat...persze hogy már vagy 5-7éve szétverték már a búrát a vandálok de a akalaprész alatt rozsdává rohadva még látszik miylen lehetett...Apropó,oylanokból még ép és valószínüleg működő lámpatestek vannak BPn,CSillebérc-i Ifjúsági PArkban...főleg a fák közötti részeken a sétautakon, a "tábor"részek között (tábor-részek=gmeletes ágyas kockaházikók,farkasfogszerűen egymás mellett,végüknél pár m-re nevelői fahát meg vmi lejtös tetejű nagyobb hangárszerű épületek)...ott hátrafele a stadionrész/nyilt sportpályxa fele még láttam egy szögletes aluminium(!!!nehogy valaki erre felfigyelve lopja el,inkább fényképezzétek..igaz,őrzött a terület)dobozszerű szemetest/kiskukát,olyant amit egy Y alakú fémvillán megfordítva ki lehet üríteni...

"Biztos jó munkásember" S.Balázs Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő