Csak regisztráltak írhassanak


telefon 022.jpg

 Izdoktorral beszélgettünk néhány ötleten: mi lenne , ha hozzászólást csak regisztrált használó írhatna be, így elejét lehetne venni, hogy nevét nem vállaló bármit beírogathasson.

    Nem tudjuk, lehetne e un. üzenőfalat létrehozni, ahol azonnali üzenetváltás lehetséges lenne.

    Kellene egy ún. "HUMOR" kategória is!      FERIBÁ'

 

 /Fel kellett tennem hozzá valami képet, a cica volt kéznél.../

NofreT képe

Olvastam régebben az Admin véleményét, mert már korábban is felmerült ez a téma. Azt írta, hogy sok értékes hozzászólást veszítenénk el, és ezzel egyetértek. Szoktak moderálni időnként.

Nofre

Üdv. Bár nem vagyok régi felhasználó de úgy gondolom valóban, fontos lenne, hogy csak regisztrált tagok írhassanak. Elejét lehetne venni sok rosszindulatú fórumos veszekedésnek aminek sem értelme sem vége nincs. Talán jobban meggondolnák egyesek mitis és hogyan írjanak. Nyilván az is tény, hogy sok értékes válasz így elveszne. De valóban elveszne? Hiszen akit komolyan érdekel itt egy téma nyilván felhasználóként szól hozzá leginkább az adott témakörhöz, hiszen komoly érdeklődőként vagy fontos dolgok tudójaként teszi ezt. Nem beszélve ezáltal a sok analfabéta kiszűréséről, mert nyilván énis hibázok de néhány névtelen beírását sokszor szinte elolvasni sem lehet.

Eddig egyetlen olyan honlappal találkoztam a `Retronom`-on kivül, ahova
bárki beirhat. - Egy lengyel oldal.- Van olyan hely is, ahol a bejátszások közül csak kettőt lehet megnézni regisztrálás nélkül.
Viszont ha valaki regisztrálja magát, onnantól már nincs moderizálva és
törölve sem a hozzászólása. A regisztrált tagok irásai érintetlenül maradnak.
Meg aztán úgy vélem, hogy regisztrált tagok előszeretettel "anonyimusként" irnak, nem akarják a felhasználónevüket
vállalni.

Azért azt nem hiszem, hogy itt ilyen volna. Magam is küldtem már hozzászólást más gépről és elfelejtettem regisztrálni de csak véletlenül. Viszont több más hely van, ahová regisztrálni kéne de csak nagyritkán keresném fel, azokat akkor inkább elkerülöm.

Hát ő a képen? Ki fia lánya? Nekünk is van egy pont ilyen.

Feribá

Ő a világ legszebb cicája, legalábbis nekünk. Nem tudom hogy volna neve én CICAÚR-nak hívom. Ez a kiskori képe, már szép nagy és okos. Ha kérem, csinál nekem bukfencet, persze kaja reményében. Egyszer balesete volt és mindenki odavolt egészen.A képe azért került fel, mert különben nem lehet blogot írni, ő volt kéznél. Ahhoz a bloghoz nem volt megfelelő képem...sorry. Feribá

izdoktor képe

A macska becsületes neve: Senkiházi Nokedli. Anyja neve: Senkiházi Menta.

Valóban ez az igazi neve Cicaúrnak, mert a keripapi jól tudja! Feribá

T. Feribá!
Magam is üzemeltetek néhány fórumos oldalt és a tapasztalatom a következő.
Az internet eleve személytelenséget ad, regisztrálásnál pedig bármilyen adatot megadhat az illető. A reges vagy a nélküli oldalakon kb. azonos számban fordul elő durva, sértő vagy nem odaillő hsz. vagy leszólás, "kekeckedés" a többiekkel. Megoldás a moderálás és(vagy) a hsz. figyelmen kívül hagyása. Nagyon hamar kedvét veszi az illetőnek és elmarad.
A nyílt oldalak látogatottsága, többszöröse a zárt vagy félig zárt oldalaknak. Sokakat a regisztráció riaszt el, mert vagy nem akarják, vagy nem tudják miként kell csinálni. Erre az oldalra talán fokozottan érvényes lehet, hisz vélhetően nagyobb az idős(ebb) látogatók aránya és nem mindenki mellett ül ott az unoka. Talán ezek a legfontosabb érveim a nyitottság megtartása mellett.
Sok sikert, kevés konfliktust és rengeteg látogatót kívánok ennek a remek oldalnak és készítőjének.( én is ide járok nosztalgiázni :) )

Üdv: Sipos Péter (informatikus)

Köszömöm! Feribá