Az Úttörő és a többiek


uttoro.jpg

Több mint 10 év a centrumban

 

1982..ez áll a munkakönyvemben, mikor is hivatalosan is szakmunkás( eladó) lettem a Kálvintéri centrum áruházban.. Igaz előtte is ott töltöttem napjaimat , mint tanuló..Fantasztikus évek voltak..És én egyik áruházból mentem a másikba..1985.-ben az akkor nyitó Kispesti centrumba , végül az Úttörőbe...Imádtam a munkámat..szerettem a szakmámat! Műszaki háztartási cikkek eladója...voltam .Az összes ide felkerült  műszaki cikk megfordult a kezeim között..ott voltam amikor az első , videó, színes tv...hifi torony..felkerült a polcokra ! Még a márkákra is elmékszem..tipuszámokra..AKAI GX4000D, mond ez nektek valamit? Csaj létemre tv-ket emelgettem , majd megszakadtam az Orion nagy hifi erősítője alatt..És emlékszem,  az NDK lemezjátszókra, és  a Junosty t-kre  mikor szidtam még a tervezőjüket is..hiszen akkoriban , minden készüléket ki kellett próbálnunk..és természetesen, jobb esetben  a 4.  vagy 5. hajalndó is volt működni...mondjuk meg őszintén a legtöbb Orion és Videoton termékkel is eljátszottam ugyanezt .Emlékszem a pult alól árult videómagnókra ..a zsebekre amiket tömtek. A színes tv-s napokra , amik általában arany vagy ezüst vasárnapra estek..Az üzlet ajtajában egymást taposó emberekre akik mindenárom venni akartak ....Őrület mi volt akkoriban..

Sajnos Kálvin téri képem nincs.. ez is Úttörős:

 

 

Hoztam még egy képet..Kispesti Centrum..

 

Sok Szarvasi csillár, MINSZK 15M kombi hűtő, és Gorenje fagyiláda. :-D Itt az előtérben pedig a polcrendszer legalsó "emeletén" garmadával állnak a HAJDU 1301-es porszívó gégecsövei. :-) Esetleg lennének még ilyen eladótérben készített képek? Tök jók. Pityu

kiki73 képe

Bocsi, nem voltam bejelentkezve az előbb. :-D

Nincs több ..illetve csak olyan ahol dolgozók is vannak..Nem tudom a tudtuk és engedélyük nélkül föl lehet-e tenni képet..Illik-e?Egyet még hozok..azon én is rajta vagyok..

NGA képe

Nagyon köszönöm a fotókat, én is műszaki eladó voltam, és sajnos akkoriban nem fotóztam le a boltot,pedig most de jó lenne. Szép a walkman jobb oldalt, valószinűleg Unisef, meg a 3M-es lemez fent.Remélem lesznek még fotók, max ki kell takarni az arcokat, itt ugyis a régi műszaki cikk a lényeg.

A legalsó kép, amin a hátttérben tv-k és videók látszanak, mikor készült.?

 

Az én tippem 88, 89.

88 februárban jöttem el az áruházból..

NGA képe

1986 lehet kb, mivel nálunk ugyanez a Fisher video akkor került ennyibe.

De nem szerettem..mennyi baj volt azzal a videóval...

NGA képe

Elégsokat megvettek nálunk, mivel nem csak egyedi darabok kerültek be a bizibe, hanem kaptunk mi is új készülékeket nagyobb tételben, mint a többi bolt. Ilyen volt ez is, de ha jól emlékszem nálunk feketében is volt. Azért a sláger akkor is a hifitorony, a szines tv és a video volt, főleg bányásznapkor :-)

NGA képe

Nagyon szépen köszönöm az új képet, nagyon jó látni ezeket a készülékeket, amikor még értékek voltak. És tökéletesen megoldotta kedves Ilona a képet is, mivel valljuk be öszintén, mi retró "műszakibuzik" a készüléket nézzük :-)

Ha van még, nagynagy örömmel látnánk. Sok élmény füződik ezekhez. 

Lehetséges, rokonom a Sanyo típusú videómagnóját 65.000,- forintért vette 86-ban a Skála Metróban.

mendoza képe

Ismerős amit Ilona leír,én is akkoriban dolgoztam a Ravillnál. Ott volt egy belső szervízes aki hetente kijött megjavítani ,a még el sem adott hibás termékeket:).Egy-egy boltban hetente egy jó napot eltölthetett.ezzel.Én leginkább a 125l Hajdú fagyasztókra emlékszem szívesen,az akkori 10500 forinos árra mindig kaptunk 1000-1500 forintot,ha sikerült szerezni,ez akkoriban elég jó pénz volt.Ennek egy idő után a "bécsi invázó"vetett véget.

Úttörő


Úttörő rangjelzések
Ismeretlen évjárat