Retro autók a keleti blokkból melléklete


Forrás: 
sajat
Retro autók a keleti blokkból melléklete

1:43-as nagyon kidolgozott modellek. Következő a Wartburg kombi lesz

Kiss Béla lászló képe

Óriási!! Honnan lehet ilyeneket beszerezni, és mibe fájnak?:O)

Üdv!!

NGA képe

Újságárusnál lehet kapni, a trabant és a lada már lejárt, most a skoda van. 1990 Ft, ha valahol el lehet csipni.

Kiss Béla lászló képe

Hihetetlen....na elkezdem nézni a bódékat:O) Nem is sok, 4 doboz putri cigi ára...

Radios20 képe

Jött már ki újabb modell?

Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv; Radios20

NGA képe

Üdv. Igen, Wartburg 353W Tourist

Radios20 képe

Teszel majd fel róla képet?

Én is nézelődtem itt Szombathelyen, meg otthon Miskolcon is, de itt nem látni a boltokban. :-(

Üdv;Radios20

Szia!

Ne csüggedj,megszüntették az árusítást technikai okok miatt,de beszéltem a kiadóval és 2009.október közepétől újra árusítani fogják és meg is lehet majd rendelni a kiadványt:)

Én is nagyon várom már!

Lada 1500 képe

mindjárt feldobom a Wartburgot

 

Későn eszméltem,én még múlt héten láttam kint (Szfváron,kis bodegák talán 1-2t rendeltek,vagy annyit engedett nekik a lánc rendelni) az 1.t a LADÁt,made in China,és az aljlemeze müanyag,a karosszlriája poröntöt fém,sajnos ajtajai nem nyithatók.BEVEZETŐ ÁROn megjygezem,hogy 690FT volt...azért eléggé kereshetnek rajta,mert kb 6-8oldalas füzetecske járt hozzá a történetével.

"Bisztoss jó munkásemberr" S.Balázs Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

sziasztok!!!be lehet még valahogy szerezni az első két modellt???fontos lenne!!!

 

 

Szia!

Október közepétől elkezdik újra az árusítást,felhívtam a céget,bár nagyon nehéz volt megtalálnom őket.

Nézd meg az előbbi hozzászólásamat!

Sok sikert

Csuby képe

Mi a kiadvány neve?

Újságosnál én csak harckocsikat, meg talán rendőr autókat láttam.

A régebbieket is újra árulják majd ?

tegnap lattam egy reklamot a TV-ben www.retroauto.hu azt hiszem a webcim, de nem talalom, pedig ha jol lattam valami 650ft ert lehet megrendelni, es most egy piros 1500as lada kovetkezik, nem tudom hogy a regebbi modellek is megjelennek e de pl nagyon ra lennek gerjedve a zuk*ra meg a barkas-ra, na meg a wartburg combira. a fene egye meg mar egy csomot beszereztem 5000ft-os aron

a kiadvány neve: Retroautók a keleti blokkból. Itt tudod megrendelni:

www.retroautok.com

Én most rendeltem meg:)

Gotha képe

a barátom is megrendelte, de megjárta, mert elfogyott a kiadónál az első kettő, így azt mondták neki telefonon: szerezze be ahonnan tudja mert nem biztos hogy lesz... így nekem, aki nem fizetett elő már megvannak, az előfizető meg rohangálhat utána...

 

megnyugtató!

 

 

 

V*terán már 700-4000 között is lehet kapni. pofátlanság.

 

Lada 1500 képe

a wartburg cambi meg fog jelenni! amugy sárga az 1500 már megvan

ÁDY képe

Én már megvettem az első számot :)

DSCN4010.JPG

(Elnézést, hogy nem témához kapcsolódó a kérdésem, viszont hátha ti tudtok segíteni ebben)

 

A képen látható autón szereplő dísztárcsa csak ehhez a típushoz tartozott? Ugyanis van hat darab ilyen vagy ehhez hasonló fém dísztárcsám, viszont nem tudom mire voltak valók. Volt négy darab amin VW embléma volt, azt eladtam de ezek megmaradtak és nem tudom "mire" vagy kinek elpasszolni. Egyáltalán van még szerintetek valaki akit ilyen dísztárcsa érdekelne?

 

Amúgy anno a 90' évek elején a debreceni és a nyíregyházi "zsibin" lehetett kapni az oroszoktól Lada 1200 és Moszkvics modelleket. A méretarányt nem nagyon tudom, de rá volt írva minden pontosan. Talán még megvannak valahol. Azt tudom, hogy olyan eredeti stílusban meg voltak csinálva, hogy nagyon.

 

Gotha képe

És a Volgákon is ilyen volt. A közepén a kör (pötty) gyakran a jármű színével egyezett...

trebron képe

Engem a skoda érdekelne de nagyon, mert nekim is van egy és szeretnék modellben is egyet.

Kb. mikorra várható hogy lessz?

Ha jól tudom már egyszer kiadták, azokból a példányokból lehet még kapni valahol?

fontos lenne

Előre is köszönöm a segitséget.

Hali!

Nem tudja valaki, hogy lesz-e Moszkvics?

Választ előre is köszi:

copi78

Üdv, én most rendeltem meg a kiadótól az összes keleti model autót egyben. Lesz moszkvics autó is, mert nem állítják le az újság forgalmazását mint azelőtt.

Radios20 képe

Milyen Moszkvics típus lesz?

Előre is köszönöm a választ!

 Megnéztem a reklámot, ha minden igaz akkor zöldszínű 408-as vagy 412-es lesz.

            Üdvözlettel; Radios20

Nekem az lenne a kérdésem hogy hány oldalas az újság?

Csuby képe

Előlappal-hátlappal csak 12 oldal + egy A3-as poszter.

Üdv Hölgyek és Urak!

 

Bocsánat, de szólnom kell a gyűjtői modellek érdekében. Mivel jómagam is modellautókkal foglalkozom (több, mint 1000 darab van készleten), ezért veszem magamnak a bátorságat, hogy egy-két dolgot tisztázzak. A DeAgostini gyártja ezeket a modelleket és semmi közük egy igazi gyűjtői modellhez! Nálam is lehet kapni rengeteg bliszteres De Agostinit, áruk 2600 Forint, ezek is 2000-ért lesznek kaphatóak a bevezető 690 Ft után. Vettem egy Ladát szakmai okokból és a következőket tudni kell: a lámpák, a rendszám össze-vissza állnak, az ablaktörlő eláll, a tükör ferde, az anyaga önmagában sokkal gyengébb, könnyebb, stb. Szóval remek kis autómodellek ennyi pénzért, de azért ne hasonlítsuk össze mondjuk egy IXO Ist modellel, ami 7300 Ft! Aki nem hiszi, jöjjön be a boltba, szívesen megmutatom neki a különbséget bármelyik De Agostini és IXO modellen.

 

Üdv,

www.norev.hu

Dózsa Tamás

trebron képe

Gondoltam hogy ennyiért nem kiváló minőséget kapunk.

Engem egy SKODA 120L érdekelne modellbe, de sehol nem találok.

Tudnál ebben segíteni?
Esetleg nálatok van ilyen modell vagy lehet rendelni? Mert az oldalon nem találtam, csak újabb modelleket Skodában-ban.

Remélem tudsz nekem segíteni.

TREBRON

 

rice19@freemail.hu

Kedves Trebron!

 

Nekem sajna nincs ilyenem, viszont ha kijössz a nagy Autómodell vásárra november 8.-án, akkor bizotsan találsz olyat aki elad ilyen modellt.

Most foglalták le (én szervezem) a 63. asztalt, szóval elég sok eladó lesz minden kategóriában (Matchboxok, Corgik, újabb modellek, szocik, stb...). Gyártók képviselői, gyűjtők, mindenki megfordul a helyen. (További infókat találsz a Börzéről a honlapomon.)

Egyébként ha rákeresel, az Abrex gyárt ilyet, szerintem elég sok helyen lehet kapni.

 

Kedves NGA!

Nem feltétlenül igaz amit írsz, mert van aki szereti a jó minőséget, az nem alkuszik meg. Van akinek persze elég ez is és hangsúlyozom, én is azt írtam,hogy 2000 forintért ez teljesen elfogadható (sőt, én is előfizettem). Csak tisztázni szerettem volna, hogy mit kap ennyiért az ember. Vehetsz farmert 800 fortinért és (minőségit) 30.000 ezerért. Csak a különbséget akartam érzékeltetni.

További szép napot!

 

Üdv,

www.norev.hu
Dózsa Tamás

NGA képe

Irtam is, hogy sokunknak megfelel ez a minőség is.

Kedves Dózsa Tamás!

 

Én leginkább csak olvasgatni szoktam a Retronomot de most "tollat" ragadtam. NGA-nak ismerős leszek egy másik hobbym kapcsán:)

Előljáróban: Nem óhajtok megbántani senkit de itt nyilvánvalóan nem gyüjtők és modellguruk eszmecseréjéről van szó hanem olyan topictársakról akiknek a fenti kiadvány lelki kötődést jelent. Sokunkra igaz hogy szeretjük a fiatalságunk emlékeit.

 

Az egykori szocialista autótípusok közül jónéhány helyen lehet találni borsos összegekért diecast (fém) modelleket. A többségükre sajnos az elbaltázott szó a legjellemzőbb (tisztelet a kivételnek) Nem egy helyen találtam formai, méretaránybeli hibáktól hemzsegő modelleket 5-7 ezer forintos áron.

Nézzük rögtön az abrex skoda 120-as 1/43-as modelljét. Csak néhány hiba: Az ablaktörlő lapát egy kamionra is nagy lenne... A kocsiszekrény túl magasan áll és a tetejébe még rövid is. Kimondottan torz hatást kelt.

Mindez nem kevesebb mint 5640 forintért!

Az egykori szovjet tipusok is (más és más gyártótól) megtalálhatóak ebben a méretarányban.

Némelyik még csak nem is hasonlít az eredeti autóra. (többségükben orosz és Cseh gyártókról van szó) Szintén jó drágán!

Én (bár nem vagyok gyüjtő) rendelkezem néhány Minichamps, Highway 61, és Norev modellel. Ezek tényleg nagyon részletgazdag szép darabok, az áruk is olyan. Legtöbbjük 1/24 vagy 1/18 méretarányú.

Viszont ne felejtsük el hogy itt 1/43-as modellekről van szó amelyek a maguk 10 centi körüli nagyságával próbálják az eredeti autót megjeleníteni. Ennek a retroautós kiadványnak (De agostini) ez tökéletesen sikerült.

Én is fentartásokkal vettem meg az első példányt de...

Érdekes: Az én ladámon nem állnak el az ablaktörlők. A súlya hasonló az egyéb ilyen méretarányú modellekéhez. Nem ferde rajta semmi.

Az arányai teljesen rendben vannak.

A "krómozás" kifogástalan (nem csíkos, matt vagy elhalványuló, nem látszik ki alóla a műanyag. A kis műanyag alkatrészek nem "sorjásak"

Egyetlen hibát találtam: Az egyik hátsó lámpa ferdén állt, de ezt rögtön a helyére igazítottam.

Nagyon szép, részletgazdag és ami a legfontosabb: Ránézek és egy piros 1500-as ladát látok. (tehát eléri a célját) Szépek a lökhárítók, tiszták és karcmentesek a szélvédők, a kerekek és tárcsák kidolgozottak.

A fényezés és a szín szintén rendben.

A hűtőrács még nagyítóval is szép. Lehet hogy a kiadó rontja az üzletet de felteszem joggal teszi mert minőségi kiadványt vitt a piacra. Mindezt viszonylag olcsón tette.

Mi a legjobb példa erre ha nem az hogy a népszerű aukciós oldalon máris árulják az első modelleket, persze 1000-1500 forintos felárral.

Mindazonáltal kedves Dózsa úr! Egy autentikus hozzászólást elfogadtunk volna belinkelt webcím nélkül is mely érdekes mód magyarország legnagyobb modellraktárába irányít minket:)

Egy szó mint száz... Mi magunk is lehetünk gyűjtők és eldönthetjük hogy számunkra valami "gyűjtői" avagy sem. Én már látom lelki szemeimmel a kis gyüjteményt és ettől a highway 61 meg a Norev nem fognak fejest ugrani a polcról...

 

Kedves Kicsi 126!

 

Köszönöm, hogy tollat ragadott, bár nem értem, hogy engem miért támad, hiszen nem bántottam meg (nem is ez volt a szándékom) senkit-szerintem.  Ha elolvassa figyelmesen amit írtam, akkor láthatja, hogy a különbségekre akartam felhívni a figyelmet, semmi más nem volt a célom. De egyetértettem abban is NGA kollégával, hogy rettentő sokan vannak akiket ezek a modellek igen-igen boldoggá fognak tenni. Ezzel sincs semmi baj. Mint írtam, jómagam is előfizettem. Amiért "tollat" ragadtam, az az egy mondat volt, miszerint ez tökéletes minőség. (Nem szó szerint idéztem).

Az aláírásom egyébként lehet, hogy Önnek reklámszagú, én viszont így szoktam mindenhol aláírni. Ha pedig ettől pár emberrel több nézte meg az oldalamat, nem tudom ez Önnek miért fáj, hiszen úgysem veszi meg senki 7000-ért, nem?

Hozzáfűzném továbbá, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy valaki rendesen kiad egy modellt, vagy újságmellékletként teszi ezt.  Gondoljunk például csak az Áfa különbségre!
Ön említette, hogy Önnek semmi baja nem volt vele, gratulálok, kifogott egy jobbat, mint én. Engedtessék meg nekem azért, hogy amit leírtam az igaz volt, sőt, azóta az ablaktörlő is leesett. De ezzel sincs semmi baj.

Az Abrex Skodájához meg nem tudok hozzászólni, mert nem láttam még közelről.

Csodálkozom, hogy Ön gyűjtő és van több Minichamps modellje, de nem lát különbséget köztük és a DeAgostini közöztt. A részletekbe most nem mennék bele, mert olyan nagy lehet a különbség.

De ahogy Ön fogalmazott: "Ránézek és egy piros 1500-as ladát látok".

Szerintem ez a lényeg.

Viszont érdekes, hogy Ön, bár névtelenül, de mindenki nevében ír, amikor azt írja, " egy autentikus hozzászólást elfogadtunk volna belinkelt webcím nélkül is...".

Azt gondolom a hozzászólásom autentikus, egyrészt mert autómodellekkel foglalkozom több, mint 6 éve, másrészt mert én látok különbséget autómodell és autómodell között.

További szép napot kívánok Önnek (is)!

 

Üdv,

www.norev.hu

Dózsa Tamás

Érdekes ez az összehasonlítás téma.

A drágább többnyire jobb de ki tud egy minichamps-ért tízezreket kifizetni.

Én kettőt is vettem a ladából, egyet magamnak egyet a gyereknek bár az övé valószínűleg nem lesz hosszúéletű.

A márkát illetően tény leg nem DeAgostini. A bliszteren jól látható az Ist models logó. Tehát nem lehet Ist models-t Ist models-hez hasonlítani. Van olyan Ist models aminek barna a kárpitozása de amúgy semmi különbség a hátsó lámpákat is helyre lehet csavarni. Szerintem ez az Ist models lebutított változata. Hibátlan 50 darabos gyűjteményem lesz ezekből 90000-ért. Ez más márkából kb. négyszeresébe fájna.

NGA képe

Szerintem aki ezeket a retroautósakat megveszi, az biztos hogy nem veszi meg a 7000 Ft-os modellt. Én biztos hogy nemhogy 7000 Ft-ot, de még a felét sem adnám ki egy ilyen modellre. De van akinek ez a szenvedélye, és az megveszi a jobbik változatot is. Szerintem sokunknak bőven elég ez a minőség, mivel ez is sokkal jobb, mint bármi eddig ami volt. Ezért nagy gratula a kiadónak!

Kedves Fórumozók!

 

 

Ne haragudjatok, hogy tegeződöm, de általában a többi fórumon is tegeződnek a hozzászólók, s talán közös érdeklődésünk - a régi autók - is megengedi ezt.

Én már majdnem tíz éve gyűjtök modellautókat, már több mint 170 darabom van 1/43-as méretarányban. gyűjteményemben megtalálható szinte valamennyi vezető gyártótól: Minichamps, Norev, Spark, Ixo, Auto-Art, Bizarre, stb.

 

Először is szeretnék egy félreértést eloszlatni: ezeket a modelleket nem a De-Agostini gyártja, hanem az Ixo.

A De-Agostini egy könyv-újság, stb kiadó vállalat.

Több ilyen cég is létezik, pl. a spanyol-francia Altaya, amelyik ugyanígy kiad modelleket mellékletként:

http://altaya.fr/categorias.php?categoria=miniaturas

De például Japánban is vannak ilyen kiadványok:

http://www.fujisan.co.jp/Product/1281681552/b/list1/

 

A nálunk most induló sorozat, ugyancsak a De-Agostini kiadványaként Lengyelországban már a harmincadik szám körül tart:

http://www.kultoweauta.pl/

Oroszországban pedig, ahol csak szovjet autók jelennek meg a sorozatban, a 18 szám körül:

http://www.cars.deagostini.ru/

 

A Lada modell csomagolásán rajta is van valahol, hogy Ixo-Quality.

Ezek a kiadványok úgy működnek, hogy a modellgyártó cég megszerzi egy-egy autó gyártási jogát, majd legyártja az öntőszerszámot, s elkezdi a sorozatgyártást. Mivel a gyártás során az öntőszerszám kopik, az első x darabot saját márkanév alatt forgalmazzák, saját talapzaton, csomagolásban, stb. Ez a szoci autók esetében az IXO által alapított Istmodels:

http://www.istmodels.com/home.asp

 

Persze az alapszéria legyártása után sem akarják kidobni az öntőszerszámot, ezért egyik lehetőség az, hogy tovább gyártják kiadvány-kiadó cégeknek, akik nyomtatnak a modellekhez újságkiadványt, s így forgalmazzák tovább.

Igazából a gombhoz gyártják a kabátot, mert a modellhez csinálják az újságot, így már alacsonyabb ÁFA kulccsal lehet eladni.

 

Természetesen a modellgyártó cégnek nem érdeke saját magának konkurenciát teremteni, ezért a megállapodásban szerepel a modellek valamilyen mértékű lebutítása (pl. a belsejét nem festik ki, néhány matrica lemarad, a fényezés nem az igazi, stb), nem beszélve a talapzat, doboz, s márkajelzés hiányáról.

Erre legjobb példa a Volga M21, aminél az eredetit IST013-as katalógusszámon találjátok, ami a kétszínű fényezéssel készült, a De-Agostini-nak gyártott pedig egyszínű.

 

De a negyedik számban megjelenő Wartburg fényezése is rikítóan sárgább lett.

 

Sajnos tisztességtelen kereskedők Magyarországon is vannak szép számmal, így a lengyel megjelenés után azonnal megjelentek a modellek itthon 5-7 ezer forintos áron, sőt ismerek olyan srácot, aki kedvenc típusát 14 ezerét vásárolta!

 

A magam részéről, mint régi gyűjtő azt javasolnám, akit komolyan érdekel a téma, az nézze meg először az eredeti IST autókat, mert a 690 forintos első ár még tényleg nem sok, de amikor már kétezer forintok lesznek, lehet, hogy érdemesebb másfél havonta egy eredetit venni, aminek típusát Te választhatod, mint három alacsonyabb minőségűt, választási lehetőség nélkül (azt kapod, ami az újságban van). Arról nem is beszélve, hogy a 3-4 éve gyártott eredetileg 25 eurós, mára már ritkább IXO modelleket 100 euróért árulják az ebay-en.

 

Akinek pedig csak a nosztalgia, a szép emlékek miatt tetszik, annak ezt a sorozatot ajánlom.

 

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.

 

Üdv: Pagox

 

 

 

 

Csuby képe

Köszi a szakszerű, és logikus ismertetést

Gotha képe

Köszi ezt a kimerítő írást, sok kérdésre kaptam belőle választ. Azt hiszem a lapkiadó is akkor lenne korrekt ha ezt legalább így leírta volna. A magam részéről én is beszereztem a ladát, de eldöntöttem nem fogom az egész sort megvenni, csak 10-12 kocsi érdekel belőle konkrétan.

 

 

 

Lada 1500 képe

Nekem is bőven megfelel ez az ár és nem értem, hogy miért ketül az 7000 ft-ba miből van az  aranyból?!

Üdv Lada 1500

Kedves Tamás!

Én is megvettem az első számot a Lada 1500-el, egyetértek veled,hogy a minősége az árnak megfelelő. Nekem van néhány Lada modellem még az orosz kivitelből,azoknak sem túl jó a minőségük,az 5 ajtós szamara most hullot darabjaira! Ezeket viszont horror öszegért vesztegetik,legalábbis amit én láttam.

Üdv!

Csaba

Én a modellel meg vagyok elégedve (ennyiért), viszont a füzet az nagyon nem jó. "Adatok özöne, fényképek, érdekességek". A szláv istennő című írás első illusztrációja egy 1600-as lada. Adat is nagyon kevés van. Tudom, örüljek a modellnek. Örülök.

Kedves Fórumozók!

Végig olvastam az írásokat! Abban iagza van a model kereskedő úrnak hogy ő ebből és és ha nem nála veszik a modelt az neki nem jó, viszont teljesen más vásárló közönséged fog meg ez a modell!

Én eddig motor modelleket gyűjtöttem, de sosem adtam 5000Ft nál többet egy motorért sem, általában 1000-2000Ft közötti olcsóbb modelleket választottam!

Nem vagyok annyira megszálott hogy megvegyem a 7-10e Ft modelleket, ja és nem is tellne rá!

Igaz még fiatal vagyok(18 Éves) az ébn fiatalságom már nem ezek az autók, de lázba hoznak ezek a modellek, és 2000Ft hajlandó vagyok adni értük!

A Ladámon nekem is ferdén ál a hátsó lámpa , de már kiegyenesítettem!

Nagyon Várom már a Fiat 126P és a Wartburg Transt=pick up, mert nekünk ilyen autóink voltak!

Szóval ebben a kategóriában jó a minőség, többet pedig úgysem adnék értük!

Ha nem lennének ezek a modellek tovább fájdítanám a szivem nézegetve a modell boltok kirakatát és webshop-ját!

De így hogy van ez az újság lesz saját modell(szerű) autóm!

Kicsit hosszú voltam én is, ezért elnézést!

Köszöntök Mindenkit!

Üdv Balogh Dávid

Skoda_130_GL képe

Kedves Dózsa Tamás!

 

Azt szeretném megkérdezni hogy DeAgostini Skoda 120-as van-e a boltba??

trebron képe

ezt már én is kérdeztem, de náluk nincs

nekem is skoda kellene

a képen látható skoda az enyém, ,,mellé, szeretnék egy modellt :)

Radios20 képe

Üdv!

http://www.hokimodell.hu/index.php?page=2

Itt van Skoda :-)

 

Üdv; Radios20

Csuby képe

Megnéztem az oldalt. Az 1:43-as kocsik között a többség nem a legszebb, és nem is pontos. Az áruk viszont szép magas. Pl.: egy szemmel láthatóan nem alakhű trabant 601-es 10000 Ft fölött van.

 

http://www.retronom.hu/node/18288

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Minichamps (1:43)

#400014001

10900 Ft

TRABANT 601 S 1985

 

SMC1706 képe

Üdv

 

Lesz Skoda a Retroautók sorozatban, méghozzá '83-as 120LS meg '64-'66-os 1000MB is, de nem tudom mikor.

Kedves 130 GL!

 

Sok szocialistám van az említett IXO minőségben (pl. Wartburgok, Trabik, Volga, UAZ, Barkas, stb...) és árban. Kispolákom van olcsóbban Starline kiadásban és Skodám csak 3 db Norev van (Octavia, Octavia kombi és Superb). Raktárkészlet menüpontban ott van a napi frissítésű árlista az oldalamon.

Az Abrexet nem forgalmazom, de ahogy írta a kollega, a HO-Ki modellnek van ilyenje.

 

Üdv,

www.norev.hu

Dózsa Tamás

Helló!

Megtudná valaki mondani nekem, hogy lesz e Trabant 1.1, és ha igen melyik számba?
Előre is köszönöm.

NGA képe

1.1-es nem lesz. 601-es van a sorozatban.

Sziasztok!

Meg tudja valaki mondani hogy ezek az autók mekkora méretűek, kb. ?Mert nem vágom ezt az 1:43-mast

Pl.:Akkora mint a tenyerem vagy akkora mint 3 ujjam.Vagy mi???

Köszi!

Radios20 képe

Akkora mint a hátrahúzós játékautók.

Olyan 7-8 cm hosszú kb.

Szerintem legalábbis. Viszont ha a retroautok.hu-n megnézed a reklámját az újságnak, ott ennél kisebbnek tűnik nekem.

Üdv; Radios20

Az eredeti autó méretének 43-adára kicsinyítik le. Egy kb 4 méter hosszú kb 9,5 cm körüli.

kondis képe

Az 1/43as lada esetében ez:9,5 és 3,5cm.

A Wartburg már az újságosoknál!

Lada 1500 képe

Pár perc és fent a Wartburg

 

Gotha képe

megvettem tegnap a wartburgot, és valóban , azon már némi egyenetlenségeket tapasztaltam. Mintha épp a MERKUR telepről érkezett volna: a hátsó kerék tojás alakú volt és egy nyolcas is volt benne.  nosza szétszedtem és mit látok, a felni a gumi alatt tiszta sorja volt, amitől a gumi nem ment fel rá... a díszrács az elején szintén bután volt letörve az öntőcsapról, elállt a helyéről... de kikaptam, lefaragtam és most már jó lesz... hétvégén már pöfögök is vele Siófokra... :D

Skoda_130_GL képe

A Retroautók a Keleti Blokkból a Skoda 120 LS ujság képeket azt hol lehet megnézni??

Helló!!!

Azt szeretném kérdezni, hogy az első számot valahonnan belehetne-e szerezni Pl.: a kiadótól lécci segítsetek!!!!! Szükségem volna a Lada modelre

Köszi Csaba

Skoda_130_GL képe

Nem tudjátok hogy ennek a Skoda 120 LS-nek ki a gyártója és hol lehet kapni??

 

http://leon.bloguje.sk/img/skoda%20120%20ls%201.jpg

Ez a modell teljesen megegyezik azzal, ami remélhetőleg a magyar újságmellékletben is lesz.

Spanyolországban az Altaya kiadó 80-as évekbeli autók sorozatának egyik melléklete:

http://www.altaya.es/coleccionable/nuestros-queridos-coches-anos-80---nu...

http://www.foroescala43.net/phpBB3/viewtopic.php?f=16&t=39

 

Ezeket az autókat is az IXO gyártja, azonban Nyugat-Európában becsülik annyira a vásárlókat, hogy az autót talapzatra csavarozzák, valamint bliszterbe, vagy akrilvitrinbe csomagolják.

Az autókhoz elsősorban az ebay-en lehet hozzájutni, áruk nagyságrendileg 8-12 euró + postaköltség, de például a norev.hu-s srác is árul belőlük 3000 ezer forint alatt.

 

Nagyon sok típus van, itt is lehet rengeteget találni az Altaya és az Edicola gyártók alatt:

http://www.carmodel.net/

 

Én erre a kollekcióra is szívesen befizetnék. Vajon lesz nálunk is?

Skoda_130_GL képe

norev.hu-os srác mien néven van fent??És honnan szerezte??Lehet rendelni??

Szerintem nem, mert az Altaya és a DeAgostini külön kiadó. De előfordulhat, hogy terjeszkedni fognak mifelénk is, és akkor elképzelhető.

A norev.hu-s srác pedig ezen a néven van fent. :-) Csak olvassatok vissza! :-) Vagy tegyél eléje három darab duplavét és egy pontot! :-)

Szerintem utána emilben, vagy személyesen mindent meg tudtok beszélni.

trebron képe

Egy ilyen skoda kellene nekem . Honnan lehet megrendelni?

http://leon.bloguje.sk/img/skoda%20120%20ls%201.jpg

A Volga M-21 az újságosoknál!

kondis képe

Megvettem a volga m21-est is!Bár idáig szerintem a lada volt a legkidolgozottabb!Nem hiába azt adták elsőként!

Én is megnéztem az újságosnál. Bevallom, jobb, mint vártam, de például a hátsó lámpák befelé dőlnek.

 

Viszont most adta ki az Ixo-Ist a Wartburgokat hivatalosan:

https://ssl.kundenserver.de/modelissimo.de/Mitte.php4?SeiteAnzeigen=1&a=...

és

https://ssl.kundenserver.de/modelissimo.de/Mitte.php4?SeiteAnzeigen=1&a=...

 

Ezeken már nagyon jól lehet látni a kidolgozás különbségeit. Legszembetűnőbb, hogy csak baloldalt van visszapillantó tükör, mint az eredetin, az oldalsó ablakok, a dísztárcsa.

És a gyönyörű fényezés.

 

Ezért írtam régebben, hogy szerintem érdemesebb lehet másfél havonta egy ilyet venni.

kondis képe

Valóban szebb a kidolgozásuk!sőt jóval szebb!de itt is elkövettek hibákat!Összekeverték a 60as 70es 80as éveket rajta!Mondjuk ezt egy átlag vásárló észre sem veszi!

Igaz, de sajnos csak a nagyon drágák piszkosul precizek.

Itt van például a holland Neo-Models, kis darabszám, műgyanta, különleges autók. Most jelentetik meg az M21 kombi változatát. De itt az ár már 13 ezer forint.

https://ssl.kundenserver.de/modelissimo.de/Shop/Bilder/39064.jpg

https://ssl.kundenserver.de/modelissimo.de/Shop/BilderR/39064R.jpg

 

Ja, és az oroszoknál nemrég épp ez jelent meg:

http://www.farposst.ru/2009/10/14/gaz_m_22_volga.html

 

Az embléma a motorháztetőn az nagyon jó.

ÁDY képe

DSCN4520.JPG

Nemtudjátok, hogy akik megrendelték az újságot mikor kapják meg, nekem a második számtól van a rendelés és még nemjött semmi??

Sziasztok!

Én is megrendeltem de a mai napig nem jött meg!

Telefonáltam a kiadónak azt mondták,hogy elküldik újra.

Az azért furcsa,hogy sima levélként adják fel igy aztán nehéz utána járni,hogy mi lett vele!

Lehet,hogy valamelyik postai dolgozó haza vitte a fiának....

Én ráadásul az első számtól rendeltem meg, és még én sem kaptam. Valaki kapott már?

Nyugi én is az elsőszámtól rendeltem meg de még én sem kaptam meg

egyébként a kiadó az írja hogy 2 lapszámot küld egyszerre ügyhogy aki a 2 lapszámtól rendelet meg az még várhat

SMC1706 képe

Beszéltem velük, én a 2. számtól rendeltem meg és azt mondták hogy November 10.-én adják postára és 2-7 nap múlva érkezhet meg.

ma megérkezett a 2-3 lapszám

Valaki kapott Valentino Rossi motorját ?




Neked milyet küldteK?

yamaha max biaggi 2002 motorját és neked ?

Nekem még nemjött semmi, csak kíváncsi voltam, majd ha jön kiírom.

Csiszi képe

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Sziasztok!

 

Én is meg rendeltem, és amikor megkaptam ehét csütörtökön akkor látom csak a motor+ a Lada poszter és a Volga jött meg. Nagyon meg vagyok elégedve a modellekkel!

Teszem föl a kérdést hogy a többi?

Erre olvasom a levélbe, hogy túl sok volt az érdeklődő rá és elfogyott.

Van, egy jó hely Budapesten ahol be lehet szerezni mind a három számot a Dózsa György úti metró állómásnál, az újságosnál. Én is itt szereztem be itt van kettő újságos is majdnem egymással szembe! Máshol is beszerezhető a Relay újság hálózatában.

Nekem nagyon bejönnek a szocialista autók. Jelenleg is van kettő: egy Lada 21053 és egy Fiat 126p mind a kettő remek:) Alig várom, hogy meg legyen modellbe a kis polski igaz van már egy az welly márkájú.

Ha kell a segítségem vagy kérdésetek van: csiszik@freemail.hu címen elértek.

 

Csiszi

 

Lada, Wartburg, Volga újságokkal

 

Lada, Wartburg, Volga

 

Az eddig megjelent autók

Skoda_130_GL képe

Ha nem lessz magyarországon akkor átalakítom az enyémet Altaya kinézetüre.Vagy megrendelem.

No, úgy gondoltam, ideje beregisztrálnom, és pár dologról a szubjektív véleményemet leírnom.

 

Olvasván az itteni hozzászólásokat, bizony eleinte nem tudtam, mitévő legyek. Nagyon tetszett az ötlet, hogy végre megfizethető áron összegyűjthetnék egy keleti autókból álló sorozatot, ugyanakkor voltak elbátortalanító hozzászólások is, melyek inkább norev, ixo ist-modell stb. márkák felsőbbrendűségét hirdették. Nos, én végül mégis úgy döntöttem, hogy megrendelem, aztán ha nem tetszik, majd lemondom maximum.

Az első két példányt megvettem biztonságképp újságosnál is, mivel bár megrendeltem, de okt. 28. után -  tehát nem biztos, hogy valaha is kiküldik már az első két példányt, de így megoldottam. A Volga viszont tegnap érkezett, az ajándék versenymotor (2004 Repsol Honda, Nicky Hayden) kíséretében.

Őszintén megmondom, hogy 1990 ft sem nagy pénz érte, ha összevetem az ist-modellel, a minichamps-sal stb.  - 1790 ft meg végképp nem sok úgy, hogy odahozzák Neked, nem kell utánajárnod, azon aggódnod, hogy elfogy-e, mire az újságoshoz érsz meg ilyesmi. Jójó, most jöhet a "de az kidolgozottabb, tartósabb, szebb a festése" frázis, DE... Ugye nem kell ecsetelnem, hogy itt rendelés esetén már nem is 3, sokkal inkább 4 modellt kap az ember egy márkásabb áráért (de egy minichamps áráért 5-öt! - na nehogy már 5 ilyen ne érjen annyit, mint 1 minichamps, annyival azért egyáltalán nem rosszabb...). De legyen csak 3, akkor is. Valamiért nekem van egy olyan heppem, hogy egy 10-12 cm-es kisautóért nem fogok kiadni 7-8-9-10 meg még több ezer forintot, ez azért mégsem annyira lételemem. Akinek az, és van rá pénze, azt természetesen maximálisan megértem, ha nem ezt, hanem a drágábbat, márkásabbat választja. Nekem tetszik, jó érzés nézegetni, még a kisebb hibák ellenére is, amiket itt említettetek is páran.

 

Szóval teljesen őszintén: látom, valóban valamivel jobb a festése, a kidolgozottsága a belinkelt wartburgnak például, mint ami nekem van. De hogy ez nem ér meg plusz 5-6 ezer forintot, az is biztos. Majd ha milliárdos leszek, talán... :-)

Már mindenki megkapta csak én nem?:(

Csiszi! Mikor rendelted meg, hogy már nem jutott? És egyáltalán, hogy lehetséges ez? Mert még én sem kaptam meg, ezek szerint már nem is fogom? Az a pár száz forint nem számít, szívesen megveszem az újságárusnál, ha még van, de hát pont azért rendeltem meg, hogy ne kelljen szaladgálnom utána, és izgulni, hogy kapok-e! E-mailt írtál nekik, és válaszoltak? Mert akkor rákérdezek és tűz az újságoshoz. Hihetetlen!

Te se kaptad még meg, az jó!!E-mail-lel ne nagyon próbálkozz mert arra nem nagyon akarnak válaszlni, kb  csütörtökön-pénteken küldtem nekik egyet és még választ nem kaptam.

Elképesztő! Akkor hétfőn szaladok az újságoshoz, hátha maradt még. Mondanom sem kell, a Lada és a Wartburg kéne jobban, mint a Volga meg a Gaz terepjáró...

hmmm én se kaptam még meg (2. számtól rendeltem), de azért még várok a hét első feléig hátha megjön.

Csiszi képe

Kár várni szerintem jobb ha elmész jó pár újságoshoz!

Mert olvastam, hogy felhívták és nem tudják tutira biztositani lesz belöle!

Csiszi képe

Nem irtam e-mailt fel se hívtam egyből elmentem keresni az újságosnál és volt:) Ezt mondjuk én se értem miért nem tudnak küldeni. Szerintem mindegyiket elosztogatták az újságosok között. A legjobb hely szerintem az ahol kevesen fordulnak meg ez tapasztalatból mondom és ott bármilyen újságot meg kapsz például Dózsa vagy Árpád híd vagy egyéb megállóknál!

Ha gondoljátok rákérdezek hogy van-e még de szerintem lesz mert mondták hogy több van mint amit én megvettem. És szerencsére elég kevesen tudják az alábbi helyet és ha tudják nem ezért keresik fel!

Én is direkt azért rendeltem meg,hogy biztosan meglegyen erre most tessék!

Ott volt mind a két szám a kezemben de nem vettem meg,mondván úgyis küldik! De nem! A kiadót hivtam azt mondták,hogy elküldik újra. Ha nem lesz meg hát tényleg megüt a guta! Az biztos,hogy a többit azonnal megveszem és lemondom az előfizetést!

Csaba

Én is direkt azért rendeltem meg,hogy biztosan meglegyen erre most tessék!

Ott volt mind a két szám a kezemben de nem vettem meg,mondván úgyis küldik! De nem! A kiadót hivtam azt mondták,hogy elküldik újra. Ha nem lesz meg hát tényleg megüt a guta! Az biztos,hogy a többit azonnal megveszem és lemondom az előfizetést!

Csaba

Ma megláttam a Vogát egy kis trafikban,rögtön meg is vettem,sőt még az első szám is megvolt! Most már csak abban bizom,hogy hátha lesz újra a 2-szám is! Az eladó hölgy fölajánlotta,hogy elteszi nekem a többit!

Az előfizetést pedig elfelejtem! Na bumm nem lesz bólógató kutyám!

A Volga szerintem nagyon jól kidolgozott,ne felejtsük el,hogy 1:43-as méretarányban készült.

Üdv mindenkinek!

Csaba

Megjött minden, a motor a poszter,és a két autó!

Igaz most két volgám van de nem baj! Valakit nem érdekel esetleg?

Árában adom,vagy cserélném!

Cimem:matula71@freemail.hu

Remélem ezért nem törlik le az üzimet!

NGA képe

Esetleg Lada-m van bontatlan.

Köszi,de Ladából nekem is kettő van,az egyik "karambolos" ugyanis leejtettem,igy vettem egy másikat. Csak a lökháritója tört el nem olyan vészes,azért legyen rendes!

 

A nagy buzgóság miatt nekem 2 Wartburgom van, az egyik bontatlan...

Köszi de varnyúm már van,esetleg későbbi számból kettőt vennél én meg egyet sem akkor jó lenne?

Csiszi képe

Október vége fele rendeltem meg!

Amikor én vettem akkor még volt belöle több is Ladából és Wartburgból is.

Siessetek. Amúgy az Árpád hídnál is van Relay újságosok mind a két oldalon szerintem ott is van.

Én szurkolok nektek, hogy legyen.

 

 

Köszi, ez így eddig jó, csak az a baj, hogy nemvagyok pesti, hátha hét elején küldik még, ha nem, majd megszerzem valahogy

Csiszi képe

Ismerösöd csak van budapesti vetesd meg vele!

Aztán elküldi neked postán!

Ma megjött az újság,  küldtek mindent, motort, posztert és mind a két kocsit, nagyon jók

Örülök, hogy megkaptad! Én viszont elmentem az újságoshoz, és megvettem a Ladát és a Wartburgot. Szerencsére mind a kettőből volt még, sőt nem is a kirakott autókat adta ide az eladó, hanem a raktárból hozott, tehát volt még belőle.

 

Nagyon meg vagyok elégedve a modellekkel. Szerintem ennyiért megéri.

SMC1706 képe

Végre megjött nekem is, de a poszter lemaradt az ismert okok miatt, pedig október 20-án rendeltem meg. Na mindegy, viszont a Wartburggal voltak problémák: a bal első és hátsó keréken írgalmatlan nagy sórja van, ezért a gumi igen furán áll rajta, a bal oldali "A" oszlop környékén pedig valami fehér cucc folyt végig, de szerencsére sikerült lemosogatni róla. Egyébként szép, formás darab és nem bántam meg hogy előfizettem. Mellesleg a Volgával semmi gond nem volt, alig várom már a következő 2 számot :).

Nekem is hétfőn Jött meg, semmi nem hiányzott belőle szerencsére, 2-és 3 szám érkezett, a motor modellel és a plakáttal !

Nagyon zsír , én hibákat sem találtam az autón, nekem megfelel, és mivel én  motorgyűjtő is vagyok, a modellnek is örülök nagyon.

Az enyémbe egy YZF-250 es van 2000-ben volt versenyben a járgány.

Egyépként vidéki újságárusoknál is van még, Lada már kevésbé de Wartburgból még több darab!

Csiszi képe

Örülök,hogy aki megakarta venni az első két számot az megtudta!

Én is várom már a Gaz 69-est és a Zaporozecet:)

 

Csiszi

Sziasztok! Új vagyok még....olvasgattam és nagy örömömre látom h itt hozzá értő emberek vannnak! Remélem fog nekem valaki válaszolni néhány kérdésemre, amire sehol nem találok választ.

Skoda 120l modellt keresek...Ebből csak 1/48as és még annál kisseb létezik? Nagyobb nincs is egyáltalán? És ez valóban 9-10 cm körüli? Nagyon nem értek hozzá.......Én azt sem tudom, h ezek miért kerülnek ilyen sokba, ha ilyen kicsik? Mit tudnak ezek? Vagy mit lehet velük csinálni?

Tudom nagyon butának tünhetek most ittt......de remélem azért kepok egy kis segítséget! Előre is nagyon köszönöm!!!

Üdv: Lau

Szia Lau!

 

Az 1:43-as méretarányú fémmodellek a valódi autók élethű, negyvenharmadára kicsinyített másai. Ez a gyűjtői méretarány, hiszen amellett, hogy még szép kidolgozást tesz lehetővé, sok elfér belőle a polcon, vagy a vitrinben. Azért kerülnek sokba, mert pontos modellezést és finom kivitelezést igényel az elkészítésük. Igazából nem a modellek drágák, hanem a magyar emberek pénze kevés, hiszen Nyugat-Európában is ugyanennyibe kerülnek, és ha felszorzod az ottani átlagfizetéshez, mindjárt kedvezőbb arány jön ki. A legnevesebb gyártók modelljeiért 7-10 ezer forintot kell fizetni, ami szerintem is túl nagy összeg, de ezért a pénzért általában valóban szépen kivitelezett kisautót adnak, persze vannak bosszantó hiányosságok és hibák is. Ez a sorozat kiváló lehetőség, hogy kedvező áron hozzájuss olyan, valóban ritkán, kevés gyártó által lemodellezett klasszikus autóhoz, amit szeretsz. Például a 120-as Skodához, amit az Abrex cég is kínál a korabeli színválasztékban 5000 forintért. A Skodát egyszer már megjelentették a topic tetején látható naranccsárgában, az új kiadásban is lesz, csak később.

Hogy mit tudnak? Boldogsággal töltenek el, ha rájuk nézel, és az igazi autót látod meg bennük. Autórajongóként a modellek beszerzésével egy kicsit úgy érzem, mintha mindegyikből lenne egy valódi autóm, hiszen a tudatomban élő képet és a hozzá kapcsolódó jó érzést váltják ki, ha a vitrinben megpillantom őket. Én is igyekszem elérhátő áron beszerezni a kedvenceimet, tízezerért én is csak pl egy nagyobb, 1:18-as Citroen DS-t vettem meg. Gyerekeknek, játszani, és tisztességes autórajongóvá nevelődni nem kimondottan alkalmasak, erre a célra egy ideig jobbak az egyszerűbb kidolgozású, elnagyoltabb, és strapabíróbb játékok, pl. a Bburago vagy a Maisto autói.

 

Jó szórakozást hozzájuk!

 

 

Nekem már csak a Skoda, meg a Trabant hiányzik. Az összes többi meg van már:)

NGA képe

Trabantom van egy felesleges. Annyi, mint az ujságosnál.

Kedves NGA!

A Trabant érdekelne,ha még meglenne!

Előre is köszi!

Ha valakit érdekel, a második bontatlan lapszámomat elcserélném mondjuk a negyedikre!

Csiszi képe

Sziasztok!

 

Az alábbi oldalon van eladó Lada és Wartburg

http://www.expressz.hu/jatek/modell/hirdetes-17277111/

 

Csiszi

TTL

 

Ezt jól elkapkodták. Szerintem a lada óta a legjobb állapotú modell, csak a hátsó sárvédője volt leütve. A volga eddig a legalja. Tiszta festékhiba a

két a oszlop, körben több helyen leütve, a tető és a motorház elég csúnyán. Bónusznak lefolyatva valami olajos trutyival. Guszta.

 

Dsci0039.jpg

Dsci0040.jpg

Dsci0042.jpg

Dsci0045.jpg

Dsci0047.jpg

Dsci0048_0.jpg

Dsci0049.jpgDsci0051.jpg

SMC1706 képe

Nekem a Wartburg volt rossz állapotban, de szerencsére orvosolható. A Volgával semmi probléma nem volt.

Sziasztok!

 

Van felesleges Gaz 69-es modellem bontatlan dobozban. Szívesen elcserélném vagy a Ladára vagy pedig a Volgára, ugyanis azokról lemaradtam és hiányoznak a gyűjteményemből. Ha lehet akkor szintén bontatlan dobozos autó érdekelne vagy sérülésmentes. Én Budapesti vagyok. Ha valakit érdekelne a csere, akkor írjon ide vagy egy e-mailt és megbeszéljük a részleteket.

Címem: power200@freemail.hu

Csiszi képe

Szia!

 

Ha gondolod én segítek neked!

Tudom hol lehet beszerezni!

A Lada is szerintem van még, de a volga tuti!

Írtam e-mailt is!

Érdekel a gaz 69-es!

 

Csiszi

Néztem a lengyel oldalt, gondolom ugyanazokat a kocsikat adják ki nálunk is.
Jól néznek ki ezek a warszawák (jé, lengyelék is így írják az "sz"-t) syrenák
(ezt meg skoda octaviának néztem), meg mikrusok. Mondjuk eddig az utóbbi
kettőről nem is hallottam. Valószínűleg ezeket is megpróbálom beszerválni,
de jobban orültem volna pl. skoda 1000MB 102 110 110R és favorit modelleknek,
mert az az 1 db 120-as igen gyér. Ezekre a lengyel vasakra nem is emléxem,
gondolom még az 50-60-as évek során futkározhatott belőle nálunk valami
elenyésző mennyiség.
Persze, ha valaki tájékozottabb leírhatná, hogy "miket írsz te ide, hát a
nagyapámnak is ilyen warszawája volt, az apám is syrenával járt és nekem
is mikrusom van".

 

TTL

Csak szólok, hogy az a lengyel oldal kb. havonta frissül és tesznek fel újabb modelleket, úgyhogy még bőven lehet a sorozatban többfajta skoda is

Különben meg válasz a kérdésedre: Warszava az volt felénk is, csak nem volt olyan elterjedt mint a többi szocos autó, még apukám falujában is volt egy M-20-as Warszava mikor még gyerek volt

SMC1706 képe

Én azt olvastam, hogy 2 féle Skoda lesz: a 120LS és az 1000MB.

Találtam egy külföldi oldalt, itt vannak újabb modellekről lista ugyanebből az újsából a lengyel verziójának, nemtom, hogy újabb eresztés ez lesz-e, vagy nem akit érdekell nézze meg ennek az oldalnak a legaljafele van a lista http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=219208&c=0&f=1&start=4700&4716

SMC1706 képe

Haverom Október 13-án reggel vette meg az első számot és volt benne neki egy kérdőív amiben volt egy olyan kérdés hogy "Melyik modellt vásárolná meg az elsők között?", és alatta pedig a listája az autóknak. Néhány hiányzik belőle (pl. a Lada 1500), de több mint 40 fel van sorolva és az azért nem semmi, tekintve hogy 50 lapszámot terveznek.

 

Szerencsére a listát beszkenneltem a kérdőívből még mielőtt beküldtem volna:

 

http://img697.imageshack.us/img697/755/retroautklista.jpg

Ezeken a lengyel fórumokon láttam, hogy kiadtak helyi festésű fiat, warszawa, meg syrena mentőket gyűjtői változatban.

Van aki már meg is moddolta: beteg figurát pakolt a hordágyra:)

Lehet, hogy nálunk is dobnak ki majd sima vagy inverzrendőrladát,

vagy parancsnoki tűzoltót? Kötve hiszem, vagy csak a rendelőknek bónuszban:( Az legalább +, hogy magyar jellegű rendszámmal adják ki nálunk a kocsikat, a lengyeleknél meg inverz rendszám van rajtuk.

 

TTL

A lengyelek sokféle autót gyártottak, sajnos általában nem túl jó minőségben. A szovjet Pobjedával megegyező Warszawából nagyon sok volt nálunk is (egy időben a taxik Warszawák voltak), csak egytől-egyik szétrohadtak, és viszonylag hamar eltűntek. Ha jól tudom, egy-két restaurált darab maradt meg belőlük. A Syrena a Trabant lengyel megfelelője volt, az 50-es években tervezték, kétütemű motorral, fém karosszériával. Egyáltalán nem exportálták, így Magyarországon sem forgalmazták, mivel nyersanyaghiány és más okok miatt nem tudtak belőle eleget gyártani. Érdekesség, hogy Wartburg-motoros változata is volt. A Mikrus MR-300 miniautót három évig gyártották, alig több mint 1700 darab készült belőle, és lényegileg mind otthon maradt.

admin képe

A téma lassan átmegy adok-veszekbe kérem ezt itt folytassuk:
http://www.retronom.hu/node/19454

 

Retro


autók


Autóklub emblémák
Akkor és Most
Filmes autók
1980-1989
Lego autók
1980-1989
Mentőautók
Találat: 2