Szerencsi Boci csokoládé


Szerencsi Boci csokoládé

a mai bocicsoki a nyomába sem ér az eredetinek, ahogy a mostani pilóta keksz sem.

oldtimer képe

A mostani pilótakeksz jobb mint a régi!

 

A régi mára kőkemény lett, és téglának jó annyira száraz.

 

A mai meg friss még

 

üdv.: oldtimer

simán nem.
És ez annyira elszomorító.... :'(

de megkívántam...de a régit...:)

hú de szerettem! meg a betû abc-t. Én szunyogost kaptam :)

igazatok van, és sajna lassan minden régi finomság eltûnik... téli fagyi, cumi nyalóka, stb.

A legjobb csoki volt. Miért kell minden jót megszűntetni???
A téli fagyit utáltam, nekem nagyon édes volt:-( De ettől még kár érte, mert ez is hozzá tartozott az akkori édességek közé, kellett a polca. Bárcsak lenen egy olyan édességbolt ahol minden ilyen régi dolog megtalálható lenne. Csak egy napra is. újra élvezni az ízeket:-)

Igaz, ami igaz, ma már semminek nem olyan az íze, mint a gyerekkoromban volt. De téli fagyit - amit akkor én sem nagyon szerettem - lehet most is kapni. Néha látni egyet-egyet CBA vagy Reál kisboltokban. Ha valaki anno szerette, vegyen egyet és számoljon be milyen a 21.század téli fagyija...

A boci-csoki meg azóta lett vacak, amióta a "nyestlé" átvette a hatalmat. Csak a márkanév maradt, minket meg szépen át akartak szoktakni a nyugati ízvilágra. Az én részemről nem nyert....

Szia!
Én pont most szilveszterkor ettem téli fagyit! :) Szerintem ugyanolyan az íze, mint volt! Ugyanolyan édes, vajas vagy nem is tudom mivel csinálhatják. Az illata és az állaga is teljesen az, még a sercegős el nem olvadt cukorszemek is ugyanúgy ropognak az ember foga alatt. :D Talán csak egy kicsit kevesebb krém van benne. De tökugyanaz, mint régen!

Hú, én már idejét sem tudom, hogy mikor ettem télifagyit utoljára, de az általad leírt élményekre én is emlékszem. :) A csokikrém íze még most is a számban van, valamint a tetején lévő csokiborítás meg a cukorszemek is tisztán élnek az emlékeim között! Istenem, de régen volt! :(

Én éppen ma - azaz már tegnap - ettem, mivel felfedeztem egy üzletben, és vettem belőle többet is. Feltettem ide: http://www.retronom.hu/node/5759 . Már láttam néhány éve egy másik boltban is, azt valami kisvállalkozó gyártotta.

Ebből volt olyan kiszerelésben is, hogy csak 1 kocka.

Hát igen. A régi Boci csoki valóban sokkal finomabb volt. Egy időben (1996 környékén) kiadtak jubileumi Boci csokikat pár hónapon keresztül. Ezidő alatt fel volt osztva, hogy melyik héten ... vagy hetekben ... melyik régi csomagolásban adják ki a csokit. Nekem pont ebben a csomagolásban jutott. Pont amikor én is felnőttem rajta :)

És ha már a régi ízeknél tartunk. Tudja valaki hova lett Mókusmama mogyorókréme? 100x jobb volt, mint a Nutella bármikor is. Azóta sem igazán találtam hasonlót sem :(

üdv,
Mona

Bizony semminek nem olyan az ize mint régen. De mit akarunk ha a bocit Csehországban a piros mogyorost meg szlovákiában gyártják. Milyen régi izeket akarunk akkor?

vudu képe

Ennek az országnak minimum 30 évre előre vége. Akinek "fiatal" életkora és vitalitása van az meneküljön innen, mert itt a paraziták túlsúlyba kerültek.

Itt az értéktermelés, szorgalom,  becsület csak maximum kínkeserves vegetálással, majd  megalázó véggel lessz honorálva.

 

- vudu -

NofreT képe

vudu, minden korszakban voltak vesztesek, hátrányos helyzetűek, nem szabad ilyen instrukciókat adni, szerintem. Mert akkor ki marad? És pl. ezek a jóemberek ugyan ott állnak délcegen (az előírt öltözékben) de ők milyen lehetőségek, milyen ízek között válogathattak?

http://www.retronom.hu/node/17415

 

 

Szigorűan történelmi és irattári, kordokumentumokra hagyatkozva . Nem lenne jó a napi politikát idehozni.

 

Nofre

Tudod, én végigéltem egy korszakot, ahol a fejlődést bizonyítandó mindig az utolsó, háború előtti évhez, 1938-hoz hasonlították az épp aktuális mutatókat. Ez már akkor is hamisnak tűnt nekem, nemhogy most. Eltelt vagy hetven év, tán ment is a világ előre valamit...

NofreT képe

ne érts félre, egy pillanatig sem mondom, hogy minden tökéletes. Nem mondom azt, hogy ma a szorgalmas, tehetséges embereknek áll a világ. Hisz legtöbb helyen a középszer, vagy az alatti szellemiség a "nyertes". Arra szerettem volna csak rámutatni, hogy nyilván jó dolgok voltak, amik ma nincsenek, és nekem is hiányoznak, azok az ízek, és ebbe sok minden belefér. De pont itt, ebben a sokat látogatott topikban mégsem jó azt ajánlani, hogy mindenki meneküljön. A jó ízek mellett voltak rossz ízek is, a jó ízek mellé sok embernek a rossz jutott. Vagy a rosszabb íz mellé ma sok olyan dogot kaphatnak az emberek, amiről korábban álmodni sem lehetett.
Például biztosan isteni finom kávét adtak az Astoriában, de akkor is a minél nagyobb telekbeépítés volt a fő szempont, a minél gazdaságosabb helykihasználás. Ugyanakkor nagyon sokan nyomorogtak abban az időben, sokszor több család is egy szobában. Valahol ott van az igazság, hogy minél több embernek legyen emberhez méltó lehetősége a munkához, és az azzal arányos jövedelemhez. Dehát ezt nevezték szocializmusnak, nem?

Ha lehet, inkább ne merüljünk bele napi vonatkozásokba. Lehet vizsgálni a különböző társadalmi formációk pozitív és negatív oldalait, de akkor érdemes lenne egy fórumtopikot nyitni, és akár ezt a pár hozzászólást is áttenni.

Csak ismételem magam, nem az a megoldás, hogy el kell hagyni...

Csuby képe

Hová jutottatok a Boci csokitól. :-))

Szerintem sem az a megoldás, hogy el kell menekülni. Bár az eszem ezt mondaná a fiataloknak, de a szivem meg azt hogy maradni kell.

A FIATALOK azok akik rendbe tudják hozni ezt az országot !!!

De ne politizáljunk, ne rontsuk el a RETRONOM nagyon jó szellemiségét !

Vitatkozzunk hifikről, épületekről, autókról stb. "A RETRÓRÓL" !!!!

oldtimer képe

Meglepett!

Na, nem a csoki, mert azt jól ismertem :) Mint rendszeres fogyasztó, ámbár ez sajnos nem fogyasztó :(

Ami meglepett, a ténye annak, hogy már 1989 körül volt vonalkód a termékeken. Így aztán valahogy több mint 30 éves lehet. (fogjuk rá) Érdekes, hogy mégis a mai napig bizonyos vásárlók úgy viszik a terméket a kasszához, hogy semmiféle vonalkód nincs rajta.És a pénztárosnak bemondják az árat.

 

Saját fülemmel hallottam nem egyszer

 

üdv.: oldtimer

Szerencsi


Szerencsi bonbon
Találat: 2
Szerencsi Magyar Banán
Ismeretlen évjárat
Szerencsi tejcsokoládé
Ismeretlen évjárat
Boci