borotvapenge, gillette, stainless, bic, zsilettpenge


Forrás: 
saját scan
borotvapenge, gillette, stainless, bic, zsilettpenge

A varródoboz mélyén, mert a varrás nélkülözhetetlen kelléke volt. A varrás úgy kezdődött: végy egy kinőtt ruhát, és fejtsd fel a varrásokat..

Ez két különböző márka ahogy látom, annakidején sose láttam ilyen közelről.

NofreT képe

Ez a felső penge valami különlegesség? Több illesztőlyuk van rajta, mint bármelyiken amit eddig láttam itt, és egy német gyűjtőlapot is találtam.

Szerintem csak dekorációs céllal könnyítették ki. Esetleg egy kicsivel jobban hajlik, mint a hagyományos. Én bírom a francia BIC céget, jó minőségű aprócikkeik vannak. Suliban akinek piezós gyújtója volt, mezopotámiai istenkirályként tisztelték.

NofreT képe

Nem tudtam, hogy minek a rövidítése a BiC, köszönöm!

Azt sem, hogy honnan került Anyum varródobozába. De a jó penge mindig kincsnek számított. Sőt később is. Jól ki lehet metszeni vele az elrontott tusvonalat a dipából. Úgy érve, hogy egy kis réteget belőle. Na és hajvágáshoz is príma volt.
Főleg a tépett frizurához. Utána meg a következő fokozat a festék eltávolítása az ablakról. Sok élete volt egy jó pengének.

leguan képe

A zsilett még egy élete: akvárium üvegfalának belső oldaláról az algaréteg lekaparása.

Csuby képe

Főleg, ha barkácsoltál hozzá egy fém lemezekből készült, csavarokkal összefogott  merevítő tartót, és forrasztottál rá egy erősebb drótot nyélnek. :-))

leguan képe

Vagy - lusta lévén barkácsolni - megvettem ezt a kis célszerszámot egy akkori akvarista boltban.

Ja, és a Földgolyót elárasztó BiC tollak: a Wikipédia szerint 2005 szeptemberében adták el a 100 milliárdodik (de hülye szó :) ) eldobható golyóstollat. Anyám, borogass!

oldtimer képe

Olvasom: „Nem tudtam, hogy minek a rövidítése a BiC, köszönöm!”

 

Vallomás: Én sem tudtam.

 

Ténymegállapítás: És most se tudom.

 

Mentegetőzés: Ugyanis itt nem derült ki.

 

Kétség: Talán törölve lett időközben?

 

üdv.: oldtimer