Orion Orionette rádió


Orion Orionette rádió

rádió

Hiányos az Orionette rádió a fényképen.
A jobboldali állomáskereső közepéből hiányzik a rézszínű közép,de ami ennél nagyobb hiányosság az az Orionette felirat felett eredetieg ott lévő Orion embléma hiánya. Ez volt a rádió dísze.Azért tudom mert nekem van egy hiánytalan példányom.Nagyon furcsán néz ki így hiányosan.
Üdv.: Nándor
ui.:Egyébként jó az oldal!

A gombközepet leszámítva, nem lehet az, hogy van amekyikre nem rakták a nagy Orion emblémát? Ezt azért kérdezem, mert sok ilyen rádiót látni embléma nélkül, és a rácson nem látni semmilyen csavar, vagy ragasztáshelyet. Vajon létezhet ilyen?
Aki ír, annak előre is köszönöm!

Puskás István képe

Nekem van egy száp, hibátlan Orionette rádióm, 1958-as, azon van Orion embléma. Az embléma a hangszórórácsra nem csavarozva , és nem is ragasztva van, egyszerűen csak alul és felül is pici pattintófülekkel (mint egy műanyag csíptető)van rögzítve a hangszórórácsra. Tény, hogy ezt elég könnyű letörni, de szerintem akkor sérülni kellene a hangszórórácsnak is, hiszen az is nagyon vékony bakelit, ami elég pattanékony. Én már sok Orionette rádiót láttam embléma nélkül, köztük feltűnően szépeket is, nem hiszem, hogy ezekről le lett volna törve az embléma. Szerintem a korai példányok nem voltak emblémával ellátva, gondoljunk csak az Orion AR 602, 702 típusaira, ahol az első sorozatok sima egyszerű varázsszem-kerettel készültek, a későbbiek pedig Orion embléma alakú "tornyos" varázsszem-kerettel, tehát ez a típusú díszítés csak "később" terjedt el. Szintén jó példa erre az Orion 1959-ben megjelent AT 505 (Duna) televíziója is, ahol a korai példányokon nem volt a képernyőmaszkon "Duna" felirat. Ezt pedig még letörni sem lehetett, mert a képcső előtti védőplexi mögött volt, így hozzáérni sem lehetett. Vagy pl. a VT gyár első tv típusán, a Munkácsyn a korai szériákról hiányzott a káva külső diszítő rézhuzala.
Remélem tudtam segíteni, üdv.: Puskás István

Igen, köszönöm a segítséget, köszönöm válaszát.
Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet Önnek, és minden Retronómosnak!

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2
Orionette