Ez mi lehet?


Forrás: 
Saját tulajdon.
Ez mi lehet?

Most találtuk a felújitás alatt a kamrában,elöregedett fólia tasakba csomagolva. Hogy honnan került oda,és hogy mire használják,nem tudjuk. A mérete: 16 cm. hosszú,a kereszt alakú vágórészének hossza pedig 4 cm. Műanyagból készült,a vágórésze fém. Minden ötletet szívesen fogadunk.

Urbán József képe

Szerintem meggy- vagy szilvamagozó lehet.

Laki Géza képe

ez "kintről"van?

NofreT képe

nekem is van hasonló, majd este lefotózom. Egy gyümölcsleveshez, vagy süteményhez való adagot ki lehet vele magozni. Főleg a meggy megfogja (elszinezi) az ember kezét (vagy a fekete cseresznye, ami finom:), ezért (is) praktikus. Befőzéshez már alkalmasabb a püfölős, arról tettem már fel képet .

Nofre

a vágórész haszna az lehet, hogy biztosabban kijön a mag, mert felvágja a gyümölcs felét (azt hiszem) A püfölősnél csak átnyomja a mag által kinyomandó (kiszakítandó) lyukon, előfordul hogy félrecsúszik és benne marad, tehát a püfölősnél ellenőrizni kell, hogy ne menjen mag az ételbe.

Én nem hiszem, hogy magozó lenne mert ahogy úgy elnézem a cseresznye vagy meggy is simán átesne a lukon.

Talán ez is arról szól, hogy miként tudunk egy megpucolt főtt tojást esztétikusan négy felé vágni hosszában.Sajnos azonban csak a vágókések hossza lett megadva az átmérője nem.Így aztán nem vagyok biztos benne.

Laki Géza képe

Igaz,hogy még pontosabban kellett volna a méretet megadni! Tehát: Az alsó lyuk:20, a négy kés pedig 25 mm. Becsukott állapotban a kések 10 mm-re állnak ki a lyukból. A kések 1mm-es rozsdamentes anyagból vannak.

Sajnos nem lettem okosabb, nem tudom mi célból hozhatták létre ezt az eszközt.Nekem is volt egy szatyor hasonló tárgyam és most sehol sem találom pedig tűvé tettem érte mindent.

NofreT képe

http://retronom.hu/image/view/12298/_original

 

Nofre

ebben van egy gumibetét, lehet hogy a fentiben is volt?

A méret persze sokat számít. Mindenesetre mindjárt előkeresem az én kézi magozómat.

 

 

NofreT képe

meggymagozó kézi

Nofre

 

ez biztoan meggyhez van, hasonló a szerkezete, de lehet hogy a fennti egy nagyobb gyümölcshöz való? Vagy mégis tojáshoz?

Laki Géza képe

Két cseresznye, két meggy,illetve egy szilvamagozó szerepel a tippek között. Mivel méretei sem a meggyéhez sem a cseresznyéhez nem hasonlítható,így ezeket a tippeket kizárhatjuk.Marad a szilvamagozó,amelyről viszont nem tudunk semmit. Továbbá azt sem,hogy milyen szerepe van a négyélű késnek. 

Mivel elképzelésem sincs,hogy valóban mi is lehet,azért a szilva verziót még alkalom adtán kipróbálom. És ha minden kötél szakad, a képen lévő tárgy visszakerül az eredeti helyére a kamrába,ahol a következő felújításig nyugodtan pihenhet.

Csuby képe

Sárgabarack magozó, ami mindjárt négy felé vágja a barackot, lekvárfőzéshez.

Koktélparadicsom szeletelő...

NofreT képe

Ma belebotlottam egy képbe, és rájöttem, hogy honnan ismerős.

Úgy látom hogy kimondottan a te eszközöd van rajta.

 

A jobboldali, bár mondanom sem kell :)

 

Kellemes szilvalekvárfőzést a nyárra! :)

(elég drága jószág - leifheit.de)

 

Nofre

Laki Géza képe

Urbán úr járt legközelebb a valósághoz! Ezért gratulálok neki,valamint közönetet mondok a megfejtőnek is! A javasolt nyári "programot" természetesen ki fogjuk próbálni.

oldtimer képe

Újdonság, vagy régiség? Mindkettő, mert „Egy újszülöttnek minden vicc új.”

 

Biztos van aki nem ismerte.

Ahogy azt sem tudják, hogyan hámozták annakidején a Globus Konzervgyárban az őszibarackokat a megfőzés előtt. És utána ebből lett az őszibarack befőtt.

Napjainkban is látható erről egy rövid filmrészlet, a Kabos Gyula - Ráday Imre főszereplésével látható filmben. A címe Lovagias ügy.

A film első 4-5 percében ez látható, mintegy bevezetőként.

 

üdv.: oldtimer

 

u.i.: természetesen ma már a magozást a „gépesített lövészdandár” végzi

mi


Mi a biciklim neve?
Ismeretlen évjárat
Mi ez
Ismeretlen évjárat
Mi ez ?
Találat: 2
Mi ez?
Találat: 9
Mi ez?
1900-1909
Mi ez?... Tölcsér tartó.
Ismeretlen évjárat
Mi ez?:)
1970-1979
Mi lehet ez?
Találat: 3
Michael Jackson kvíz
Ismeretlen évjárat
Micky magazin
Találat: 2
Miez?
1970-1979
Miki egeres karóra
Ismeretlen évjárat
Mikrofon
Találat: 5
Mikulás zacskó
Találat: 15
milefoto
Találat: 10
Milky Way
Ismeretlen évjárat
lehet?