Sanyo RD-4028UM stereo deck


Sanyo RD-4028UM stereo deck
zolimobydick képe

Kicsit utána néztem de sokmindent nem találtam róla, de találtam több 1979-es gyártmányt, ez is valahol akörül lehet!

Don taxis piQs képe

piQs ohh kőszőnőm én bizományis voltam és ugy jutotam hozá  csak sajnos tőnkre ment a boltom és ujszilvási telkem garázsában áll még rengetek hifi magazin magnos év kőnyvek vidi hangfalak erősőtők gitárok ilyenek am óbudán volt a bizományim..:(

márió1993 képe

a vidi hangfalak erősítők közül nincs eladó?

válaszát előre is köszönöm

Don taxis piQs képe

piQs hát mivel már a javitásra felhasználtam belőlűk a hangszorokat igy nagyábol csak a dobozok vennek amiket nem használok az erősitők meg nem tudom azzal most még nem tudom milesz mert nem is tudok a telkemre le jutni  majd még beszélűnk erről..:D ŰDV

Ezt a készüléket 1979-ben kezdték el árulni a boltokban 8500 Ft-ért.Az AKAI GX-4000 D tipusú magnót ugyanekkor 15000 Ft-ért.

 

Don taxis piQs képe

piQs Az Akai azért komolyab volt mitt a sanyo (szerintem) én jobban szeretem..:D

Nos igen az Akain már lehetett zenét hallgatni!

Üdv:gsandor

Magnókból úgy néz ki van még mit tanulnom, de az index poti az mihez kell?

Csak amiatt kérdem, mert az enyémben ott nincs semmi. Nem tudom, hogy eredetileg, vagy eltűnt az évek viharában. Csak pár hónapja az enyém, előélete ismeretlen.

magnospeti képe

  Az általad index potinak nevezett kis csúszka valójában csak azt a célt szolgálta volna, hogy emlékeztessen egy körülbelül optimális felvételi hangerőre. Magyarul ha tudtad, hogy a Boney M nagylemez átvétele közben a bal poti 4-esen állva hozta a nulla decibellt, a jobb pedig 5 és félen, és ezeket a poti pozíciókat lejegyezted magadnak, akkor legközelebb, ha megint át kellett venned egy barátodnak, akkor már nem kellett újból megnézni, hogy miként lesz optimális a felvételi hangerő, csak egyszerűen a lejegyzett állásokba tolni.

Nem is tudom kinek volt ilyen magnója az ismerősi körben, de azt tudom, hogy nagyon menőnek számított.

A hangjára már nem emlékszem, de a design az páratlan és nagyon egyedi volt.

Az kétségtelen...

 

üdv.: oldtimer