Microsoft Windows 98 telepítő


Microsoft Windows 98 telepítő

Win 98 telepítőcédé. Az eredeti indítólemez felett elrepült az idő vasfoga.

HÚÚÚÚÚÚÚúúúúúúúú !!!

gti3per888 képe

Amikor már vagy 2 éve kinn volt az xp, még akkoris ezt használtam, majd nagynehezen átálltam xp-re, most meg Win 7 van. De ma már a 98-ra undorodva gondolok vissza, az egy design-szegény instabil célezköz volt a mostani Win 7-hez képest.

Persze, hogy design szegény a Win98 a Win7-het képest. De a maga idejében nem volt semmi azért. Lehet 2017-ben az akkori Windows idejébenmajd a Win7 lesz egy dizájn szegény valami.

Én mikor a Windows 3.1 után "átálltam" a Win95-re, na az sem volt semmi. Start menü, dizájn, internet csatlakozás lehetősége (de csak a lehetőség volt meg). A Win98 SE nálam is sokat volt használva. Áttértem a Windows Millenium-ra, kb fél napot volt a gépen aztán vissza a Win98. Utánna természetesen az Xp következett a  mai napig.

egyszer kipróbálom hogy hogyan menne el a mai többmagos konfogokon..Biztos nem bootol sokáig:)

...1 GB-nál több RAM-ot és 64GB-nál nagyobb HDD-t nem támogat!

Az sem árt, ha a videó-, hang- és hálókártyához van Win98-as driver. :)

 

oldtimer képe

Igen, mindíg van jobb: w95 >w98 >y2k >XP >stb.

 

A telepítésnél is olvasható volt: „A Windows megint jobb lett”

 

Óriási szerencsémre ezek kimaradtak az életemből. És ezekkel együtt a vírusok, wormok, spyware, trojan, adware, backdoor, stb. programok is

Na, nem mintha nekem nem lenne EREDETI Windows telepítő CD-m!

Van egy w95-ös is és egy w98 is.

Viszont jobb, és egészen más operációs rendszereket használok már idestova másfél évtizede.

Ezért maradtak ki.

 

És míg a fent felsorolt „programok” (v, w, s, t, a, b) kimaradtak, addig semmi másról nem maradtam le ezáltal.

 

Persze ezt nem vitaindítónak szántam!

A tényekkel amúgy sem érdemes vitázni.

Csak mintegy „a világ más nézőpontból”. A napos oldal

 

üdv.: oldtimer

Nalam talan a legtobbet hasznalt OS volt, nem ez hanem az SE valtozata. Az az igazsag hogy szerettem, nem volt rossz. Persze mar az XPhez viszonyitva sokkal instabilabb. Ez utan tulajdonkepp az XP jott be a legjobban nekem. A Vistat csak lattam az ocsem gepen de valahogy utalattal tudtam csak nezni, a Windows 7 sokkal jobban tetszett, de mar hala istennek nem erintett. Fel eve mar MACet hasznalok OSX-el, es nem kivanom mar a Windowst. :)

Ez egy SE (second edition) azaz Második kiadás verzió, úgyhogy ezt használtad a legtöbbet.

 

Üdv.: Frici59

Igazad van. Tenyleg ez egy SE. ;)

Nekem a mai napig fent van az XP SP3 mellett.

Néhány tucat freeware programmal kiegésztíve tökéletesen fut.

Internetezésre is majdnem olyan jó mint az XP.

Az lehet, hogy az élmény majdnem olyan, de mi van a biztonsággal. Gondolom az IE vagy egyéb más böngésző régi változata fut, amihez már rég nincs frissítés, javítás.

 

Üdv.: Frici59

:)

Nagy_Cthulhu képe

Az a helyzet, hogy ez a próbálkozás volt a nagy redmondi maffia részéről az első tényleg _operációs_rendszernek_ nevezhető Windows-verzió; a 95-ről meggyőződésem, hogy nem volt több egy határidőre úgy-ahogy összetákolt bétaverziónál, amit pénzért árultak, holott sokkal inkább a felhasználónak kellett volna fizetniük a használatnak csúfolt tesztelésért, hogy legalább a tesztfázis után kiderüljön a rengeteg gyerekbetegsége. Aki emlékszik még a sok W95-foltozgatásra, az talán visszamenőleg is jobban megbecsüli a 98-at (a 2-es kiadástól, természetesen). Abban legalább elvben már ott volt pl. az USB-lehetőség, ami azóta a világ sarkalatos részévé vált, még a pendrive is belement, ha volt hozzá driver - ugyanakkor - és ez a lényeg számomra legalábbis: a kritikus "windows-hibák" esetén a régi dos-os felületből is hozzá lehetett férni. Na, ez ma már XP óta nincs, a Millennium is csak árnyéka volt ennek a világnak.

Design, arculat, kinézet? Jó adag parasztvakítás, nem több. A Vista olyan fokon volt bukás, hogy még a nagy redmondi keresztapa is elismerte - gyakorlatilag önmagával se volt kompatibilis, de talán egész sokáig elvegetált a használhatatlanság peremén, mert szép oldalsávos analóg órát tettek bele, meg sok 3D-s színes pörgő izét...

A W7 meg akkora, mint egy víziló, a legdrágább vasat is lelassítja, de állítólag működik - kár, hogy ez az összes szempont mostanában, Vista után pár évvel...

Szóval nem véletlen, hogy az XP annyira népszerű még most is, pedig a "szülők" már direkt építik le, nincs frissítés, sőt: külön kell fizetni, ha a Vistával fertőzött gépekre valaki 'downgrade-elni' akar XP-t - durva!

Egyébként, akinek színes arculat, jó design, stb kell, annak ott az Ubuntu. Ingyen. És ritka egy stabil rendszer, nálam  a mobilinternettől a szkenneren át a spéci nyomtatókig  egy szó nélkül mindent azonnal kezel - röhej, hogy az ún. Windowsra tervezett hardverekhez se kell semmi neki, míg a Vista egész egyszerűen nem látja jó részüket...

Szóval a W98 és az XP, meg talán kicsit a Millennium ért valamit ebből az egész világméretű bizniszből... szerintem:-)

_______________

Cthulhu Ftangh!

- Pár szót ehhez: Én a "jóárasított" siemens laptomomon w7-et használok egy ideje, semmiben nem lassabb mint az xp. Tehát a "legdrágább vasat is lelassítja" mondat értelmezhetetlen számomra..
Az Ubuntu is régóta érdekel, csak nem működik... Pedig próbálkozom egy ideje. Telepítés után nincs hálózati csatoló, a wifit nem látja, nyomtatni nem lehet.. Hang az valami csoda folytán van.
Ez így annyira nem büfé, én nem megírni akarok drivereket a gépemhez, hanem csak úgy használni. Amíg ezt az ubuntu nem oldja meg, hiába.

 

azért próbálkozom, hátha egyyszer beüt a csoda.

 

(a gépem amilo 2727)

 

 

üdv: cernageza

Néhány hónapja próbálkozok ezzel a Linux rendszerrel. 10.04-et telepítettem. Ez nekem már kiforrott rendszernek tűnik. Nekem minden megy rajta! Windows melé is telepíthető.

Nagy_Cthulhu képe

Pont egy Amilo laptoppal volt ugyanez a helyzet Vistán is. Szerintem ezekkel valami eleve nem stimmelhet, sokan panaszkodnak rájuk egyébként is (ez persze ettől még nem jelent semmit).

Én viszont nem vagyok Linux-fan, az egészet csak egy apró megjegyzésnek szántam a Windows-vonal mellé, és főleg nem szándékom offolni, de _magánban_ szívesen cserélek tapasztalatot, ha tudok, segítek is az ügyben. Az biztos, hogy az Ubit érdemes azonnal frissíteni, amint fent van, mert a legtöbb spéci hardverre nem a telepítőben, hanem a repókban van a szükséges cucc. (Ha pont internet nincs - na, az már nagyobb gáz.) De tudomásom szerint vannak speciális disztribúciók laptopokra is, pont az ilyen esetek miatt (az Amilo-laptopon nekem se ment a sima Ubi:-( )

Drivert írni - ez már rég csak egy Linux-legenda. Az évezred első éveiben még valóban a guruk önmegvalósító agytornája (is) volt a Linux (de én még írtam programot DOS-parancsállományban is textmódban épp a W98 alatt, ami hasonlóan riasztó alternatíva lehet a mai csilivili húzd-és-vidd világban), mostanában azonban, épp az Ubival ez a dolog gyökeresen megváltozott.

 

Az viszont érdekes, hogy ez az egész Linux-kérdés mindenhol és mindig féltéglát dob az állóvízbe. Tuti olyan téma, amire reagálnak, és mindig magas hőfokú vitákat szül.  Amikor ez szóba kerül, az emberek valahogy mintha kajánul örülnének minden Linux-gyengeségnek, míg sokszor a Win számos hibája mellett sokkal nagyobb adag toleranciával mennek el - ami furcsa, ha meggondoljuk, hogy a Win a hibáit kb. 30 ezer forintért produkálja, míg az Ubi a hibáival együtt is ingyen van:-)

 

Bocs, ha valaki offnak érezte ezt a kis morfondírozást, nem folytatom, hiszen a net tele van ilyen fórumokkal is.

 

_______________

Cthulhu Ftangh!

oldtimer képe

Én ezekben csak azt nem szeretem amikor előtünnek a 'guru'-k.

Akikről persze hamar kiderül a lényeg.

 

Általában jellemző sok userre, hogy leszólja az Open Source-t, annak ellenére hogy gőze nincs arról mi is az. Arról nem is beszélve, hogy ugyanazokat a "leszólt" programokat használja a Win alatt.

Pl. van egy összeállítás 32-33(?) keresztplatformos programról, ami legalább „mindkét” OS alatt működik.

 

Emellett elfeledkezik olyan dolgokról, hogy ha mondjuk egy bármilyen Linuxot feltesz, és nem működik rajta valami, akkor e helyzetből rögtön kiszáll, hogy: "Gagyi", de ha a windowsnál van ugyanez, akkor napokon át akár vért izzad míg megoldja.

 

És azt sem gondolják át, hogy általában windowsról térnek át az emberek (sok ilyet ismerek) „más” operációs rendszerekre, nem pedig az van, hogy évekig más oprendszert használt, aztán felfedezi a Wint, és attól fogva már csak azt használja ujjongva.

 

Azt mondják: „A Puding próbája az evés”

 

Szerintem aki vitatkozni akar az előbb tegye azt meg, hogy feltelepít egy „másfajta” operációs rendszert, tehát nem windowst és azt használja mondjuk 6-8 éven át.

 

Aztán utána jöhet azzal, hogy mik annak a hibái. Ha egyáltalán akkor már lesz ilyen késztetése.

 

Egy programozótól hallottam egyszer egy érdekes kijelentést, ami nagyon idevág: A legtöbb esetben a hiba a monitor és a szék között van.

 

üdv.: oldtimer

Kalmopirin képe

Ez ami tetszett:

"Az eredeti indítólemez felett elrepült az idő vasfoga."

 

Ezt csak Kabos Gyula múlta felül, aki Dayka Margitra mondta a "Harapós férj" c. filmben, hogy "Ő egy Sóbri Jozefin, aki röptében lövi le a sózott halat!"

 

 

 

:: Kalmopirin