la voix de son maitre


La voix de son maitre2.JPG

Ez egy  "LA VOIX DE SON MAITRE" lemezjátszó, vagy grammofon ? Tudna valaki erről a berendezésről többet mondani. Azt hiszem 1940-50 között készült, de sajna többet  nem tudok róla.

Üdv.: jáger

A http://www.grammofoon.com/frameset.htm?&ContentFrame oldalon látható két (másik) lemezjátszó ettől a cégtől.  

Hasonló vagy ugyanilyen: http://www.radiomuseum.be/msc_his_masters_voice.php

ml

Köszönöm, ezt megtaláltam én is.

Üdv! Ez a készülék igazából pontosan a kettő között van, a maga korában elektrogramofonnak hívták. a '30-as évek  végétől  volt divatban. Egyszerű szerkezet, elektromos motor, mechanikus fordulatszám szabályzóval, "egy sebesség" a finomszabályzóval tán 68-88 között lehet szabályozni. Csak gramofon lemezek lejátszására alkalmas. A képen úgy látom, hogy átalakított, de eredetileg cserélhető acéltűs hangszedője volt. Röviden ennyit kell tudni az ilyen kategóriájú készülékekről.

Köszönöm a tájékoztatást, de úgy látom, ez még  eredeti állapotában lehet még, és természetesen működik is. Egy gramofon lemez is van hozzá, csak azt nem tudom, hogy fejhallgatót, vagy valami mást csatlakoztattak hozzá, hogy hallgatható legyen.?

 

Üdv! A készüléket annó rádiók gramofonbemenetére kapcsolták. Sajnos fejhallgatóval nem lehet üzemeltetni mivel semmijen beépített erősítőt nem tartalmaz.