Tesla B100 magnetofon


Forrás: 
saját
Tesla B100 magnetofon

Sajnos nem tokeletes. Szereoban nem tud felvenni, a bal csatorna halk es serceg, viszont lejatszani hibatlanul lejatszik mindket csatronan. A bal kivezerlesjelzo mutatoja letort, miutan egyszer leejtettem a szerkezetet kiskoromban. Par honapja kapott egy egyszeru "allagmegorzo" felujjitast, ami a porkifuvasbol, kis olajozasbol, fejtisztitasbol, meg ugy suzammen mindenbol allt. Az allapotahoz hozzatartozik hogy vagy 10 evet volt kint a futetlen garazsban, egy papirdobozba csomagolva hanyagul, szoval kapott port rendesen. De nagyon jol atveszelte mint ahogy a kepen is latszik, majdnem uj... Szepen mukodik mono-uzemmodban.

mulder2 képe

Nagyon tettszik ma vettem én is egy ilyet a neten.Az a hangulat amikor "forog" a zene azt nem lehet visszaadni egy mp3-al.Jobban is szól szerintem egy magnó analóg hangzása,mint egy agyontömörített formátum,ahonnan nem hallod ki a zene élcét.

Nekem is van egy B100, de erősen átalakítottam, mondjuk nem 19-es sebességre, de már elviselhetőbben szól. Ha bárkit érdekel, keressen meg privátban.

veroka képe

Érdemes lenne megnézni a felvétel-lejátszás átkapcsolót. Elég sanszos hogy a kontakthibája miatt nem tud sztereóban felvenni.

oldtimer képe

Furcsa dolgot vettem magamon észre!

Annyit nézegettem az utóbbi években /fóleg a Jo.....s-on/ a TESLA B100 és 101 magnókat, hogy megtetszettek.

A végén még veszek egyet :)

 

Nem mondom, ha csoda folytán feltűnne egy „0 kilométeres” darab jó áron, akkor kipróbálnám milyen a „legenda”.

Ugyanis legendák veszik körül: ismerősök, volt kollégák ódákat zengedeznek, és balladákat énekelnek az egykor volt, de sajnos már nincs meg B100-asok hangjáról ami olykor lekőrözi a „nyávogós Akai”-kat is.

 

Persze „MI” tudjuk, hogy ez csupán az ő fantáziájuk szüleménye*.

 

üdv.: oldtimer

 

*nyilván ha alapja lenne, akkor a H.F.M. szeánszaiban is szerepelt volna a cucc.

Tesla


Tesla
1992
Tesla
1986
Tesla B-101
1980-1989
Tesla B5
1970-1979
Tesla hangfal
Találat: 3
Tesla lemezjátszó
Ismeretlen évjárat
Tesla NC420
1970-1979
Tesla NZC 710
Ismeretlen évjárat
Tesla Orfeus
1970-1979
Tesla rádió
Találat: 2
Tesla telefon
Találat: 2