HungarHotels Hotel kalauz


Forrás: 
Hotel kalauz saját példány (Kiadó:HUNGEXPO Budapest)
HungarHotels Hotel kalauz

A Hotel kalauz évjáratát nem tudom pontosan, az biztos, hogy 1985 júliusa után készült, mert már képet közöl a megnyitott Béke Hotelről, és annak Zsolnay Kávéházáról. Az 1987-ben megnyílt miskolci Pannonia Szálloda még csak rajzon látható, tehát annak megnyitása előtti.

Az Astoria Szállodánál az "A megújult szálloda a belváros szívében 1986 áprilisától várja új és visszatérő vendégeit." mondatból nem derül ki, hogy a megnyitás már tény, vagy csak a jövő.

Támpont lehet, hogy a kép nem a megnyitott szállodáról készült, mert biztosan 1977(!) előtti, mivel a sarkon a metróállomás jele még a régi, amikor csak egy vonal (a mai piros) létezett a kisföldalattin kívül. Egyébként a Grill Internacionál feliratot is lehet látni, ami egy gyorsétterem volt, és 1986-ban azért nem nyílt meg újra, mert - a HungarHotels Híradó című újság cikke alapján - ekkor a McDonald's már tárgyalt a magyarországi piacra lépésről, és nem akartak hasonló egységet üzemeltetni.

További támpont a Royal Nagyszálló földszinti-első emeleti üvegportálja. Mivel a portált eredeti stílusban rekonstruáltak 1984-86 között, bizonyos hogy a kép a felújítást megelőzően készült.

Tehát feltehetőleg 1985 július és 1986 április között készült.

A borítón a Duna InterContinentalnak valószínűleg ez a terasza látható:

HungarHotels Duna InterContinental

Az egyes szállodák oldalai az adott szállodáknál vannak, pl:

http://retronom.hu/node/25722

a világ száz legnagyobb szállodacsoportja közé tartozik Mennyi külföldi iroda!!! A budapesti szállodák A balatoni szállodák A vidéki szállodák, és a bécsi(!) Hungaria A nem szocialista országokból érkezőknek... pornográf anyagok behozatala törvénybe ütközik éttermek, kávéházak, csárdák jelmagyarázat és tartalom (szállodalista)

Hotel


Győr Rába Hotel
Akkor és Most
Hotel Astoria
Találat: 2
Hotel Duna
1930-1939
Hotel Forum
Találat: 2
Hotel Gellért
Akkor és Most
Hotel Gellért
Ismeretlen évjárat
Hotel Metropol
Találat: 2
Hotel Vörös Csillag
Akkor és Most
Siófok Hotelek
Találat: 2