HungarHotels Éttermi kalauz


Forrás: 
Éttermi kalauz saját példány (Kiadó: HUNGEXPO Budapest)
HungarHotels Éttermi kalauz

A kiadvány 1989-ben készült, mivel a Flamenco 1989. április 1-jén kapta a Flamenco Occidental nevet, miután a HUSA spanyol szállodalánc, amelyiknek addig is része volt, nevet váltott Occidentalra.

És mivel nincs benne az 1989. június 12-én megnyílt felújított-kibővített Hármashatárhegyi Udvarház Étterem, ezért valószínű a '89 I. félév, de az évszám teljesen biztos, mert a HungarHotels Híradó című újság fejlécén '89 júliusában még hatjegyű budapesti telefonszámok vannak, mint ebben a kiadványban, de az októberi szám fejlécében már a telefonszámok hétjegyűek.

Az egyes éttermek oldalai az adott szállodáknál, éttermeknél vannak, pl:

http://retronom.hu/node/25743

vendégszerető nép vagyunk a szakács - művész A budapesti szállodák és éttermek A balatoni szállodák és éttermek A vidéki szállodák és éttermek, és a bécsi(!) Hungaria Hozzávalók 143 személy részére... tartalom (étteremlista) State Farm Balatonboglár Campari a hátsó borítón

"Az Éttermi kalauz évjáratát nem tudom pontosan, az biztos, hogy 1988 előtt nem készülhetett, mert ebben az évben lett a Béke Szálloda a Radisson csoport tagja.

1989 szeptemberében megszűnt a 12-es busz nagykörúti szakasza, és mivel a Béke Radisson, és a Royal éttermeinél még fel van tüntetve, ezért ennél későbbi nem lehet.",

 

de mostanra találtam új adatokat, így javítottam.

Kalmopirin képe

Már nagymamáink sem emlékeznek rá... Az 1900-as évek elején még gyakori foglalkozás volt az "Éttermi kalauz". Mára már teljesen kiveszett, és feledésbe merült.

Annak idején egy jól fizető állás volt pedig. Sőt azt is mondták gyakran róla, hogy ez biz' egy nyugdíjas állás.

És mit csinált az éttermi kalauz? Főképp a korabeli ebédjegyeket ellenőrizte és kezelte. De amikor a háború idején bevezették a hús- és zsírjegyeket, akkor ezeket kezelte.

Forrás: ... ?

 

Nos! Ez a kérdés: A valóság, vagy a fantáziám?

 

:: Kalmopirin

HungarHotels


Éttermi