AKAI lemezjátszó AP-Q310


AKAI lemezjátszó AP-Q310

A nagy VIDI torony lemezjátszója volt. Quartz - DD. Made in Hungary! Ezeket japán alaktrészekből itt Mo-on szerelték össze, igy a tornyokhoz tulajdonképpen magyar AKAI lemezjátszók kerültek. Még a hátulján is rajt van a Made in Hungary felirat!

nekem is van egy ilyen gyalum, de nem magyar gyártmány, az Akai szállította a kazettás deck-el együtt a Videoton hifi tornyokba.

naemmekki képe

egyébként tényleg made in Hungary a felirata... de ez ma már érték, hiszen szerencsére nem made in China...brrrr....Egyébként jó a hangja én elégedett vagyok vele. Egy kicsit lomha a mechanikája és a kislemez méretre való beállása sokszor szerencse dolga.

AKAI AP-Q310 lemezjátszóhoz plexitetőt keresek.

Szia

egy kérésem lehetne esetleg...? nekem is van egy ilyen lemezjatszom , es kiesett egy rugo , de nem talalom honnan.. nem tudnal esetleg egy kepet kuldeni a belsejéről..
koszi
tothz@gmail.com

A képeket elküldtem. Sok sikert a javításhoz! Gösser

Sziasztok!

Sikerült nekem is megszerezni egy Akai AP-Q310-es lemezlejátszót!! Nagyon jó...., de hiányzik hozza a használati utasítás. Nem tud valaki ezt nekem PDF-formátumba elküldeni? Előre köszi, Zéta

Volt egy ilyen masinám nekem is semmi problémám nem volt vele, csak a Bratyóm lenyúlta.
tomiboy3

Hali!

Nekem is van egy ilyen lemezjátszóm, tényleg magyar gyártmány és ez valóban érték, viszont őrült nehéz tűt találni hozzé. Sajnos a plexim is megkopott és eltörtek a fedéltartók :) Nincs valakinek két darab elfekvőben?

Üdv.

Szd

Ezen a lemezlejátszón van stroboszkóp? Mert egyik ismerősöm Videoton tornyán (EA 6380s erősítős torony) a lemezlejátszó stroboszkóppal volt felszerelve és AKAI volt a lemezlejátszó, csak a típusszámát nemtudom.

Hello
Ezen nincs.

..van egy 1989es de 1990ben vett

Videoton kisebbik hifitoronyhoz...És még mindig müködik,én vagyok a 2.tulajdonos...

azt hiszem vmi zsákban megvan hozzá pár SKÁLA nyereményjegy beváltatlan..vagy az máshoz van nem emlékszem,meg kell néznem...csak ugye én se tudtam használati utasitást szerezni hozzá,

pedig a tulajnak volt hozzá de akkor még nem ismertem amikor "selejtezési mániájában" kidobott ilyen fontos okumentumokat.Ez valami virus lehet itt kies hazánkban mert pl szegény egyik rokonomnak(80valahány évig alig élt) a tv és rádiógyüjteményét (62db rádió kb meg 12-16db talán a tv,mindent önmaga szerezte  és javitotta,legtöbbet lomtalanitásból,teljesen müködnek,volt pl japán 2felé nyitható pohár-rádió is 30-40éves)"kedves" örökösei kib***ták,3teherkocsival vitették roncstelepre az "okosak"..többmillió FT összértéket....ez valami magyar betegség?Egyik kollegámnak meg kedves szülöje a távollétében a 200ezret minimum érö modellvasútját ugye...nem tudom,az iylen emberekkel orditani kell hogy megjavuljanak vagy nem került beléjük gyárilag értékitélet vagy ennyire nem értenek hozzá és nehogy valaki begyújtse kincsnek és megmaradjon az utókornak,inkább juszt is elcseszik?

"Bisztoss jó munkásemberr" S.Balázs Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Üdv!

Ide írok hátha tudtok nekem segíteni. Van egy Akai AP-Q310 deckem és az a problémám vele, hogy elég durván halkan szól. Hiába raktam rá izmos hangfalakra. Milyen erősítőt ajánlanátok hozzá, vagy szerintetek mi lenne a megoldás? Ha erősítő, akkor szintén valami régit szeretnék beszerezni hozzá.
Javaslatotokat előre is köszönöm!

NGA képe

Bocsi, mire raktál izmos hangfalakat? A lemezjátszóra?

Fogom a lemezjátszót, rákötöm egy erősitőre, aminek van phono bemenete, és kész.

bocsi kicsit idiótán volt megfogalmazva. a lényeg hogy maga a deck egy hangkari inlineon van és az adja le a jelet a hangfalaknak. csak ez elég gyenge. ezért kérdeztem hogy szerintetek milyen erősitő kéne, vagy mi lenne a jó megoldás

NGA képe

A lemezjátszót nem lehet közvetlenül a line in bemenetre kötni. A lemezjátszóhoz kell még egy riaa korrektor és egy preamp is. Az aukciós oldalakon szokott külön is lenni ilyen.

értem, köszi!

Nem tudok hozzászólni, mert aki kérdezte annak sem látom a választ.

 

Nekem is sikerult talalnom egy ilyen masinat, szep, meg jo, meg minden, csak sehol sem talalok hozza hasznos adatokat. A legfontosabb lenne:

1. tüerö - nagyon fontos lenne! (bocs az ekezetekert, kulfodrol irok)

2. netan antiskating ertekek

3. tartalek tü beszerzesi lehetoseg (bar ilyet azert mar sikerult kigugliznom)

 

Koszonettel:

Karoly

Üdv!

 

Nem tudom, kaptál-e segítséget, mert látom, hónapokkal ezelótt írtál. Én csak most regisztráltam, most olvastam a hozzászólásodat. Ha aktuális még a probléma, akkor jelezd, és egy e-mailcím-csere után tudok neked angol nyelvű szervizkönyvet küldeni, abban minden izonnyal benne lesznek ezek az értékek. Amúgy nekünk is van ilyen, szüleim vették, most én használom. Sajnos, amikor erősítőt cseréltünk, a helyi elektronika-szerelő képességeit meghaladta a kábelcere feladata: földelés nélkül forrasztotta rá az RCA-kábeleket, és azóta gerjed, mint az állat. AZóta se tudtam megcsinálni, mert a szervizkönyvben nem találom, hogy melyik NYÁK-on van a kimeneti földelés:S Ezúton is köszönöm annak a fakezű szakembernek...

Üdvözöllek !

 

Most olvastam segítőkész válaszod amit valakinek írtál. Nekem is nagy szükségem lenne az AKAI AP- Q310 szervízkönyvére, mert kikapcsoláskor a kar visszaáll a helyére, de tolókapcsoló marad ugyanott pl. az 1-es állásban ezért ujra indul a lejátszás, és ez megy a végtelenségig. Ennek oka , hogy a tolókapcsolót alaphelyzetbe toló vékony acéldrótot mozgató furcsa alakú rúgó kiesett a helyéről, de hogy ez a hely hol van és hogyan helyezkedik ott el a rúgó nem tudok rájönni, bármennyire kutakodom is.

Ha még ellátogatsz néha ide és olvasod bejegyzésem kérlek legyél a segítségemre, válaszolj nekem.

Előre is nagyon köszönöm.

Üdvözöllek: István

Üdvözlöm!

 

nekem is ugyanez a problémám. Szervízkönyvet (angol) tudok küldeni, benne is van a rugó a "robbantott ábrán", de nem jöttem rá, hogy hova való. Esetleg ketten megpróbálhatnánk megoldani a problémát. Itt a retronom-on volt egy hasonló bejegyzés korábban, de az email cím sajnos már nem él :-(

 

Péter

Sziasztok!

 

Nekem is vab egy AP-Q310-em és az enyém se lépteti vissza a lejátszások számát. A rugót én is leesve találtam benne, de én még egy kis műanyag pöcök végét is megleltem letörve rajta a rögzítő gyűrűvel. Úgy tűnik ez szériabetegség.

 

Igyekszem rájönni a megfejtésre, holnap frissen, világosban talán jobban megy majd.

 

Ha jutottam valamire akkor megírom!

 

Üdv.

Szia

 

Nem tudom, még aktuális-e a téma az én AP-Q310-esem is ugyan ebben a betegségben szenved. Tudtatok-e valami megoldást találni, hogy hova való a rugó és a műanyag pöcök egy kis rugós biztosító gyűrűvel. Ezeket én is megtaláltam.

 

Barabás

daire képe

Tegnap vettem egy ilyet én is. Az lenne a kérdésem vele kapcsolatban, hogy szükséges-e hozzá erősítő, vagy simán a hifi aux bemenetére csatlakoztatva is szól?

Igen, kell jozzá egy RIAA korrektor ami már vonalszintű jelet ad ki. Ilyen előerősítő korrektort lehet kapni. Egy jótanács! mielőtt felrakod a legelső lemezt, mindenlépp ellenőrizd legalább vizuálisan a tű állapotát! Csak azért, hogy nehogy kellemetlen meglepetés érjen! Sok sikert!

Fanaticmusic képe

Üdv mindenkinek!

Többen írtak már arról, hogy a mechanikával gondjuk volt. Nekem azzal minden rendben van, ellenben a tányér meghajtás - nem túl gyakran, de minimum egy óra lefolyása alatt egyszer biztos - kihagy pillanatokra vagy másodpercekre, ami zavaró fordulatszám eséssel jár. Van valakinek ötlete, hogy miben lehetne keresni a hibát? Előre is megköszönöm a válaszokat!

Sajnos a lemezjátszód az utolsókat rúgja. Nekem is pontosan ugyanez volt a hiba, a kvarcvezérlő áramkör ment tünkre, amely sajnos nem pótolható a ma kapható alkatrészekkel. Szerencsére nagyon olcsón vettem a lemezjátszót, így plexit, a zsanérokat és az eredeti használati utasítást elég jól el tudtam adni. Üdv: BI

Nekem is szükségem lenne (ha lehet PDF-be) szervízkönyvre és 1 db plexi zsanérra!

 

reparatio képe

Sajnos nekem sincs zsanér, viszont az egyetlen jó megoldás a 3D nyomtatás, egy minta kell csak és meg fogják udni csinálni.

www.radiomuzeum.hu

AKAI


Akai
1970-1979
Akai Cuccok....
Akkor és Most
AKAI GXC-60D
1970-1979
AKAI HX-2
1980-1989
AKAI kazetta
1980-1989
Akai SR-HA301
Ismeretlen évjárat
AKAI torony
Találat: 3
AKAI torony
1980-1989
lemezjátszó


Audio lemezjátszó
Ismeretlen évjárat
Szovjet lemezjátszós rádió
Ismeretlen évjárat
Tesla lemezjátszó
Ismeretlen évjárat